”Avoimessa suhteessa”

Sinkkumarkkinoilla miestarjontaa tutkiessa olen jo usean kerran tuntenut innostuksen läikähtävän rinnassani. Wau, mies joka osaa kirjoittaa ja joka on nähnyt vaivaa kertoakseen itsestään jotain! Ihanaa, tässä profiilissahan on hyvä meininki päällä! Selaan kuvia hymy huulillani ja olen ihan varma, että tässä se nyt on. Aion antaa liken ja toivon matchia.

Innoissani luen kun kohta kohdalta miehen kuvaus loksahtelee paikoilleen. Hihkaisen! On hauskat profiilikuvat joissa näkyy pala hymyä, harrastuksia, elämää. Jotain josta saa kiinni ja monipuolisen kuvan. Teksti on järkevää, suorastaan fiksua. Mies joka puhuu ja pussaa. Harrastaa, tekee töitä, haluaa nähdä maailmaa ja matkustella. Ei omaa lapsia, rakastaa koiria. On keskustelutaitoinen ja tykkää kokata. Voiko tällaista kultakimpaletta ollakaan? Onko tämä edes totta? Ai niin ja sitten viimeisenä: avoimessa suhteessa. Niin se pommi tipahtaa ja matto vedetään jalkojen alta. Alku tuntuu nyt ihan huijaukselta. Turhaan ehdin innostua.

”Avoimessa suhteessa”

Siihen se siis töksähtää. Fiilis laskee kuin lehmän häntä. Innostukseni katoaa ja joudun painamaan ruksia. Svaippaan vasuriin tämän avoimessa suhteessa olevan miehen. Tämän ja ne kymmenen edellistä avoimen suhteen kannattajaa. Miksi kaikki vähänkään fiksuilta vaikuttavat miehet ovat jo varattuja? Tietysti hienoa, että meille muillekin on luvassa almuja, mutta itse en voisi olla se toinen nainen, en edes luvalla.

Itselleni yksiavioisuus ja uskollisuus on nykyään kunnia-asia

Ne ovat arvoja joita itse haluan vaalia ja jonkinlaisia tavaramerkkejäni joilla voin itseäni mainostaa. Lupaan uskoutua ja sitoutua, eikä toisen tarvitse pelätä uskottomuutta. Siksi mä ehkä pidänkin niin kovasti joutsenista. Sen lisäksi, että ne ovat kauniita isoja lintuja, ovat joutsenet yksiavioisia. Ne solmivat elinikäisen parisuhteen toistensa kanssa ja ovat yhdessä kuolemaan saakka. Romanttista.

Aika monet tuntuvat olevan nykypäivänä avoimessa suhteessa. En tiedä onko se muotia, mutta tietty siltä osin asia on kunnioitettavaa, että oikeasti ollaan avoimessa suhteessa ja pelisäännöt on tehty selviksi. Puolet parisuhteessa elävistähän on jossain vaiheessa uskottomia, muttei kuitenkaan voi missään tapauksessa toimia suoraselkäisesti ja luvalla. Yleensä se meneminen hyväksytään vain itselleen ja salassa. Se on kiellettyä toiselta.

Mä en kuitenkaan halua olla edes luvalla siinä avoimessa suhteessa. En tuomitse sitä kokeilematta koska todellakin: Minä olen joskus sitäkin kokeillut ja se on ollut aikanaan ihan ok valinta, mutta loppujen lopuksi olen todennut ettei sen tyyppinen elämäntyyli ole itselleni sopiva. En halua enää ikinä sellaista. Haluan uskollisuutta ja yksiavioisuutta. Sitä, että minä omistaudun täysin toiselle henkisellä ja fyysisellä tasolla ja toinen tekee samoin minulle.

En halua jakaa miehen aikataulua jonkun toisen naisen kanssa. En halua olla mikään vuoroviikkovaimo tai viikonloppuheila. Haluan vielä joskus asua miehen kanssa yhdessä, jakaa yhteisen kodin eikä siihen kuvioon minun kohdallani mahdu kolmatta. Ei mahtuisi vaikkei koskaan asuttaisi saman katon alla. Minun mielestäni parisuhde on kahden kauppa eikä siihen soppaan tarvita enempää kokkeja.

Tiedän, että ihmisillä on monenlaisia elämänkatsomuksia ja osa näistä ihan fiksun oloisista Tindermiehistä ehkä edustaakin sellaista vakaata miestyyppiä. Vaikkakin olisi avoimessa suhteessa voi silti olla uskollinen niille keiden kanssa tämä järjestely on sopiva. Ei siis tarvitse olla mikään kukasta kukkaan hyppivä pelimies. En minä niin oleta.

Silti aina toisinaan mietin, mistä se moniavioisuuden kaipuu tulee? Onko se loputonta kokeilunhalua? Kuuluuko se ihmistyypille joka ei pysty asettumaan ja vakiintumaan vain yhden kanssa ja kaipaa jatkuvaa vaihtelua? Onko se ominaista ihmisille ketkä etsivät ihastuksen tunteita tai eivät kestä arkea?

Mitä mieltä te olette? Onko ihminen moniavioinen vai yksiavioinen ja mihin te itse pyritte? Voisitteko te olla avoimessa suhteessa?

Tsekkaa myös postaus Sitoutumiskammo on tämän hetken trendi

♡ SEURAA MINUA ♡

Queen of Everything Instagramissa Bloglovinissa / Facebookissa

Kaverin mieheen ei kosketa

*Sisältää mainoslinkkejä

Kaverin mieheen ei kosketa

Hiljattain netissä ja lehtien lööppejä silmäillessa on saattanut törmätä Martina Aitolehden ja Stefan Thermanin on/off-parisuhteen vuoristoratamaiseen etenemiseen joka hetki sitten eskaloitui The Weeknd konsertin vip-tiloissa tapahtuneeseen käsirysyyn Sofia Belorfin kanssa.

Oli Martinasta, Stefusta tai Sofiasta mitä mieltä tahansa, niin aihe on kuitenkin minua kiinnostava ja puhutteleva. Minua ei heidän yksityiselämänsä kiinnosta enkä aio mennä sen syvemmälle kenenkään tekemisiin tai tekemättä jättämisiin saati persooniin kun en ketään heistä henkilökohtaisesti tunne, mutta käsittelen yhtä asiaa tässä kokonaisuudessa.

Se on Martinan itsensä sanoma ”Kaverin mieheen ei kosketa”.

Lähdetään liikkeelle omista kokemuksistani

Mä olin nuori, aikuisuuden kynnyksellä oleva nainen. Olin lukiossa, ja jo reilu kolmen vuoden ajan seurustellut poikaystäväni kanssa. Meillä meni hyvin. Siis ihan normaalisti. Ei mitään epätavanomaista vaan mukavaa yhteiseloa. Eräänä viikonloppuna poikaystäväni lähti viettämään omien opiskelukavereidensa kanssa jotain abien juhlaa ravintolaan ja minä jäin kotiin.

Yöllä baarien sulkeuduttua poikaystäväni tullessa pienessä hiprakassa kotiin, muuttui sen hetkinen elämä ja moni asia kertaheitolla. Eteisessä hän takkia riisuessaan kertoi ihastuneensa toiseen naiseen ja haluavansa erota. Olin aivan puulla päähän lyöty. Siis mitä, erota? Keneen hän on yhdessä illassa ihastunut?

”Me suudeltiin Lauran kanssa ja halutaan seurustella”, hän tunnusti. Siis kenen Lauran, sen luokkakaverisiko? ”Ei, vaan X Lauran”, ja suuni loksahti auki. Ei olisi tullut pieneen mieleenikään ajatella ketä Lauraa hän oikein mahtaa tarkoittaa. Laura oli tyttö joka oli poikaystäväni parhaan ystävän sen hetkinen suuri rakkaus. He olivat vasta hiljattain eronneet vasten miehen tahtoa, ja hän oli jo aikansa yrittänyt saada tyttöystävää takaisin, tosin tuloksetta.

Varmistin onko poikaystäväni tosissaan. Siis ihanko oikeasti, meidän kanssamme yhdessä aikaa viettänyt Laura, parhaan ystäväsi suuri rakkaus, hänen entinen seurustelukumppaninsa keneen paras ystäväsi on edelleen ihastunut, se sama Laura joka oli kutsuttuna meidän mökillekin viime kesänä ja kenen kanssa olemme viettäneet pariskuntina aikaa on lyönyt puukon minun selkääni ja sinä ystäväsi selkään ja nyt yhtäkkiä vaan abijuhlissa on pakko suudella ja ihastua?

Tunsin raivoa

En voinut käsittää miten minua oli kohdeltu näin. Olin vihainen poikaystävälleni koska hän oli tehnyt minulle tällaisen tempun. Olin raivoissani Lauralle epäkunnioittavasta käytöksestä minua kohtaan, sillä en itse koskaan olisi mennyt koskemaan hänen kumppaniinsa tai eksäänsä josta on juuri eronnut ja ketä kaipaa kovasti. Koin oloni nyöryytetyksi ja petetyksi. En pelkästään poikaystäväni takia, vaan siksi että Laurakin kehtasi tehdä näin minulle. Kaverin mieheen ei kosketa! Olin myös järkyttynyt poikaystäväni käytöksestä omaa parasta ystäväänsä kohtaan, noinko sitä vaan aletaan sitten seurustella parhaan kaverin sydämen särkeneen naisen kanssa, tietäen että se on kova paikka?

Olin niin vihainen että löin poikaystävääni avokämmennellä päälaelle. En keksinyt muutakaan. Ei ollut mitään millä olisi voinut lieventää sitä kokemaani nöyryytystä, vihaa ja tuskaa. Läsäytin hänen kaljuunsa kuin olisin tappanut olematonta kärpästä. Haukuin idiootiksi lampaaksi. Hän vain nökötti sohvalla ja katsoi koiranpentumaisesti minua silmiin. Ei sille katsos mitään voi kun noin parissa tunnissa yökerhossa ihastuu parhaan kaverin eksään, eikä eksääkään häiritse pätkääkään se että he olivat pitkään ystäväpariskuntamme kenen kanssa teimme asioita yhdessä, nelistään. Ei mitään häpyä kummallakaan. Näin punaista.

Ehkä jos olisin ollut alkoholin vaikutuksen alaisena jossain toisessa paikassa, olisi voinut käydä Martinat. En tiedä. Turha näin jälkeenpäin jossitella. Vaikken väkivaltaa hyväksykään niin petettynä ja selkäänpuukotettuna naisena, lojaliteetti rikottuna pystyn ehkä 1/100 ymmärtämään Martinan sen hetkisiä tunteita mitä The Weeknd vip-tiloissa on tullut koettua kohdattuaan entisen ystävänsä joka on jollain tapaa kavaltanut ja työntänyt korkkarinsa kiilaksi heidän parisuhteeseensa.

Kuinka helvetin itsekkäitä ihmiset on?

Jo tämän oman varsin lievän tarinani opettamana voin todeta että todella itsekkäitä. Täysin selkärangattomia tapauksia. Minä olin vasta aikuistumassa mutta silti tiesin kuinka väärin tuo on. Minulle oli jo varhaisnuoruudessa opetettu sanonnan ”meressä on paljon kaloja” merkitys, ja itse olin aina ollut sitä mieltä että vain mustalaiset kierrättävät hevosiaan. Joillekin mikään ei ole pyhää, vaan omia tarpeita ja etuja haetaan muiden tunteista ja tietynlaisista soveliaisuussäännöistä huolimatta.

Lojaalius, rehellisyys, kunnioitus

Näitä asioita mä vaalin ystävieni ja kaverieni parisuhteita koskevissa asioissa. Maailmassa ei ole niin vähää miehiä että minun tarvisi ottaa kenenkään sellaisen entistä kumppania kenen kanssa olen ollut paljon tekemisissä ja mahdollisesti tulen jatkossakin olemaan. Vielä vähemmän minä lähtisin mukaan minkäänlaisiin pettämiskuvioihin ja kolmanneksi pyöräksi jonkun tuttavani parisuhteeseen. Se on täysin absurdi ajatus.

Mutta monelle se ei ole. Monia motivoi jokin itsekäs halu jolloin kaikki muu ympärillä häviää. Ei väliä vaikka olisi ollut oma kaaso kenen miehelle tekstiviestitellään kuten nyt Martinan julkkismylläkässä on tullut ilmi, se on vain mentävä sinne väliin säätämään omiaan, täysin epäkunnioittaen toisten parisuhdetta ja sitä kaveruutta/ystävyyttä mitä on joskus saattanut olla.

Itse en tekisi niin pahimmille vihamiehellenikään, mutta me ollaan kukin omatuntomme varassa ja toisten moraali on varsin joustava. Vielä tänä päivänäkin kaksikymmentä vuotta jälkeenpäin pidän oman nuoruuteni Lauraa loistavana esimerkkinä petollisesta kaverista ja selkäänpuukottajasta, ja vaikka silloiselle poikaystävälleni annoin kuukausien päästä anteeksi ja routa porsaan kotiin ajoi, ei se koskaan ole unohtunut mielestäni.

Mun mielestä kaverin mieheen ei kosketa. Ei nykyiseen eikä eksään. Mitä mieltä te olette näistä kuvioista? Saako kaverin mieheen koskea?

Psst!

TÄNÄÄN 17.7 SAAT ELLOKSELLA 30% ALENNUSTA* KALLEIMMASTA TUOTTEESTA KOODILLA 365402*!

Shoppailemaan pääset suoraan tästä*

*Alennus koskee uutta tilausta Elloksen valikoimasta. Alennus koskee normaalihintaisia vaatteita, kenkiä, asusteita, kodintekstiilejä, sisävalaisimia, tapetteja ja mattoja. Alennus on voimassa 17.7.2017, ja sen voi käyttää vain kerran. Toimituskulut lisätään tilauksen loppusummaan. Alennusta ei voi yhdistää muihin alennuksiin tai tilaajaetuihin, ale-/kampanjahintaisiin tuotteisiin, huonekaluihin, elektroniikkatuotteisiin ja -tarvikkeisiin, Design by -tuotteisiin eikä tuotemerkkeihin Odd Molly, Vagabond, UGG, Odd Molly Home, Spanx, Morris ja Marimekko.

Queen Of Everything Instagramissa Bloglovinissa / Facebookissa
Snapchatissa käyttäjätunnus queenofeve1808