Mustavalkoinen sisustus vai värejä?

*Sisältää mainoslinkkejä

Pussilakanasetti pellavaa / Marmorinen sivupöytä / Samettinen päiväpeite / Kattovalaisin / Marmorikuvioitu suihkuverho

Mustavalkoinen sisustus on aina ollut mun juttu sillä musta ja valkoinen ovat helppoja ja aina muodissa olevia perusvärejä, mutta ne eivät ole ainoita värejä joita käytän sisustuksessa. Jo pitkään olen sisustanut mustan ja valkoisen lisäksi rohkeasti harmaalla (kuinka mielikuvituksekasta!) ja jos oikein villiksi olen heittäytynyt, on minulle saattanut päätyä viime aikoina Elloksen tilauksessa roosat tai vaaleanpunaiset lakanat.

Jostain syystä olen alkanut pitämään myös väreistä ja mustavalkoiseen sisustukseen onkin mielestäni tosi helppo lisätä värejä moneen makuun. Itselleni on harmaan ja roosan/vaaleanpunaisen ohella noussut jostain ihmeellinen mieltymys vihreään, vaikka yleisesti se ei ole minua kiinnostava väri. Hassua! Sen se taitaa tehdä kun tarpeeksi katselee sisustuskuvia ja kauden trendejä, silmä alkaa tottumaan?

Samettinen päiväpeite / Kaappi / Orgaaninen paperipussi / Puuvillamatto

Päätin hyödyntää taas tammikuun tarjouksia ja lähdin selailemaan sisustusjuttuja ja etsimään jotain pientä kivaa uutta kotiin. Mulla on jo ostoskorissa kerättynä tämä suihkuverho ja mietin tosissani myös tämän vihreän päiväpeitteen hankintaa, mutta ehkä se on jo bit too much? Jos ennemmin ostaisi vaikka sisustustyynyjä tms. pienempää vihreää niin ei ainakaan heti kyllästyisi ja olisi helpompi myös vaihdella sisustusta.

Juurikin tuo sisustuksen vaihteleminen on itselleni tärkeää, enkä voi käsittää ihmisiä keiden maku pysyy samana. Mulla nimittäin ei pysy ja mä kaipaan kotona vaihtelua ja erilaisia tyylejä. En voisi kuvitellakaan ostavani kerralla kaikkea ja pitäväni niitä aina 5-10 vuotta paikoillaan tyyliä muuttamatta, ei tulisi kuuloonkaan. Mä kaipaan vaihtelua.

Kattovalaisin / Käsipyyhkeet / Sisustusmaljakko / Päiväpeite

Toisaalta mä haluan myös erilaisia harmaan sävyjä, vaaleanpunaista ja roosaa, mutta nämä kaikkihan sopii hyvin tuon vihreän ja sen mustavalkoisen kanssa… Kaikenlaista sitä taas tekisi mieli ja onneksi se onkin ihan mahdollista tällaisin pienin muutoksin. Vaaleimmat värit vaan mietityttää koirien takia, kuinkahan nopeasti tuollainen ihana hennon sävyinen päiväpeitto näyttää kamalalta kahden chihuahuan jäljiltä?

Elloksella on tällä hetkellä voimassa 20% alennus kodinvalikoiman tuotteista, myös merkki-, ja ALE -tuotteista! 20% alennuksen lisäksi nyt säästää myös postikulut, eli kannattanee tarjous hyödyntää :) Shoppailemaan kodinvalikoimaan pääset suoraan tästä!

♡ SEURAA MINUA ♡

Queen Of Everything Instagramissa Bloglovinissa / Facebookissa

Hiusprojekti mustasta vaaleaksi

Hiusprojekti mustasta vaaleaksi

Mustasta vaaleaksi projekti lähti käyntiin yhteistyössä Kampaamo Gyylin kanssa, kun perjantaina 18.08 istuin syntymäpäivieni kunniaksi aamupäivällä Jennan tuoliin. En ole vuosikausiin käynyt kampaajalla, koska hiusten mustaksi värjääminen ja tyvikasvun peittäminen on viimeisen parinkymmenen vuoden ajan sujunut kätevästi ihan markettiväreillä. Kyllästyin mustiin hiuksiin parisen viikkoa sitten ja kirjoitinkin siitä jutun ”Mustien hiusten vaalentaminen”. Nyt oli siis aika luovuttaa homma ammattilaisille ja laittaa lappu luukulle Eveliinan kotikampaamoon.

Mustasta vaaleaksi

Vaikka itse olenkin värjäillyt hiuksiani niin tiesin, että vaalennusprojekti on hieman eri asia kuin yhdellä värillä puljaaminen omassa kylppäriin pystytetyssä kotikampaamossa. Yhden kamalan kotitekoisen vaalennuksen aikanaan koettuani, päätin olla fiksu ja pyysin apua ystävältäni Amalta joka työskentelee kampaajana Gyylissä. Heillä on siellä aivan superhyvä tiimi ja Gyyli onkin hyvämaineinen kampaamo Helsingissä Kalevankatu 26:ssa. Ama suositteli minulle kolleegaansa Jennaa joka on erikoistunut hiusten suurimpiin muutoksiin, pidennyksiin ja vaalennuksiin, joten sovimme että lähdemme yhdessä toteuttamaan tätä vaalennusprojektia.

Realistiset odotukset

Jennalle mulla ei ollut oikeastaan kuin kaksi toivetta: se etten lähtisi kampaamosta samoilla mustilla hiuksilla, ja ettei tulos olisi punainen/oranssi. Siinä kaikki. Annoin siis hyvin vapaat kädet ammattilaiselle ja mulla oli myös ymmärryksessä se, ettei pikimustasta tukastani tulla saamaan kerralla vitivalkoista, tosin se nyt ei ole tarkoituksenakaan.

Lähtötilanne oli siis se, että olin 2-3 viikon välein viimeiset parikymmentä vuotta värjännyt hiuksiani markettivärillä mustaksi tai sinimustaksi, levitellen väriä usein reippaasti myös pituuksiin. Tämä tarkoittaa sitä että väriä on kerrostunut paljon ajan saatossa verrattuna siihen että olisin värjännyt vain tyven, ja värin poistaminen hiuksesta voi olla haastavaa.

Lähtötilanne: hiukseni ovat pitkät, pörröiset ja luonnonkiharat

Miten vaalennusprojekti lähti käyntiin?

Hiuksiini tehtiin ensin yksi vaalennus Schwartzkopfin Blond Me sarjan värillä käyttäen samalla Olaplexin suojaa. Väri oli hiuksissani tosi tiukasti, ja ensin meinasi näyttää siltä ettei musta väri ole lähdössä yhtään mihinkään. Parikymmentä vuotta markettimustaa tukkaan sudittuna oli siis tehnyt tehtävänsä, tiukassa oli!

Sain siis tovin istuskella ja odoteltiin rauhassa mitä tuleman pitää, Jennan aina välillä tarkastaessa tilannetta ja kysellen ettei vaan kuumota, kirvele tai mitään muutakaan. Tärkeää oli että vaalennusprosessi tehdään niin paljon hiusta säästäen kuin mahdollista, ettei tuloksena olisi pelkkää hamppua ja purkkaa. Kukaan kun ei varmasti halua joutua leikkaamaan hiuksiaan siiliksi liian rasittavan käsittelyn takia, tai en ainakaan minä. Mentiin siis hiusten hyvinvoinnin ehdoilla.

Vaalennus eteni kakkoskierroksella

Ensimmäisen vaalennuksen jälkeen oli vuorossa kierros numero kaksi, sillä ekalla setillä hiuksia ei saatu vielä tarpeeksi vaaleaksi. Edellinen vaalennusväri pestiin siis pois hiuksista, lisättiin taas uudet vaikuttavat aineet Olaplexin kanssa ja sitten homma alusta. Ei muuta kuin jännityksellä odottamaan mitä on aikeissa tapahtua…

Kyllähän se tiukassa ollut musta alkoi sieltä hiuksesta sitten purkautumaan ja katoamaan, hitaasti mutta varmasti. Kahden kerran vaalennus paljasti altansa varsin kirjavan kuontalon joka oli tarkoitus peittää värillä odottamaan seuraavaa kertaa, niin että välissä annetaan hiusten hetken levätä.

Kaunis, eikö? Olisiko pitänyt jättää ihan vain näin? :D

Kolmas työvaihe

Parin vaalennuskierroksen ja Olaplexin suojan jälkeen olikin vuorossa hiusten sävyttäminen uudella värillä, niin että kirjavuus saaataisiin peittoon ja tulos olisi siisti. Vaaleampi kuin musta, mutta ei vielä vaalea, vaan mustasta useampi aste vähemmän, siis ruskea.

Jenna levitteli väriä useassa eri kerroksessa aloittaen latvasta, ja sitä mukaa sekoitteli värejä että saadaan kaunis lopputulos. Tyveen tuli tummempaa ja latvaan vaaleampaa, sen mukaan mentiin mitä alla oleva vaalennuksen väliaikatulos vaati.

Mikä oli lopputulos ensimmäisen kampaamokäyntini jälkeen?

Hiukseni ovat nyt siis kahdesti vaalennetut Olaplexin suojalla, ja myös värjätty Olaplexia käyttäen. Niihin on myös lisätty Olaplex-hoito, ja ensi kerralla jotain vastaavaa on varmasti luvassa, riippuen siitä miten hius taas reagoi ja mitä saadaan aikaan. Turvallisesti, hiusten hyvinvoinnin ehdoilla.

Seuraava aika minulla on kuukauden päästä, ja silloin on tavoite taas vaalentua reippaasti. Lupasin keräillä Jennalle tavoitehiuksista kuvia näytettäväksi, koska nyt jo jonkinlaista toivetta lienee olevan mahdollisuus toteuttaa kun päästään tästä vaaleammaksi.

Mä olen todella tyytyväinen uuteen lookkiini ja on ihana olla parinkymmenen vuoden jälkeen jotain muutakin kuin mustalla tukalla. Vaihtelu tosiaan virkistää ja musta on piristävä ajatus että tämän vaalennusprojektin aikana tulen kokemaan erilaisia hiusvärejä ja vaiheita, kerrankin oikein kunnolla vaihtelua!

Tämä ammattilaisen käsissä vaalentaminen antoi kyllä hyvän vahvistuksen sille, ettei missään nimessä olisikaan kannattanut alkaa tätä mustasta vaaleaksi projektia suorittamaan koti-oloissa. Fakta on se että mun hiukset olisi kärsineet ihan hirvittävästi ja todennäköisesti katkeilleet ja tuhoutuneet täysin jos olisin alkanut itse säveltämään. Nyt on huoletonta hoitaa tätä projektia eteenpäin kun on ammattilainen tekemässä duuninsa.

Vaalennusprojektista tulee lisää taas kuukauden kuluttua, katsotaan mitä sitten tapahtuu!

Jos kiinnostuit Gyylistä niin kannattaa tsekata heidän sivunsa. Jennalle, Amalle ja muille Gyylin kampaajille saa varattua aikoja ajanvarauskalenterista jonka löydät täältä!

 

Queen Of Everything Instagramissa Bloglovinissa / Facebookissa
Snapchatissa käyttäjätunnus queenofeve1808