Vihaan aikatauluja

Vihaan aikatauluja, mutta mun on  varmaan pakko alkaa aikatauluttamaan. Olen nimittäin huomannut kotona töitä tehdessä, että päivät soljuvat liian pitkälle meikittä ja yöpaidassa. Käytän koiria ulkona räjähtäneen näköisenä ja sen ohella pötkötetään vilttien alla. Koirat nukkuu, minä näpytän konetta. Sitten unohdan syödä ja juoda ja huomaan kellon olevan jo ties mitä. Ei hyvä asia.

Mä olen sen tyyppinen ihminen joka jaksaa keskittyä työhommiin muutaman tunnin kerrallaan, sitten on pidettävä taukoa. Kotona töitä tehdessä tämä onnistuu loistavasti, ja mun työpäivän pituus voi olla helposti vaikka koko vuorokausi poislukien sen ajan jolloin olen nukkumassa. Harvoin kuitenkaan teen töitä yhtäjaksoisesti, mä höntsäilen vähän siellä sun täällä eikä se ole mitenkään paha asia. Ongelmallista se kuitenkin on jos koko päivästä meinaa tulla ihan epämääräistä haahuilua.

Kalenteri käyttöön heti huomisesta. Niin paljon ärsyttää nyt tämä epämääräisyys ja suunnitelmien puute. Olen niin go with the flow ihminen ja elän vailla huolen häivää, että tässä tulee vahingossa kohta tehneeksi itselleen ongelmia ellei tätä kotona työskentelyä ala hieman jäsentelemään.

Mun on otettava itseäni niskasta kiinni ja pian. Laitettava tälle mun työnteolle edes jonkinlaisia suuntaa antavia aikatauluja ja reunaehtoja. Jotain sellaisia, että herään klo x, sitten ajan x – x pyhtän hommalle a ja ajan x – x hommalle b. Näin tähän saisi ehkä jotain rotia?

Vaikka mä vihaan aikatauluja niin luulen, että tää on silti mulle hyväksi. En mä aio mitään minuuttiaikataulua tehdä itselleni, mutta hieman selkeämmän ohjenuoran voisin rakentaa. Mun tavoitteena on julkaista joka päivä blogikirjoitus, tai ainakin minimissään viitenä päivänä viikossa. On hyvä myös käydä sähköposteja läpi, unohtelen muuten niihin vastata.

Tekeekö kukaan mun lukija töitä kotona tai jotenkin normaalista poikkeavasti? Jos, niin kertokaa miten te suunnittelette oman työnne jos kukaan muu ei ole ehtoja sanelemassa? Kaikenlaiset muutkin vinkit aikatauluttamiseen ja parempaan säännönmukaisuuteen ovat enemmän kuin tervetulleita. Nyt mä elän kuin kana pellossa…

♡ SEURAA MINUA ♡

Queen Of Everything Instagramissa Bloglovinissa / Facebookissa

Paljon rahaa mutta ei aikaa

*Sisältää mainoslinkkejä

Paljon rahaa – mutta ei aikaa

Mun henkinen hyvinvointi on ottanut ison harppauksen kohti stressittömyyttä kun jättäydyin pois oravanpyörästä ja kokopäiväisestä päivätyöstä. Päätös oli rohkea ja mietin että mitenhän pärjään jos tulot tippuvat reilusti, mutta toisaalta miten sitä pärjää silloinkaan jos on koko ajan ihan hermot kireällä, väsynyt ja onneton?

Joillekin ihmisille sopii oikein hyvin se että tehdään vähintään se 37,5h/vko töitä, painetaan hommia ma-pe 8-16 ja vain viikonloput on vapaana. Kesäloma on kerran tai kahdesti vuodessa mutta sitä ei ole yli neljää viikkoa, ja talvilomakin on ruhtinaallisen viikon. Lomat on silloin kun pomo antaa luvan ja ylimääräisiä vapaita ei pahemmin ole.

Mulle se ei sovi.

Vapaus ja stressittömyys

Näiden kahden asian merkitys on noussut ihan uudelle arvoasteikolle mun elämässä kun olen tullut vanhemmaksi. Toki mä siitä rahastakin tykkään ja rahaa tarvitaan toteuttamaan joitakin unelmia, eikä esim. pennittömänä matkustella tai sisusteta, mutta vähemmälläkin pärjää, ja asiathan on aina järjestelykysymyksiä. Pitää suunnitella asiat niin ettei tulojen tippuminen haittaa, tai niin että tuloja saa jotain muuta kautta kuin siitä perinteisestä palkkatyöstä.

Rentoa suunnitelmallisuutta

Blogi on jo pitkän aikaa vienyt minulta paljon voimia ja aikaa, mutta siis vain hyvällä tavalla. Tätä ei enää raapusteta parissa minuutissa ja silloin tällöin viikolla. Tähän menee aikaa ja ajatuksia, ja tämä on mulle rakkaan harrastuksen ohella tärkeä työ.

Mun mielestä blogilla ei kuitenkaan voi tienata pakottamalla ja hurjalla kurinalaisuudella, vaan enemmänkin rennolla suunnitelmallisuudella. Asiat kyllä menevät oikeaan suuntaan ajan kanssa jos vain haluaa, ja antaa tälle aikaa.

On ihanaa olla itsensä pomo

Parasta kokopäiväisestä palkkatyöstä pois jättäytymisessä on ollut ehdottomasti se vapaus, ja se näkyy juurikin siinä että saa olla itse itsensä pomo. Minä määrään mitä teen ja milloin teen. Voin lomailla koska haluan, voin pitää vapaapäiviä, voin suunnitella elämäni ihan erilailla.

Itseäni on perinteisessä palkkatyössä häirinnyt aina eniten se, että joku muu määrää miten käytän aikani ja mitä milloinkin teen. Työ on kuitenkin todella iso osa elämää ja ihan päivittäisiä asioita, joten en halua että joku muu pääsee määräämään miten elämäni elän ja milloin saan vaikkapa lomailla.

Vähän rahaa – Paljon aikaa

Tämä hyppy pois oravanpyörästä näkyy ja tuntuu kyllä kukkarossa, sitä en voi kieltää kun on tottunut isompiin tuloihin, mutta mikään raha ei vaan korvaa tätä aikaa.

Tonni tai kaks sinne tai tänne, mutta jos sillä saa vapaata 150 tuntia kuukaudessa niin… aikaa ei voi ostaa millään summalla. Mulla onkin ollut nyt todella ihana olo kun olen saanut hetken tulla ja mennä ihan omaan tahtiin, tehdä mitä huvittaa ja milloin huvittaa. Melkein voin sanoa että olin hetken jo salaa kateellinen työttömillekin, niillä kun on aina vapaata.

Miten järjestän työni ja aikani?

Nyt bloggaaminen on siis numero uno, ja sen jälkeen tulee vasta kaikki muu. Mä olen alkanut tekemään kalenteria siitä että milloin teen mitäkin, ja hommahan on vasta alussa: en tiedä mitä tästä kehkeytyy ja mihin suuntaan mennään. Toivottavasti kuitenkin jonnekin sellaiseen suuntaan etten enää ikinä joudu tekemään mitään sellaista väkisin mikä tappaa mun luovuuden.

Palkkatyö sivutyöksi

Nyt olen saanut järjestettyä asiani niin että bloggaamiselle jää enemmän aikaa ja toivottavasti sitä myöten myös sisältö paranee ja monipuolistuu entisestään. Näin alkuun ainakin kun en ihan täysin yhden kortin varaan uskalla heittäytyä olen ottanut myös sivutöitä, sellaisia mitä saan tehdä oman aikatauluni mukaan silloin kun minulle sopii. Ihan mahtavaa!

Tavoitteeni töiden suhteen

Unelmissa tietysti on se että voin toimia 100% vapaudella tulevaisuudessa, mutta nyt tämä 80% vapauskin jo lämmittää mieltä ja on helpottavaa. Tuntuu kuin pääsisi jostain ahtaasta kammiosta takaisin ulkoilmaan haukkaamaan happea.

En väitä ettenkö koskaan tule palaamaan kokopäiväisiin töihin, sillä eihän sitä tiedä mitä tulevaisuus tuo tullessaan. Aina voi olla että routa porsaan kotiin ajaa tai sitten voitan lotossa. Tai kohdalle osuu joku aivan mieletön työ joka on pakko ottaa vastaan. Never know.

Tällä hetkellä kuitenkin keskitytään tähän juttuun ja nautitaan kesästä ja elämästä. Life is good.

Pssst…!!!

Alekoodilla KESÄLOMA17 elokuun Bette Box* hintaan 16,90e (norm. 18,90e/kk). Alennuksen saa jatkuvan tilauksen ensimmäisestä boxista tai määräaikaisen tilauksen kokonaissummasta. Alennuskoodi on voimassa 10-16.7.2017 ja tilaamaan pääset suoraan tästä*!

Boksi sisältää elokuussa viisi täysikokoista tuotetta ja sen arvo on yli 60 euroa :)

Queen Of Everything Instagramissa Bloglovinissa / Facebookissa
Snapchatissa käyttäjätunnus queenofeve1808