Maanantai voi olla hyväkin päivä

”I hate mondays!” sanoi Karvinen ja aika moni häneen lienee yhtynyt, siis noin kuvainnollisesti. Mäkin oon vihannut maanantaita pitkään ja se on ollut mun inhokkipäivä vuosikausien ajan, vaan ei ole enää. Silloin kun maanantai ei ollut mielestäni ahdistava päivä, tein vuorotöitä. Päivillä ei juurikaan ollut merkitystä, koska viikonloput eivät aina olleet vapaita eivätkä viikot alkaneet maanantailla. Tai jos alkoivat niin eivät ainakaan töiden puolesta.

Nyt kohta lähes vuoden pelkkää bloggaamista tehneenä olen päässyt eroon maanantai-vihastani. Se on selkeästi riippuvainen siitä, millaiseksi elämän kokee muutenkin. Jos viikko alkaa aina jollain ikävällä tai jopa vihaamalla asialla, on ihan loogista ettei se päivä ole mikään erityisen toivottu ja odotettu. Uskon, että jos maanantaille valitsee kivoja juttuja ja jotain mistä pitää, helpottaa se viikon aloituksesta selviämistä. Kurjaahan se on, jos arkipäivät ovat yhtä viikonlopun odottamista ja sunnuntai-iltana ahdistellaan tulevaa maanantaita, työtä, stressiä ja velvollisuuksia. Kun arki ei maistu, heijastuu se todella moniin osa-alueisiin elämässä: Arkea kun kuitenkin on se suurin osa ajastamme.

Muistan, kun aina kadehdin ihmisiä ketkä tekivät mitä halusivat. Olivat iloisia maanantaisinkin ja täynnä tarmoa. Ei ihmekään, että näin oli, sillä he tekivät sitä mikä teki heidät onnelliseksi. Miksi silloin murjottaa maanantaita jos elämä on kivaa kaikkina päivinä?

Tiedän, ettei ikävästä työstä irtisanouduta ihan noin vaan (vaikka lopulta se tosiaan tapahtuu ihan noin vaan) ja ihmisillä voi olla paljon velvollisuuksia jotka rajoittavat elämää. Voi olla, ettei niitä maanantain inhottavia asioita voi täysin kumota vaikka mitä tekisi, mutta aina voi keksiä lisää niitä miellyttäviä juttuja.

Seuraavilla vinkeillä maanantai voi olla ihan hyväkin päivä!

  • Aloita aamu hitaammin ja rauhallisemmin. Jos mahdollista niin nuku pidempään tai valmistele aamupalatarvikkeet etukäteen.
  • Mikäli sinulla on mahdollista lyhentää työpäivää, tee se juuri maanantaina. Viikonloppu tuntuu pidemmältä!
  • Tee maanantaina työpäivän aikana jotain extrakivaa: Käytä kahvitaukosi jonkin kivan asian parissa nettishoppailuun, nautiskele ihana suklaapatukka ja kuppi kuumaa kaakaota, tai tehkää työkaverin kanssa toisillenne verenkiertoa aktivoivat viiden minuutin niskahartiaseudun pikahieronnat.
  • Älä kasaa maanantaille hirveästi hommia, vaan pyri tekemään mahdollisimman rentoja työtehtäviä jos se suinkin on mahdollista. Aikatauluta tuleva viikkosi, käy läpi sähköpostikansiosi, siivoa työpöytäsi ja ole muilla tavoilla tuottelias: Tee asioita joita et koskaan muulloin ehdi/muista.
  • Työpäivän jälkeen vietä rento koti-ilta. Älä ota maanantaille paljoa fyysisiä aktiviteetteja tai pakollisia tapaamisia.

Kuvat: Unsplash

♡ SEURAA MINUA ♡

Instagramissa Bloglovinissa / Facebookissa

Vihaan aikatauluja

Vihaan aikatauluja, mutta mun on  varmaan pakko alkaa aikatauluttamaan. Olen nimittäin huomannut kotona töitä tehdessä, että päivät soljuvat liian pitkälle meikittä ja yöpaidassa. Käytän koiria ulkona räjähtäneen näköisenä ja sen ohella pötkötetään vilttien alla. Koirat nukkuu, minä näpytän konetta. Sitten unohdan syödä ja juoda ja huomaan kellon olevan jo ties mitä. Ei hyvä asia.

Mä olen sen tyyppinen ihminen joka jaksaa keskittyä työhommiin muutaman tunnin kerrallaan, sitten on pidettävä taukoa. Kotona töitä tehdessä tämä onnistuu loistavasti, ja mun työpäivän pituus voi olla helposti vaikka koko vuorokausi poislukien sen ajan jolloin olen nukkumassa. Harvoin kuitenkaan teen töitä yhtäjaksoisesti, mä höntsäilen vähän siellä sun täällä eikä se ole mitenkään paha asia. Ongelmallista se kuitenkin on jos koko päivästä meinaa tulla ihan epämääräistä haahuilua.

Kalenteri käyttöön heti huomisesta. Niin paljon ärsyttää nyt tämä epämääräisyys ja suunnitelmien puute. Olen niin go with the flow ihminen ja elän vailla huolen häivää, että tässä tulee vahingossa kohta tehneeksi itselleen ongelmia ellei tätä kotona työskentelyä ala hieman jäsentelemään.

Mun on otettava itseäni niskasta kiinni ja pian. Laitettava tälle mun työnteolle edes jonkinlaisia suuntaa antavia aikatauluja ja reunaehtoja. Jotain sellaisia, että herään klo x, sitten ajan x – x pyhtän hommalle a ja ajan x – x hommalle b. Näin tähän saisi ehkä jotain rotia?

Vaikka mä vihaan aikatauluja niin luulen, että tää on silti mulle hyväksi. En mä aio mitään minuuttiaikataulua tehdä itselleni, mutta hieman selkeämmän ohjenuoran voisin rakentaa. Mun tavoitteena on julkaista joka päivä blogikirjoitus, tai ainakin minimissään viitenä päivänä viikossa. On hyvä myös käydä sähköposteja läpi, unohtelen muuten niihin vastata.

Tekeekö kukaan mun lukija töitä kotona tai jotenkin normaalista poikkeavasti? Jos, niin kertokaa miten te suunnittelette oman työnne jos kukaan muu ei ole ehtoja sanelemassa? Kaikenlaiset muutkin vinkit aikatauluttamiseen ja parempaan säännönmukaisuuteen ovat enemmän kuin tervetulleita. Nyt mä elän kuin kana pellossa…

♡ SEURAA MINUA ♡

Queen Of Everything Instagramissa Bloglovinissa / Facebookissa