Mitä vikaa-vikaa-vikaa Tinderissä?

Mikä vika Tinderissä?

Tinderissä vaivaa usein pula hyvistä miehistä tai vaihtoehtoisesti liian runsas tarjonta. Koskaan ei ole tarpeeksi hyvä, joko miehiä ei löydy tai sitten niitä on liikaa. Oi voi, miten voisi valita?

Mulle itselleni keskusteluseuran valinta Tinderissä on kohtalaisen helppoa. Olen alentanut vaatimuksiani reippaasti (niitä silti on) sillä asenteella, että annan mahdollisuuden enkä tuomitse heti parin ei-niin-hyvän kuvan takia saati siksi ettei mies ole vaivautunut kirjoittamaan profiilitekstiä (tämä onkin jo ihan toisen blogipostauksen paikka). Silti, vaikka svaippailen väkeä oikealle ja niitä matchejakin tulee, jäävät keskustelut hyvin lyhyiksi tai pintapuoliksi jos käynnistyvät ollenkaan. Yllättävän monet miehet ovat täysiä tuppisuita tai sitten minun kohdalleni kerääntyy kohtuuttoman paljon näitä matcheja huvikseen keräileviä keiden ei ole tarkoitustaan tehdä mitään muuta kuin selata sovellusta.

Missä on kaikki hyvät miehet? Ei ainakaan Tinderissä?

Täyspäiset miehet hoi, onko teitä olemassa? Varmasti on koska todistetusti mullakin on sellaisia ollut, muttei niitä ainakaan vapailla markkinoilla kuljeskele vapaana. Tai sitten jos on niin niistä on niin kova tappelu etten jaksa lähteä kilpailemaan. Se ei koskaan ole ollut mun juttu taistella miehistä tai miehen suosiosta. Sitä joko kelpaa ja on se ykkönen tai sitten ei ole, minä en jaksa pelailla ja suorittaa satoja riittejä saadakseni jonkun ”vonkaleen pyydystettyä”. En edes pidä kalastamisesta joten miksi kalastelisin yhtään mitään?

Tässä muiden +30 ikäisten sinkkunaisten kanssa keskustellessa ja Tinder-maailmaa kartoittaessa on tullut huomattua, ettei hyviä, keskustelutaitoisia, reippaita, rehellisiä, oma-aloitteisia, aktiivisia, huumorintajuisia ja mukavia miehiä ole liikaa tarjolla. Tietysti ne kaikki hyvät on viety ja he ovat varattuja ja jos hetkeksi vapautuvat niin nopeet syö hitaat ja hitaat ei syö mitään.

Kuormittava kertakäyttökulttuuri

Mä olen jutellut ihan mukavien miesten kanssa Tinderissä, mutta rehellisyyden nimissä on pakko sanoa etteivät ne juttelut kovin pitkälle kanna. Oletan, että tämä kaikki johtuu tietynlaisesta deittailun kertakäyttökulttuurista missä me eletään tällä hetkellä. Miehet takoo kun rauta on kuuma ja koska monelle on opetettu kantapään kautta ettei munia kannata laittaa yhteen vakkaan: On lopputuloksena se että riiataan kymmentä naista samaan aikaan eikä juuri kenenkään kanssa sitten ehkä kehkeydy mitään sen kummempaa kun ei ole aikaa syvällisemmälle keskustelulle.

Pohtiminen jatkuu…

En tietysti voi olla varma, mutta tässä parin vuoden sivustaseuraajana ja nyt itsekin Tinderiin liittyneenä ja sinkkumarkkinoilla aktivoituneena olen tehnyt huomioita jotka vahvistavat näitä luulojani. Yhteen tai edes kahteen ei jakseta keskittyä vaan verkkoja viritellään joka suuntaan. Usein se sitten kopsahtaa omaan nilkkaan kun on höselletty liikaa. Mikään juttu ei kasva tarpeeksi kestäväksi jos koko ajan odotetaan olisiko joku toinen vielä parempi.

Mutta hei, ei tämä mitään miesten syyttelyä ole. Meissä naisissa on varmasti paljon ihana samanlaista käytösmallia ja joku voisi varmaan sanoa minusta samaa. En ole kiinnostunut tarpeeksi tai ollut itse tarpeeksi kiinnostava jotta juttu olisi jatkunut, ja niinpä olen siirtynyt seuraavaan.

Kysymys teille!

Tässä onkin sitten pulma ratkottavaksi: Miten ihmeessä saa keskustelut kantamaan jos jo alun alkaenkin on se kuka niitä 90% kannattelee ja pitää elossa, aloituksista puhumattakaan? Millaisia kokemuksia teillä on asiasta? Pitääkö vain luottaa, että jostain ajan kanssa niitä potentiaalisia, aktiivisia ja keskustelutaitoisia tulla tupsahtaa? Tällä hetkellä olo Tinderissä tuntuu siltä kuin etsisi neulaa heinäsuovasta.

 Kuvat: Ilmainen kuvapankki Unsplash

♡ SEURAA MINUA ♡

Instagramissa Bloglovinissa / Facebookissa

Miten deittailu on muuttanut minua?

*Sisältää mainoslinkkejä

Deittailu ei ole enää niin kamala ajatus

Mä olen deittaillut vasta vähän aikaa enkä varmasti ole mikään pro-deittailija millään asteikolla, mutta jo muutamien treffien ja uusien tuttavuuksien sekä kokemusten kautta olen oppinut ihan älyttömän paljon itsestäni. Deittailu ei olekaan ihan niin kamalaa kuin ajattelin, uuvuttavaa kyllä muttei mikään mahdottomuus.

Aiempi Tinder-negatiivisuuteni on alkanut karisemaan pois ja musta tuntuu, että sieltä sittenkin voi löytää ihan hyviä tyyppejä ja jos ei, ainakin kokemuksia. Mä suhtaudun moniin asioihin aika mustavalkoisesti ja olen yrittänyt hieman lieventää sitä piirrettä itsessäni ajan saatossa. Ikääntymisen myötä tuntuu, että mä oon aika hyvin onnistunut siinä. En ole enää niin ehdoton enkä etenkään ulkonäkökeskeinen. En itseäni enkä muita kohtaan.

Paluu Tinderiin ajatuksena deittailu

Kun mä viime kuussa liityin Tinderiin niin päätin, että en enää anna omien rajoitteideni estää mua tekemästä asioita. Mä myöskin päätin, että aion antaa ihmisille ja uusille kokemuksille enemmän mahdollisuuksia, vaikkakin se vaatii multa muita enemmän ponnisteluja. Jätin ne itselleni ominaiset ulkonäkövaatimukset ja luonnekartat ihan kokonaan ja päätin, että kaikki ketkä yhtään näyttävät miellyttäviltä ja omaavat vähintään ok-tasoisen profiilin ansaitsevat multa sen svaipin oikeaan. Ei sitä koskaan tiedä -asenteella.

Mitään Prinssi Uljasta Tinderistä ei ole vielä löytynyt, mutta se mitä Tinder ja rohkeus deittailla on antanut mulle on aika paljon. Deittailu on ollut todella oikea valinta vaikka olen periaatteessa täysin deittailuvastainen ihminen, sillä tämän myötä olen saanut elämääni enemmän sellaista sähköä, iloa ja pilkettä silmäkulmaan, vaikka noin yleisesti en ole kovinkaan flirtti ihminen. Musta on ollut kiva kuulla muiden elämäntarinoita ja monet naurut on saatu naurettua. Ja ihan mahtavan herrasmiesmäistä kohtelua, aina suklaista ruusuihin ja punaviineihin. Jonkin sortin ritareita on siis olemassa vaikkei ne olisi ihan mun tyyppiä tai just mulle tarkoitettuja!

Mitä mä sitten olen oppinut itsestäni?

Mulle tämä astuminen pois siltä omalta mukavuusalueelta on opettanut jo nyt parin kuukauden aikana enemmän itsestäni aikuisena sinkkuna kuin kuluneet pari vuotta. Huomaan, että olen tämän ikäisenä sinkkuna ihan erilainen kuin kuvittelin olevani. Mä oon yllättävän hidas syttymään, tarvin paljon aikaa ja avoimuutta, rohkeaa ja syvällistä keskustelua ja sitä ettei pelata, pelleillä, leikitä vaikeaa tai olla liian sulkeutuneita. Parhaiten juttu sujuu itseni kaltaisen rohkean ja avoimen ihmisen kanssa kenellä on runsaasti elämänkokemusta ja tietoa siitä mitä elämältä haluaa. Ja taito nauraa itselleen ja koko maailmalle ja olla ottamatta turhia paineita elämästä. Rentoa olemista ilman turhaa pönötystä ja esittämistä.

Olen huomannut, että olen myös hidas tutustumaan ja tarvitsen aikaa. Mielelläni tapaan nopeasti jotta se ensitreffi saadaan pois alta, mutta noin muuten en ole valmis etenemään kovinkaan vauhdikkaaseen tahtiin. Mulle kaikenlainen läheisyys näyttää vaativan jonkinlaista kemiaa ja kiinnostusta, enkä kovin helposti halua olla ihan liki jos en oikeasti koe saavani ihmisestä jotain irti ja hänen olevan minun tyyppiäni. Siinä määrin entiset parisuhteeni jotka ovat alkaneet rauhallisella tutustumisella ilman aietta pariutua ja ovat ajan kanssa johtaneet parisuhteeseen ovat olleet mulle ominaisia. Nyt joudun hieman taistelemaan sen asian kanssa, että minun pitäisi livenä olla kiinnostunut ventovieraista ja haluta viettää heidän kanssaan aikaa. Well, I’m working on it.

Mielenkiinnolla odotan mitä kaikkia oivalluksia omasta itsestäni tässä vielä tulee, sillä monessa asiassa en tiennyt olevan tällainen kuin olen!

Psst! 

Pitkäaikaisena Bette Boxin tilaajana ja heidän yhteistyökumppaninaan mulla on ilo antaa lukijoilleni ihan todella hyvä tarjous Bette Box tilauksesta! 

Blogini henkilökohtaisella alekoodilla ensimmäinen boxi hintaan 14,90e (norm. 18,90e/kk). 4 euron alennus koskee jatkuvan tilauksen ensimmäistä boxia tai määräaikaisen tilauksen kokonaishintaa. Koskee myös limited edition boxeja ja lahjatilauksia!

Alekoodi QUEENEVE voimassa 1.2. – 28.2.2018 ja tilaamaan pääset suoraan TÄSTÄ!

♡ SEURAA MINUA ♡

Queen of Everything Instagramissa Bloglovinissa / Facebookissa