Voiko lihoa huomaamatta?


Voiko lihoa huomaamatta?

Voiko lihoa huomaamatta? Tuota kysymystä olisin joutunut kysymään itseltäni elämäni aikana useita kertoja, mikäli vain olisin hypännyt vaa’alla useammin. Joka kerta olisin myöskin voinut vastata myöntävästi. Useinkaan en ollut tietoinen lihomisesta enkä huomannut sitä laisinkaan. Kaikki oli tapahtunut oikeastaan vahingossa, kuin huomaamatta. Havahdun aina todellisuuteen kun olo on jollain tapaa kurja, väsynyt ja alakuloinen. Hengästyin normaalia enemmän tai jotain paikkaa kolotti, tai sitten yhtäkkiä vaan huomasin kaksoisleuan olevan turpeampi ja sormien paksummat, mahakin oudosti pömpötti.

Sitä joskus huijaa itseään ihan tiedostamatta

Nykyään olen paljon tietoisempi vartalostani ja mahdollisista painonvaihteluista, mutta joskus aiemmin näin ei ollut. Jos ei koskaan seuraa syömisiään, voi tuntua ettei syö oikeastaan mitään. Huomaamattaan saattaa kuitenkin napostella yllättävän paljon vaikkei kunnon ruokaa söisikään, tai sitten syö vain kerran tai kahdesti päivässä, mutta niin kaloripitoisesti ja hiilihydraatti/rasvapainotteisesti, että se kokonaismäärällisesti onkin yllättävän paljon.

Itse sorrun yleensä syömään liian harvoin ja liian vähän, mutta silloin aineenvaihdunta onkin niin jumissa, että vaikka söisi kuin pieni lintu, niin kroppa pitää jokaisesta saamastaan murusesta kiinni sitten kun se saa. Laihtumaan ei siis pääse vahingossakaan. Minäkin olen ollut aliravitsemustilassa ja anemiassa ylipainoisena. Ruokailut kun ovat olleet pahimmillaan ihan mitä sattuu, ahminnan ja päiväkausien paastoamisen vuoristorataa, silloin on elimistö joutunut tosi koville.

Joustovaatteet antaa varaa ja peilistä katsoessa on aina parhaat kuvakulmat

Tämä on varmaan monelle painonsa kanssa kamppailevalle tuttu ilmiö. Kun suurin osa vaatteista on mukavaa nykyaikaista stretchiä tai muuten vain elastista materiaalia, ei pieniä turvotuksia huomaa vaatteistakaan kovin nopeasti. Sitä voi samat vetimet mahtua monen kokoiselle ihmiselle ylle ja jos ei ole vaatteita joista napit sinkoilisi eikä vetoketjut sulkeutuisi, voi yllättävän pitkään elellä harhassa salakavalan painon nousemisen kanssa.

Jos vaakaa välttelee, ajatellaan että peili kertoo totuuden. No, aina sekään ei kerro. Minäkin usein näen peilistä varsin vetävän näköisen madamen ja monestakin suunnasta näyttää ihan kivalta. Usein se jonkun toisen ottama valokuva onkin se herättävä asia. Olenko tuo oikeasti minä? Voi kauhea!

Oma selviytymiskeinoni

Mielestäni vaa’alla ei kannata hypätä jos se ei tee hyvää henkiselle hyvinvoinnille, sillä itseään voi tarkkailla monella tapaa. En tarkoita että kaikkien tulisi vahtimalla vahtia miten paino vaihtelee, mutta jollain tasolla omasta fyysisestä kunnosta olisi hyvä olla perillä. Nykyään pidän taas ruokapäiväkirjaa ja kirjoitan mitä oikeasti syön. Kuten aiemmin jo mainitsinkin niin tulen jatkossa julkaisemaan ruokapäiväkirjat viikottain blogissa, viime viikon ruokapäiväkirja on kohta tuloillaan, ja samaa aion jatkaa vastaisuudessakin. Myös liikunnan osalta on uusia tuulia puhaltamassa piakkoin, niistä myöhemmin lisää. Jo näiden avulla koen että omaan jonkinlaisen kontrollin omaan itseeni, eikä hyvinvointini joudu täysin retuperälle.

Jos et vielä seuraa minua Instagramissa niin queenofeve kannattaa laittaa seurantaan. Päivittelen paljon juttuja joka päivä Instagram Stories puolelle ja olen aktiivinen myös siellä puolella :)

 

♡ SEURAA MINUA ♡

Queen Of Everything Instagramissa Bloglovinissa / Facebookissa

Voita liput I Love Me -messuille

Kauneus, kosmetiikka, terveys ja hyvinvointi on ensi viikonlopun teemana kolmen päivän ajan!

Viikonloppuna Helsingin messukeskuksessa on nimittäin taas jokavuotiset, kolmepäiväiset I Love Me -messut joiden parissa pääsee nauttimaan monenlaisesta ohjelmasta. On verkkokauppoja, eri brändejä, liikuntaa, ruokaa, koruja ja muotia, kaikkea kaunista ja ihanaa esillä ja myöskin eksklusiivisia messutarjouksia.

Mä ajattelin jakaa teille muutamat omat vinkkini tulevista messuista ja samalla arpoa kaksi lippua I Love Me -messuille, eli jos olet vielä ilman lippua niin nyt on mahdollisuus saada sellainen omaksi!

Mä odotan messuille pääsemistä kuin kuuta nousevaa ja näillä tiedoilla tulenkin olemaan paikalla koko viikonlopun. En nyt ehkä ihan aamusta iltaan, mutta kaikkina kolmena päivänä olisi tarkoitus messuilla olla.

Olen itse liikkeellä bloggaajapassilla joten ohjelmaa ja tekemistä sekä näkemistä on niin paljon, etten itse ehdi yhdellä kerralla kaikkea käydä läpi mitä mulla olisi siellä tarkoitus tehdä. Katsotaan siis miten käy. Ehkäpä kolme kertaa parin tunnin paloissa ja rauhassa, ennemmin kuin kaikki väkisin kerralla.

I Love Me messut, 2014, lähde: Messukeskus

Mun yksi meikki-idoli Jenkeistä asti on myös tulossa I Love Me -messuille ja kosmetiikasta kiinnostuneet saattavatkin olla jo siitä tietoisia. Jeffree Star itse (hysteeristä kirkunaa) on messuilla ja hänet on kyllä pakko päästä todistamaan livenä. Tietojeni mukaan hän myös launchaa uuden mattahuulilakkakokoelman messujen yhteydessä ja siellä on paljon Jeffree Starin kosmetiikkaa myynnissä, joten aion kyllä kahmia muutaman suosikkini taas mukaan.

Bodypainting, I Love Me messut, 2014, lähde: Messukeskus

Instagramissa @iloveme_official kanava mainostikin Jeffreetä näin: ”Jeffree Star saapuu Suomeen! Maailmanluokan Youtube-tähti ja meikkitaiteilija Jeffree Star saapuu I love me -messuille ja lanseeraa samalla The Star Family -uutuuskokoelmansa Suomessa perjantaina – ennen muuta maailmaa. Jeffree Star Cosmetics -meikeillä on oma osastonsa 6e48, jossa järjestetään myös Meet & Greet -tapaamisia Jeffree Starin kanssa pe 20.10. ja la 21.10. klo 14-16” 🙌✨#iloveme2017 #jeffreestar #jeffreestarcosmetics #lanseeraus #meetngreet

Tuolla kannattaa siis ihan ehdottomasti olla paikalla!

Perjantaina Plaza-lavalla on iki-ihana serkkuni ja meikkitaiteilija Sara Tarnanen antamassa vinkkejä tuleviin juhliin ja tekemässä make up -demon Halloween meikistä. Jos olet kauneudesta ja meikkaamisesta kiinnostunut etkä vielä Saraa tunne, niin suosittelen ehdottomasti tutustumaan häneen. Sara löytyy Instagramista nimellä @saratarnanen ja Youtubessa Sara Tarnanen.

Sara on ihan mielettömän kiltti ja ystävällinen ihminen ja taitava työssään, joten hänet kannattaa muistaa!

I Love Me messut 2016, lähde: Messukeskus
I Love Me messut 2016, lähde: Messukeskus
I Love Me messut 2016, lähde: Messkukeskus

Messuilta löytyy myös paljon liikuntaan liittyviä juttuja, ihan erilaisista treenivarusteista ja vaatteista liikuntatapahtumiin. Mun suosikit liikuntajutuista ovat seuraavat:

TFW Helsingin ja Rähinä Recordsin Hallussa -treeni yhdistää kehonpainoharjoittelun ja livemusiikin timantinkovaksi kokonaisuudeksi jollaista ei ole Suomessa ennen nähty! Meiningistä vastaavat mm. Uniikki ja DJ Mista S. Tule Plazalle perjantaina 20.10. kello 17.30!

Vähän rauhallisempaa meininkiä on puolestaan tarjolla  I love jooga -alueella, missä tutustutaan uusiin lajeihin ja keskitytään kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin. Vauhdikas arki vaatii vastapainoksi kehon ja mielen huoltamista.

Luonnollisesti, I Love Me messut, 2014, lähde: Messukeskus
I Love Me messut 2016, lähde: Messukeskus

Messuilla on tarjolla myöskin paljon erilaista terveellistä syötävää ja juotavaa, sekä kaikenlaista mielenkiintoista juttua. Esillepanijoita on hirveät määrät ja ohjelmaa yllin kyllin varmaan jokaisen tarpeeseen ellei ylikin.

I Love Me -messujen infosta voi helposti tsekata osastojen numerot, kuka on missäkin ja millä lavalla tapahtuu mitäkin ja mihin aikaan.

Luvassa on treeniä, hierontoja ja hoitoja, ihoanalyysejä, pikameikkejä, muotinäytöksiä ja vaikka mitä. Kannattaa siis tulla paikan päälle nauttimaan!

I Love Me messut 2016, lähde: Messukeskus

Ihan mahtavaa että pääsee taas kiertelemään messuja ja katsomaan mitä kaikkea ihanaa sieltä löytyykään. Itselleni olen jo joitain tärppejä ja messutarjouksia laittanut ylös, joten varmasti ainakin jotain pientä tulee hankittua.

Jos oikein hyvin käy niin mähän rykäisen johonkin hierontaan paikan päällä, se tekis gutaa!

I Love Me messut, muotinäytös I love Fashion 2014, lähde: Messukeskus

ARVONTA

Osallistu arvontaan kommentoimalla tätä postausta ja jättämällä toimiva sähköpostiosoitteesi siihen varattuun kenttään (ei näy muille). Arvon kommentoineiden kesken kaksi pääsylippua I Love Me 2017 messuille jotka oikeuttavat sisäänpääsyn yhtenä päivänä. Voittajat arvon torstaina 19.10 ja lähetän liput heti sähköpostitse klo 18.00 jälkeen, joten siihen asti on aikaa osallistua!

Onnea arvontaan!

Queen Of Everything Instagramissa Bloglovinissa / Facebookissa