Vilma ja Elias vastaan muut

Kuinka moni yllättyi tiedosta, että Vilma ja Elias jatkoivat yhdessä?

Vilma ja Elias olivat varmasti tämän Temptation Island 4 -kauden puhutuin pari. Veikkaan ettei tämä tieto heidän suhteensa jatkumisesta tullut kovinkaan monelle yllätyksenä ja ainakin itse tiesin (lue: mulla oli vahva tunne) alusta asti suhteen kestävän riippumatta siitä miten Elias toimii tai mitä muut hänestä ajattelevat. Niin voimakkaasti Vilma puolusti Eliasta saarella huolimatta siitä, että hän oli kaikkien epäsuosiossa. Tietyllä tavalla ihailen asennetta ”Me and you – Just us two” ja sitä, että ollaan ”me kaks vastaan muu maailma” kuten Vilma ja Elias ovat alusta asti edustaneet. Ajatuksena se on ihan hirveän romanttinen, mutta loppujen lopuksi aika raskasta. Se, että suurin osa ihmisistä pitää omaa kumppania manipuloivana valehtelijana ja tunnekylmänä petturina ja toista osapuolta jonkinlaisena uhrina voi vaikuttaa elämään hankaloittavasti vielä pitkän aikaa. Ei siis ihme, että Vilma ja Elias katuvat ohjelmaan osallistumistaan, sillä kyllähän tämä aika paha homma oli kaiken kaikkiaan.

#FreeVilma

Kampanjointi herkän Vilman vapauttamisesta ilkeän ja kamalan Elias-roiston kynsistä alkoi jo saarella ja jatkui ohjelman ulkopuolelle. Vilma ja Elias kuitenkin ovat selkeästi sellainen pari, johon ulkopuolisten mielipiteet eivät juuri vaikuta ja lähipiirikin mitä ilmeisemmin osaa sulkea silmänsä hyvin jättämällä ohjelman katsomisen kesken tai olemalla seuraamatta sitä ollenkaan. Onhan se aina rankkaa kuulla jostain itselleen tärkeästä ihmisestä huonoja asioita, mutta pitää muistaa että ihmisissä on monia puolia eivätkä ne kaikki ole aina niin mukavia.

Paljon rankempiakin asioita ja vääristyneempiä ihmissuhteita on kuitenkin Suomi täynnä, joten siihen nähden yksi Tempparit kausi ja suhteen jatkaminen saaren tapahtumien jälkeen on aika pientä. On loppujen lopuksi aivan sama vaikka koko kuvaustiimi ja saaren sinkut kertoisivat yhdessä kuorossa kuinka ”väärä” mies Elias Vilmalle on. Omia tunteitaan harva ohittaa vaikka koko maailma todistaisi niitä vastaan. Kukaan ei vasten omaa tahtoaan toisesta eroa. Rakkaus ja se tunne ettei voi elää ilman toista, ja muiden taistelu sitä vastaan voi jopa vahvistaa suhdetta. Loppujen lopuksi kaikki tekevät ne omat päätöksensä ja vaikka tuntuisi pahalta katsoa vierestä kolarin tapahtuvan niin sitä ei aina voi estää. Se on vain hyväksyttävä. Me ollaan kuitenkin vain katsojia eikä eletä heidän suhteessaan ja tiedetä siitä saati heistä kahdesta kaikkea. On helppo tuomita sivusta.

Vilma ja Elias ovatkin vetäytyneet täysin sivuun ja irralleen muista, sinkut on estolistalla ja välit muihin pareihin suurimmaksi osaksi katkaistuna. Tämä on yksi tapa käsitellä asioita. Sulkea silmät ja korvat ja kieltäytyä näkemästä ja kuulemasta. Jokaisella on kuitenkin se vapaus valita.

Juonitaan Elias sänkyyn!

Mä en oikeastaan usko tähän Jonnan ja Danin salaliittoon ihan täysillä, vaikka se ajatus onkin siellä varmasti ollut. Selkeästi Jonna kuitenkin ihan oikeasti ihastui jollain tasolla Eliakseen ja oli hyvin liikuttunut toisinaan hänen seurassaan. Vartalon elekieli, katseet ja kaikki puhuivat sen puolesta, ettei kaikki todellakaan ollut kulissia. Kuitenkaan ketään ei mielestäni voi juonia tai huijata sänkyyn. Ei tässä pahoja ihmisiä ole olemassa oikeastaan muita kuin Elias. Jonnalla ei sinkkuna ollut tilivelvollisuutta kellekään ja Elias itse valitsi toistuvasti seksin harrastamisen ja Vilman pettämisen. Se kuinka paljon häntä siihen houkuteltiin on merkityksetöntä.

Mä voin kuitenkin myöntää olleeni hyvin yllättynyt siitä, että Elias lankesi tähän ”ansaan”. Oletin kaikesta käytöksestä ja puheista ettei Jonna ihan yltäisi Eliaksen high standardeihin ja jotenkin Vilma oli niin neitseellisen kaunis, eteerinen, herkkä ja puhtoinen, että ajattelin Eliaksen tyytyvän vain sellaiseen henkiseen leikittelyyn ja kiusoitteluun saarella, enkä olisi uskonut hänen vetelevän ihan täysillä porilaista marssia. Harmi ettei siitä saatu parempaa materiaalia, mutta ehkä ihan hyvä niin…

Olisitko sä tunnustanut viimeisellä iltanuotiolla?

Aika moni kauhistelee Eliaksen pokkaa valehdella viimeisellä iltanuotiolla ja yritystä päästä kuin koira veräjästä. Kotikatsomosta on kuitenkin aika helppo huudella. Mä itse ajattelen asian niin, ettei Elias halunnut jäädä kiinni mokastaan ja kun luuli siitä jo selvinneensä, olisi ollut suorastaan typerää tunnustaa asia koko Suomen kansalle televisiossa. Hän luuli pelanneensa korttinsa oikein ja loogista oli pysyä valheessa. Kuka muka kertoisi koko Suomelle pettäneensä jos olisi 100% varma ettei siitä kukaan muu tiedä? Eri asia onkin sitten kertoa kumppanilleen, mutta senhän voisi tehdä vaikka kotona, ilman että asiaa tarvii koko kansalle kuuluttaa.

On kyllä erikoinen koko juttu ihan kokonaisuudessaan, mutta ehdottomasti mielenkiintoisin kausi ikinä. Temppareiden 5 kautta odotellessa!

Millaiset fiilikset Vilma ja Elias jätti teihin? Odotatteko Temptation Island 5 kautta?

Kuvat Unsplash.com

♡ SEURAA MINUA ♡

Instagramissa Bloglovinissa / Facebookissa

Temptation Island – Sosiopaatti saarella

Temptation Island Suomi

Tänä vuonna mulle kävi niin, että mä jäin ihan totaalisen koukkuun Temptation Island ohjelmaformaattiin. Mä olen aiemmin katsonut vain ensimmäisen tuotantokauden jossa mukana olivat Aki ja Rita ja kuuluisa ”kettu kävi kolossa” -lausahdus lähti kiertämään. Kakkos-, ja kolmoskaudet jäivät välistä, mutta nyt tapahtui jotain sellaista että mun mielenkiinto heräsi ja jäin koukkuun. Se, mikä mut koukutti sarjaan oli pariskunta Vilma ja Elias, ja ehkä etenkin juuri Elias.

Mä innostuin TIS-ohjelmasta jopa niin paljon, että mun oli pakko lunastaa Ruutu + ilmainen kuukausi. Sitä kautta olen pystynyt katsomaan kaksi jaksoa kerralla, ja olen myös edennyt ohjelman seuraamisessa pidemmälle kuin mitä televisiota katsoessa. Itseasiassa, TIS-huumassa menin ja katsoin myös ne aiemmin näkemättä jääneet kakkos-, ja kolmoskauden jaksotkin ja vietin pienen Temptation Island maratonin, joten pari vuotta on otettu kiinni alta aikayksikön.

Tänä vuonna kaikki mukana olevat pariskunnat ovat olleet mun mielestä kiinnostavia, kukin omalla tavallaan. Sen sijaan kuvauspaikoille ja rekvisiitalle antaisin miinuspisteitä, sillä pienellä budjetilla kuvaaminen pistää pahasti silmään. Mun mielestä kuvauspaikka pitäisi olla kirkasvetisempi ympäristö (ja niitä Thaimaassa riittää) ja oikeasti paratiisisaarelta näyttävä paikka, ja esim. snacksit, viinit ym mitä treffeillä tarjotaan tulisi olla parempitasoisia. Itseäni häiritsee hieman se paskanruskean meriveden, muovisten kertakäyttöviinilasien ja halpis suolakeksien tarjoaminen picnicillä. Treffikohteetkaan eivät ole kovin hääppöisiä olleet, eikä jollain kupisella ruutuviltillä puiden alla kököttäminen näytä erityisen hohdokkaalta. Kovin paljoa ei tarvisi laittaa rahaa lisää, ihan vain tiettyä silmää käyttämällä asioista saataisiin siistimpi lopputulos. Noh, se siitä. Nyt saatte kuulla mun pienen analyysin pariskunnista.

Markus ja Noora

Ihanan perussuomalainen ja keravalaishenkinen pariskunta, tosin he ovat Vorssasta, eli Forssasta. Aiempi lausahdukseni ei ollut ivaamismielessä, vaan pikemminkin toteamus. Pippuripihvia ja Komatsu-lippiksiä, perusmeininkiä, ehkä sellaista 2000-luvun alkupuolen viboja molemmista, tyyli puhuu puolestaan.

Markus ja Noora olivat mielestäni todella mukavia persoonia ja mikäli Markuksen pää ei olisi hajonnut, olisi voinut Nooran puolelta olla nähtävissä jonkinlaista pientä romanssinpoikasta johonkin sinkkumiehistä ja sitä myöten hieman jännitystä sarjaan. Markus se vain oli niin kiltti ja kiinni Noorassa ettei pystynyt täysin vapautumaan, mutta muuten tykkäsin heidän olostaan saarella. En usko että mitään todella vakavaa olisi kuitenkaan päässyt tapahtumaan, joten harmi että matka jäi kesken. Luonnollisen ja helposti lähestyttävän oloisia aitoja tyyppejä molemmat joita olisin mieluusti seurannut loppuun asti saarella.

Dani ja Eve

Uskomatonta kyllä, Bile-Danin aiemmin vastenmielinen julkisuuskuva minkä itse olen hänestä saanut, on kääntynyt täysin päälaelleen. Danista kuoriutui mun silmissä varsin  reipas ja hauska seuramies ja ennen kaikkea kumppaniinsa sitoutunut tyyppi joka kunnioittaa myös muita naisia ja kohtelee heitä hyvin. Ilmeisesti aiempi Bile-Dani onkin ollut jonkinlainen rooli, tai sitten mies on tehnyt parannuksen elämässään. Nyt Dani on mies jonka seurassa itsekin viihtyisin, varmasti kivaa seuraa.

Eve puolestaan on kuin vloggaaja Valtteri Sandbergin kadonnut kaksoissisko, tai jotain samaa heissä on. Ootteko huomanneet? Ei pahaa sanottavaa tästä parista, mutta siinä määrin hieman tylsiä, ettei houkutuksia pahemmin ole. ”Kalua” en pidä oikeana uhkana, vaikka Eve pitää hänen seurastaan. Mutta hei, hyvä heille. Tietenkin toivon että suhde vain vahvistuu tuosta ja siltä näyttääkin. Viettelysten saari ei varmaankaan tule viemään heitä eri teille.

Minna ja Sammy

Ristiriitaisin pari mitä hetkeen on tullut nähtyä. Aluksi jopa epäilin etteivät ole oikeasti pariskunta, mutta mitä ilmeisemmin ovat. Jotain outoa ja epäsopivan oloista heissä vain oli, en sitten tiedä mistä kaikesta tuo fiilis tuli, mutta monesta pikkuasiasta. Minna tuntuu olevan vielä sielä parikymppisen opiskelijan ryyppyvuosissa hienosta ammattitutkinnostaan huolimatta ja ilmeisen epäseksuaalinen ihminen (paitsi kännissä), toisin kuin taas Sammy molempien puheiden mielestä on kovimmista kovin panomies.

Molemmista on ihan ookoo fiilikset, tosin jonkun verran kummeksun kondomin asettamista suulla toisen miehen peniksen päälle (olkoonkin kuinka leikkiä tahansa) ja sitä, että panomies-Sammyn (SAMMY, suomalaisittain lausuttuna btw) fiilikset vaihtelee sinkusta ”panenkaikkeamikäliikkuu”-asenteesta ”minäolenkunnollinenenkäteemitäänpahaa”-sädekehän kiillotukseen. Ota heistä nyt sitten selvää, mutta ainakin ovat hyvää viihdettä!

Vilma ja Elias

Pariskunta joka jakaa mielipiteet varmaan kahtia. Vilma on saanut luotua itsestään varsin herttaisen ja ihanan, kiltin ja hyvän naisen kuvan. Haavoittuva ja tunteellinen, hyväsydäminen ihminen. Niin ja alistettu ja hyväuskoinen, tai ainakin niin monet väittävät.

Elias puolestaan on varmasti yksi TIS-kausien vihatuimpia persoonia ja tituleerattu jo monesti narsistiksi ja psykopaatiksi jonka tavallaan ymmärrän, mutta toisaalta en. Ylipäätään mun mielestä ihmiset alkaa jakelemaan näitä narsisti/psykopaatti -diagnoosejaan aivan liian hatarin päätelmin, eikä niitä voi tehdä jonkun leikatun ja osittain käsikirjoitetun reality-ohjelman perusteella. Kieltämättä Eliaksen käytös on välillä sitä luokkaa, että minäkin olen seurannut meininkiä suu auki, mutta en nyt menisi sen perusteella mitään sosiopaatti-läppää heittämään mitä internet on pullollaan.

Mun mielikuva on, että mitä ilmeisemmin Elias ja Vilma ovat jonkin tyyppisessä D/s-suhteessa (there’s nothing wrong with that) ja seksuaalisuus on heillä astetta kiihkeämpää ja intohimoisempaa (hapetuksineen ja itkevine naisineen), mutta onko sekään väärin? Ei ole. Ohjelmaa seuratessa olen tykästynyt Vilmaan ja pidän häntä miellyttävänä naisena, Eliasta kohtaan mulla on hieman monimutkaisempi suhtautumistapa. En tiedä pidänkö hänen rehellisyydestään ja suorapuheisuudestaan koska se on usein hyvin arvostelevan, pinnallisen ja arvioivan oloista tylyydestä puhumattakaan, mutta toisaalta mä tiedän, että näitä ohjelmia leikataan paljon ja ihmiset esitetään tietyssä valossa. Kaikki ei ole sitä miltä näyttää eikä koko ympäristö ja tilanne mihin heidät on pistetty ole tavanomainen, muuttujia on paljon. Eliaksella kuitenkin on ystäviä ohjelman ulkopuolella, joten ei hän voi olla täysin läpimätä tyyppi. Jotkut viihtyvät hänen seurassaan ja ihan vapaaehtoisesti.

Mielenkiinnolla odotan kauden etenemistä ja sitä hetkeä kun kaikki jaksot on esitetty. Ehkä sitten pariskunnat astuu vielä paremmin julkisuuteen ja tulee kunnon paljastuksia!

Seuraatteko te sarjaa, ja mitä mieltä ootte esim. Vilmasta ja Eliaksesta? Entä Sammy ja Minna? Onko Bile-Dani muuttunut teidänkin mielestä? Kertokaa :)

Tropiikkikuvat ilmainen kuvapankki Unsplash

♡ SEURAA MINUA ♡

Instagramissa Bloglovinissa / Facebookissa