Sitoutumiskammo on tämän hetken trendi

Sitoutumiskammo tuntuu vaivaavan tänä päivänä yllättävän monia

Mikään oikea lääketieteellinen termihän tuo sitoutumiskammo ei ole, vaan pikemminkin keittiöpsykologian tulkinta siitä millainen on ihminen joka haluaa lentää kukasta kukkaan jollain verukkeella. Miehille tämä on varsin yleistä, mutta on niitä sitoutumiskammoisia naisiakin, etenkin nyt kun se on muodissa.

Deittipalveluita käyttävänä näihin oletettavasti sitoutumiskammoisena itseään pitäviin törmää aika usein. Profiilit alkavat sanoilla ”En etsi / en halua mitään vakavaa” tai ”Haluan pitää vain hauskaa”, aivan kuin oletuksena, että jonkin asteinen sitoutuminen toiseen ihmiseen vie pois sen kaiken hauskan. Silloin ei voi enää olla kivaa, eihän?

Miksi sitoutumista pelätään?

Ja vielä jopa ne reilusti kolmekymppiset, lähempänä nelikymppiset aikuiset miehet? En minä ainakaan ole enää mikään 13-vuotias josta on jännittävää seurustella korkeintaan kaksi viikkoa kerrallaan. Näin aikuisena sitä kaipaa oikesti sitä yhdessä tekemistä, olemista ja tutustumista. Myös sitä pelottavaa ja kauhistuttavaa sanaa: arkea.

Tiedättekö, että se seksikin on hurjasti mielenkiintoisempaa ja villimpää kumppanin kanssa kenet oikeasti tuntee, tietää mistä hän pitää, kenen seurassa voit olla täysin oma itsesi ja rohkeasti nolostelematta tehdä tutkimusmatkailua ja ehdottaa vaikka mitä? Se on jännempää ja monipuolisempaa kuin vieraan tai aina uuden kumppanin kanssa, ja sitä seksiä on varmasti enemmän parisuhteessa kuin sinkkuna kumppania vaihdellen, sitoutumiskammo toki estää sen varsin tehokkaasti.

Sitoutumiskammo on pelkoa itsensä satuttamisesta

On todella helppoa nauttia aina vain siitä alkutaipaleen rakastumisen tunteen huumasta. Useinkaan elämä ei kuitenkaan ole jatkuvaa perhosten siipien lepatusta vatsanpohjassa, vaan paljon muitakin tunteita, niin hyviä kuin huonoja. Silloin kun koittaa aika olla toisen kanssa aidosti oma itsensä, on toisille ilmeisesti helpompi vain lähteä ja aloittaa alkuhuuma jonkun uuden kanssa kuin pysähtyä antamaan itsestään vielä enemmän.

Eräs miespuoleinen tuttavani ehdotti, ettei minun kannattaisi välttämättä kertoa etsiväni seuraa vakavalla mielellä, sillä se voi pelottaa osan miehistä pois. Osan sellaisista potentiaalisista ketkä ehkä voisivat sitoutua hauskanpidon sivutuotteena ajan kanssa. Itse kuitenkin haluan, että rehellinen kertomukseni siitä millainen olen ja mitä olen hakemassa, pelottaa juurikin ne vääränlaiset tyypit kauas pois ja kutsuu luokseen niitä, ketkä ovat aidosti kiinnostuneita juuri minunlaisesta naisesta ja myös oikeasti kiinnostuneita parisuhteesta. Ei haittaa pätkääkään jos muutama sitoutumiskammon omaava tyyppi tippuu kelkasta.

Herättääkö tämä mitään ajatuksia?

♡ SEURAA MINUA ♡

Queen Of Everything Instagramissa Bloglovinissa / Facebookissa