Even keittiössä – 12 faktaa

*Sisältää mainoslinkkejä

Even keittiössä

 • Syödään ihan liian usein valmispakastepizzaa
 • Mikrotetaan paljon einesruokia
 • Tungetaan jääkaappi täyteen ruokaa jota ei kuitenkaan syödä
 • Kuivakaapit pursuavat vanhentuneita aineksia ja koppuroita leivänkänttyjä

 • Osataan kokata herkullisia ruokia jos vain viitsitään nähdä vaivaa
 • Kaapista löytyy aina pastaa
 • On paljon juustoja ja sitä myöten juustoisia ruokia
 • Rakastetaan italialaista

 • Kokataan herkullisia pastaruokia ja nautitaan esim. kanapastaa, spaghetti bolognesea tai lasagnea
 • Tehdään mieluusti ruokia joita voi syödä pidempään kuin yhden päivän
 • Seurataan harvoin kokkikirjaa tai tarkkoja reseptejä
 • Sovelletaan omia ja ollaan luovia

Tällaista on mun keittiössä jos ollaan ihan rehellisiä. Mua ei siis paljoa näy keittiössä, ellei mikrossa ja uunissa jonkin valmisruoan lämmittämistä lasketa. Lähes poikkeuksetta jos meillä tuoksuu hyvä ruoka, on sen lähde Minna ja hänen kokkailunsa.

Mutta ollaanpas positiivisia: Jos unohdetaan ja korjataan nuo neljä ensimmäistä keittiöfaktaani pois, asiathan ovat heti paljon paremmalla tolalla. Even keittiössä on potentiaalia!

Nyt, kun sipsilakkoni on kahden kuukauden kiellossa ja yritän olla fiksu ja saada otetta omasta kuntorempasta, on ruokailukin järjestettävä uudelleen. Mä alan kokkaamaan taas ja syömään ruokaa joka täyttää vatsan. Siis ihan oikeaa ruokaa! Katsokaa vaikka!

Kuvat ilmainen kuvapankki Pixabay

Psst! Blogini henkilökohtaisella alekoodilla ensimmäinen boxi hintaan 14,90e (norm. 18,90e/kk). 4 euron alennus koskee jatkuvan tilauksen ensimmäistä boxia tai määräaikaisen tilauksen kokonaishintaa. Koskee myös limited edition boxeja ja lahjatilauksia!

Alekoodi QUEENEVE voimassa 1.2. – 28.2.2018 ja tilaamaan pääset suoraan TÄSTÄ!

♡ SEURAA MINUA ♡

Queen of Everything Instagramissa Bloglovinissa / Facebookissa

Miten oppia syömään aamupala?

Miten oppia syömään aamupala?

Tämä kysymys on sellainen jonka olen aika monesti esittänyt itselleni. Miksi se on niin vaikeaa kotona ja arkena? Miksi se kuitenkin onnistuu aina hotelleissa ja lomalla ja on päivän odotetuin asia?

Vastaus on monipuolisuus, raikkaus, tuoreus, ne itselleen hyvät herkut. Pitää löytää se oma juttu ja tehdä asioista helppoja!

Kiireiset aamut vai eikö ole nälkä?

Joskus mun ongelmana oli kiireiset aamut. En todellakaan halunnut herätä aiemmin ehtiäkseni syömään aamupalaa, vaan säästin illan virkkuna ja aamun torkkuna persoonana jokaisen minuutin nukkumista varten. Tällöin aamupalan syöminen venyi heräämisestä tunnilla tai parilla, pahimmassa tapauksessa toki jäi välistä kokonaan ja päivän ensimmäinen ateria syötiin vasta lounaalla.

Toinen ongelma on itselläni ollut se, ettei aamuisin ole nälkä. Usein tämä kyllä selittyy edellisen päivän syömisillä, sillä jos olen syönyt paljon rasvaista ja hiilihydraattipitoista ruokaa (etenkin suolaista) voi aamulla olla olo jopa etova. Ei ihme ettei ajatus aamiaisesta houkuta!

Tärkeää on syödä ruokaa josta tykkää!

Mielestäni on aivan turha pakottaa syömään itseään puuroa jos ei oikeasti siitä tykkää. Ei sen terveydellä ole mitään merkitystä jos aamupalasta tulee pakkopullaa eikä se edes maistu hyvälle. Muitakin vaihtoehtoja on.

Toisille aamupalan on ehdottomasti oltava runsas, toisille kevyt. Toisille suolainen, toisille makea. Osa taas mieluummin juo aamupalansa, ja smoothiet ovatkin siihen aika oivana apuna! Ne menevät myös kivasti kiireessä ja smoothien voi ottaa matkalle mukaan. Toinen nopea aamupala on edellisenä iltana keitetyt kananmunat ja vaikkapa ihan leikkele sellaisenaan, kyytipoikana pala kurkkua. Ei sen tarvi olla sen monimutkaisempaa.

Yksinkertainen on parasta

Itselleni sellainen aamupala on paras mikä on mahdollisimman helppo tehdä ja sen kaikki ainesosat ovat minulle mieluisia. Usein se onkin muutama pala leipää hyvillä lisukkeilla ja kasviksilla ja pari lasia tuoremehua, sitä on vain saatava.

Jatkossa yritän saada lisää vaihtelua aamupaloihini ja pyörittää kuvioissa myös smoothieta, keitettyjä kananmunia sekä kreikkalaista ja turkkilaista jugurttia marjoilla. Pääasiassa tykkään kuitenkin eniten suolaisesta ja ruokaisasta aamupalasta, joten sitä linjaa kannattaa suosia.

Syöttekö te aamupalaa vai ette? Mitä te tykkäätte aamupalalla nauttia?

♡ SEURAA MINUA ♡

Queen of Everything Instagramissa Bloglovinissa / Facebookissa