Herkullinen bagel hyvässä kahvilassa

Herkullinen bagel ja hyvä kahvilakokemus

Miettiessäni pikaista lounasta kaupungilla ja nälän taltuttamista pari päivää taaksepäin, en olisi arvannut saavani jotain sellaista mistä haluan kirjoittaa blogiin. En todellakaan lähtenyt sillä ajatuksella liikenteeseen että syömäni ruoka tai saamani palvelu tulisi olemaan mitään erikoista tai poikkeavaa, mutta niin tässä vain kävi että on rustattava näin jälkeenpäin pari kehuvaa lausetta aihetta koskien.

Miellyttävä miljöö

En ollut (ainakaan muistini mukaan) koskaan aiemmin asioinut Wayne’s Coffee ketjun kahvilassa joita Suomesta löytyy yhteensä yhdeksän kappaletta, kolme Helsingistä, yksi Vantaalta, yksi Hyvinkäällä, Lahdessa ja Kuopiossa, ja kaksi Tampereella.

Kävin Wayne’s Coffee Lönkassa joka nimensä mukaisesti sijaitsee Lönnrotinkadulla, jota stadilaiset nimittävät tuttavallisesti ”Lönkaksi”. Paikkana Wayne’s Coffee oli tosi kivasti sisustettu, paljon sohvia ja nojatuoliryhmiä. Siellä on varmasti kiva istuskella muutenkin.

Kaikki tarjoiltavat oli laitettu todella ihanasti esille, ja olisin voinut ottaa lähes minkä tahansa suolaisen ruoan, aina piirakoista salaatteihin, mutta kauniisti tehdyt ja muhkean näköiset bagel-vaihtoehdot vetivät puoleensa. Ystävällisen henkilökunnan avustaessa valitsin kanaa, pekonia, juustoa, salaattia, tomaattia ja punasipulia sisältävän bagelin joka lämmitettiin pikaisesti.

Herkullinen bagel

Ja voi että! Oikeasti tämä bagel oli varmasti paras tai ainakin parhaimpia koskaan syömiäni. Yksinkertainen, selkeät maut, terveellisen oloinen eikä rasvassa ja majoneesissa uitettu. Fresh jos näin voisi sanoa, ja kanaa oli bagelissa reippaasti!

Mulle tuli hirveä innostus kasata itsekin jotain vastaavaa ihan kotona, koska onnistuuhan se jos vaan löytää hyvät bagelit sitä varten. Aion ehdottomasti mennä käväisemään Wayne’s Coffeessa uudelleenkin, ja varmasti maistan heidän muita bageleitaan.

Multa tää paikka saa erinomaiset suositukset ainakin tämän bagelin osalta. Tosi hyvä ja herkullinen ruoka ja viihtyisä paikka muutenkin! Kokeilkaa ihmeessä jos liikutte hoodeilla!

Queen Of Everything Instagramissa Bloglovinissa / Facebookissa
Snapchatissa käyttäjätunnus queenofeve1808

Italialainen ruoka – Mamma mia!

Italialainen ruoka – Mamma mia!

Italialainen ruoka on ehdottomasti parasta ruokaa maapallolla, ja sen sai taas kerran todistaa parin viikon takaisella Italian matkalla. Tämä on maa jossa en ole kertaakaan pettynyt ruokaan, ja kaikki ruoka on ollut joko hyvää, loistavaa tai erinomaista. Italiaiset pyrkii tekemään laatua mutta priimaa pukkaa tulemaan.

Ai että mä rakastin jokaista syömääni haarukallista!

Tunnetuimpia italialaisia ruokia

Tunnetuimpia italialaisia ruokia ovat tietysti erilaiset pizzat ja pastaruoat, mutta maalla on kyllä tarjottavana vaikka ja mitä muutakin. Italia saa olla ylpeä ruokakulttuuristaan joka sisältää niin pizzat, pastat, juustot kuin viinitkin. Kyllä kiitos, minä haluan maistaa kaikkea ja panostaa laadukkaaseen ruokaan, makuelämyksiin ja ruokanautintoihin, ja sen kyllä italialaiset osaa!

Minä maistoin matkalla myös sienistä tehtyä levitettä joka on hatunnoston paikka ihmiselle joka ei niin sienistä välitä, ja kyllä, sekin oli hyvää!

Omat lempiruokani

Lempiruokiani ovat ehdottomasti pasta alla carbonara, pizza diavola, lasagna (jonka söin samassa paikkaa kahdesti sillä se oli elämäni parasta lasagnea), erilaiset bruchetat, prosciutto ja bresaola, unohtamatta kaikkea mistä löytyy parmesania, gorgonzolaa, pecorinoa, ricottaa, mascarponea tai mozzarellaa. Juustot ovat mun lempiherkkuni ja sopivat moneen ruokaan tai kelpaavat syötäväksi sellaisenaan viinilasillisen kanssa.

Italialaiset ruoat ovatkin omaan makuuni sillä ne ovat yksinkertaisesti puhtaasti mutta rikkaasti maustettuja, ja kohtalaisen raskaita. Ne vievät nälän satavarmasti, aina ja joka kerta.

Italialaiset ruokailutavat

Italialaiset eivät erityisesti panosta aamiaiseen ja aamupala onkin usein jokin makea leivos ja pikainen kahvi, espresso tai cappucino. Suolaista aamupalaa ihmetellään ja kahvitkin ovat minikokoisia kupposia, päinvastaista mihin suomalaiset ovat tottuneet. Aamupalaksi italialainen voi siis syödä vaikka marmeladia ja croisantin tai jonkun makean lehtitaikinaleivoksen.

Lounas syödään aikaisintaan kello 13, usein myöhemmin. Illallinen nautitaan sananmukaisesti vasta illalla, eikä ruokailua aloiteta ennen kello 19.00. Itseasiassa, on varsin tavallista että illallista aletaan tarjoilemaan lähempänä kello 21.00, ja meillekin se oli aika jolloin lähdimme syömään.

Itse ruokailu on pitkä ja sosiaalinen tapahtuma, pöydän ääressä istutaan rauhassa ja keskustellaan päivän tapahtumista, vaihdetaan kuulumisia ja mielipiteitä ajankohtaisista asioista. Mikäli haluaa noudattaa ateriakaavaa, niin ateriointi aloitetaan antipastolla eli alkuruualla, jonka jälkeen syödään prime platto eli ensimmäinen pääruoka ja seconda piatto toinen pääruoka. Ateriointi päättyy dolcininiin eli jälkiruokaan.

Me emme ihan joka kerta jaksaneet pitkän kaavan mukaan, mutta vähintäänkin kaksi ruokaa tuli melkein aina otettua. Alkupalat ja pääruoka.


Italialainen keittiö

Italialainen keittiö perustuu yksinkertaiseen ja laadukkaista raaka-aineista tehtyyn ruokaan. Perinteiset raaka-aineet ovat oliiviöljy, viinietikka ja yrtit. Sanotaan, että Italian seitsemän salaisuutta ovat: öljy, pasta, kala, juusto, kasvikset, hedelmät ja viini ja näin se varmasti onkin vaikka kalaa ei tullut syötyä kertaakaan tällä reissulla. Sen sijaan pasta, erilaiset tuliset mausteiset makkarat ja porsaanliha, juustot, tomaatit ja tuoreet yrtit tulivat hyvinkin tutuiksi. Italialainen ruoka on perinteitä noudattavaa, ja todellista italialaista ruokaa saa harvoin maan ulkopuolella, sen huomasi taas Suomeen palatessa ja ”italialaisessa” ketjuravintolassa käydessä: ruoka ei ollut sinnepäinkään…

Onneksi kuitenkin maistan vielä suussani tuon elämäni parhaan lasagnan!

 Vesi kielellä vieläkin

Niin mä muistelen vieläkin noita ruokia vesi kielellä ja silmäilen samalla Norwegianin tarjouksia. Voitaisiinko lähteä pian takaisin Italiaan nauttimaan lämmöstä, kulttuurista ja hyvästä ruoasta? Jooko?

Un pasto senza vino è come un giorno senza sole ♥

Queen Of Everything Instagramissa / Bloglovinissa / Facebookissa
Snapchatissa käyttäjätunnus queenofeve1808