Miten oppia syömään aamupala?

Miten oppia syömään aamupala?

Tämä kysymys on sellainen jonka olen aika monesti esittänyt itselleni. Miksi se on niin vaikeaa kotona ja arkena? Miksi se kuitenkin onnistuu aina hotelleissa ja lomalla ja on päivän odotetuin asia?

Vastaus on monipuolisuus, raikkaus, tuoreus, ne itselleen hyvät herkut. Pitää löytää se oma juttu ja tehdä asioista helppoja!

Kiireiset aamut vai eikö ole nälkä?

Joskus mun ongelmana oli kiireiset aamut. En todellakaan halunnut herätä aiemmin ehtiäkseni syömään aamupalaa, vaan säästin illan virkkuna ja aamun torkkuna persoonana jokaisen minuutin nukkumista varten. Tällöin aamupalan syöminen venyi heräämisestä tunnilla tai parilla, pahimmassa tapauksessa toki jäi välistä kokonaan ja päivän ensimmäinen ateria syötiin vasta lounaalla.

Toinen ongelma on itselläni ollut se, ettei aamuisin ole nälkä. Usein tämä kyllä selittyy edellisen päivän syömisillä, sillä jos olen syönyt paljon rasvaista ja hiilihydraattipitoista ruokaa (etenkin suolaista) voi aamulla olla olo jopa etova. Ei ihme ettei ajatus aamiaisesta houkuta!

Tärkeää on syödä ruokaa josta tykkää!

Mielestäni on aivan turha pakottaa syömään itseään puuroa jos ei oikeasti siitä tykkää. Ei sen terveydellä ole mitään merkitystä jos aamupalasta tulee pakkopullaa eikä se edes maistu hyvälle. Muitakin vaihtoehtoja on.

Toisille aamupalan on ehdottomasti oltava runsas, toisille kevyt. Toisille suolainen, toisille makea. Osa taas mieluummin juo aamupalansa, ja smoothiet ovatkin siihen aika oivana apuna! Ne menevät myös kivasti kiireessä ja smoothien voi ottaa matkalle mukaan. Toinen nopea aamupala on edellisenä iltana keitetyt kananmunat ja vaikkapa ihan leikkele sellaisenaan, kyytipoikana pala kurkkua. Ei sen tarvi olla sen monimutkaisempaa.

Yksinkertainen on parasta

Itselleni sellainen aamupala on paras mikä on mahdollisimman helppo tehdä ja sen kaikki ainesosat ovat minulle mieluisia. Usein se onkin muutama pala leipää hyvillä lisukkeilla ja kasviksilla ja pari lasia tuoremehua, sitä on vain saatava.

Jatkossa yritän saada lisää vaihtelua aamupaloihini ja pyörittää kuvioissa myös smoothieta, keitettyjä kananmunia sekä kreikkalaista ja turkkilaista jugurttia marjoilla. Pääasiassa tykkään kuitenkin eniten suolaisesta ja ruokaisasta aamupalasta, joten sitä linjaa kannattaa suosia.

Syöttekö te aamupalaa vai ette? Mitä te tykkäätte aamupalalla nauttia?

♡ SEURAA MINUA ♡

Queen of Everything Instagramissa Bloglovinissa / Facebookissa

Terveellinen maistuu pahalle

*Sisältää mainoslinkkejä

Terveellinen ruoka on pahaa?

Tältä se usein tuntuu ja varmaan monille ylipainon kanssa taisteleville tuttu asia. Herkut ja epäterveelliset asiat tuovat usein enemmän mielihyvää ja nautintoa, ja siksi on hankalaa syödä terveellisesti. Ei porkkanan puputtaminen ja parsakaalin pureminen vaan tuo sitä makujen sinfoniaa suuhun, ja saattaa jopa maistua pahalle.

Mä helposti sorrun itse ihailemaan kaikkia kauniita annoksia ja #healthyfood #healthylifestyle #eatclean ym tageilla olevia freesin näköisiä annoksia. Joskus olen sitten itsekin rakentanut annoksen maitorahkasta, mehukeitosta ja erilaisista kuivatuista pähkinöistä ja hedelmistä: sellaisesta mikä on yleisesti hyväksyttävää syömistä.

Mutta mitä järkeä on yrittää syödä sellaista jos se jää pelkäksi yrittämiseksi ja sörsselin pyörittelemiselle pitkin lautasten reunoja? Ei mitään.

Makumaailma ja tottumukset muuttuvat toki ajan myötä, ja jos ruokavalio on kovin puhdas, maistuvat herkutkin erilaisilta, samoin kuten epäterveellisen ruoan keskelle laitettu terveellisempi ateria. Toisaalta, ei kaikkien tarvitse syödä samanlailla ja tykätä samoista asioista. Ei laihtuakseen eikä ollakseen kunnossa. Terveellisiä ruokia on monenlaisia ja kukin voi koota itselleen juuri ne parhaat asiat ja jutut mistä tykkää.

Mä en syö maitorahkaa koska en oikeastaan pidä siitä. Syön turkkilaista tai kreikkalaista jugurttia jos syön, mutta ylipäätään hyvin vähän maitotuotteita. Mä en oikeastaan syö mehukeittoja, ellen joskus juo suoraan lasista, mutta minua ne litkut etenkään maitorahkan kanssa eivät miellytä.

Mä rakastan kukkakaalia ja parsakaalia mutta tiedän että jollekin ne on kauhistuksia. Mutta hei, eihän niitä ole pakko syödä! Mä tykkään kurkusta ja paprikasta, ja syön harvemmin tomaattia. Kukin oman makunsa mukaan, ja kyllä sieltä terveellisistäkin pitäisi löytyä jotain joka maistuu hyvälle.

Mä jään etsiskelemään niitä hyvänmakuisia terveellisiä juttuja jotta löydän niitä mun mielestä hyviä juttuja. Ei se ole kiveen hakattua tääkään! Kukin makunsa mukaan ja se kuka on sitä mieltä ettei kaikesta tarvi tykätäkään olkoon sitä mieltä, mä oon eri mieltä.

Näin aikuisena kun on mahdollisuus valita mitä syö, niin miksi söisi tahallaan pahoja asioita jos kerran voi valita myös hyvänmakuista ruokaa (ja terveellistäkin, ne eivät sulje pois toisiaan!).

Calvin Klein toppi täältä* / Adidas lippis täältä* / Aurinkolasit täältä* / Tommy Hilfiger loaferit täältä* / Ralph Lauren laukku täältä*
Queen Of Everything Instagramissa / Bloglovinissa / Facebookissa
Snapchatissa käyttäjätunnus queenofeve1808