Puheenaiheena Jodelin #blogijuorut

#blogijuorut ja pahan ilman linnut

Eilen Instagramia selatessani törmäsin White Trash Disease blogin Natan julkaisuun Jodel applikaation #blogijuorut kanavasta. Kuvissa oli muutama print screen Nataan kohdistetuista anonyymeistä kirjoituksista yli 20 000 ihmisen kanavalla. Porot oli menneet nokkaan, mutta aiheesta. Vaikka sanotaan, ettei tällaiselle paskanpuhumiselle kannata antaa valtaa eikä siitä pidä ottaa itseensä, on mielestäni todella hyvä juttu, että joku joskus nostaa asian julkiseksi. Mun mielestä näistä voisi kirjoittaa ihan laajemminkin eri medioissa koska niin on nostettu moni muukin asia ja vain sitä kautta niille on saatu muutosta. Hiljaisella hyssyttelyllä ja hyväksynnällä harvoin mitään muutoksia tapahtuu. Asiat vaan jatkuvat samanlaisina tai jopa pahempina kun kukaan ei ole herättelemässä että mitä vittua te oikein teette?

Mun omatunto on puhdas mut onko sun?

Asia mistä voin olla ylpeä on se, että en ole koskaan kuulunut minkäänlaisiin selän takana puukottamisjengeihin saati kertaakaan elämässäni kirjoittanut yhtäkään haukkumisviestiä anonyyminä nettiin. Kaiken palautteen jonka olen antanut olen aina antanut ihan omilla kasvoilla ja selkeästi personoituna. Ehkä siitä kumpuaakin se, etten ole koskaan ymmärtänyt paskanpuhumiskulttuuria. Joskus se ajaakin mut miettimään sitä, että minkälaisia nämä tyypit on oikeassa elämässä ketkä siellä jaksaa vihata? Olisi joskus hauska tutustua, saada vaikka viesti joltain minuakin haukkuneelta että ”Hei, se oon mä. Mä vihaan sua ja kirjoittelen susta anonyyminä paskaa nettiin”. Sellaista päivää ei varmasti tule koskaan, sillä nämä ihmiset kuitenkin häpeävät toimintaansa eivätkä koskaan tekisi sitä ilman anonymiteettiä vaikka muuten puuhiaan puolustavatkin.

Silmät sulkemalla ja vaikenemalla kaikki paha menee pois?

Se, mikä mua itseäni häiritsee tällaisissa avautumisissa ja kannanotoissa on monen ohjeistus olla hiljaa ja lukematta, ihan kuin silmien ummistaminen poistaisi kaiken pahan maailmasta. Mullakin taipumuksena on ollut ongelmien lakaiseminen maton alle, mutta ei se niitä kyllä ratkaise. Joskus olin lukematta vauva.fi palstaa juuri tästä syystä, ällötti niin paljon se naisten hirveä käytös ja somessa vaikuttavien ihmisten haukkuminen porukalla. No, Jodelin #blogijuorut on vielä pahempi paikka. Niin ilkeää ja alatyylistä kirjoittelua en ole nähnyt missään, tätä voisi verrata naisten vastineeseen Ylilaudasta.

Onko Jodel internetin syöpä?

Ei kokonaan, todellakaan. Ehkä se on vain tuo #blogijuorut kanava ja varmaan muutama muu vastaava. Miksi sitten olen lukenut niitä? Mä haluan olla mukana ja tietoinen siitä mitä mun ympärillä ja some-skenessä tapahtuu. Jodelissa on myöskin paljon hyviä ja hauskoja, positiivisia kanavia. Ihan iloista meininkiä ja blogijuoruissakin on toisinaan ihan fiksua juttua. Puhutaan bloggaamisesta yleisellä tasolla, ilmiöistä, yhteistöistä ja muuten asioista ilman kenenkään henkilökohtaisuuksiin menevää haukkumista. Ikävä kyllä se on se vähemmistö joka siellä pystyy minkäänlaiseen rakentavaan keskusteluun ja pohdintaan ja useimmat asialliset kommentit tai puolustamiset/väärän tiedon korjaamiset miinustetaan pois (kun useimmat Jodlaajat eivät tajua konseptia ja sitä, ettei eriävää mielipidettä kuulu miinustaa, ainoastaan asiattomuudet poistetaan).

Itse taiteilen koko ajan kahden vaiheilla: Lukeako #blogijuorut kanavaa vai eikö? Toisaalta sieltä voi saada jotain hyvääkin joskus irti, mutta suurimmaksi osaksi se on nälvimistä, ilkkumista, ja suoraan sanottuna valheita. Selkeästi monelle jostain syystä katkeralle tai muuten onnettomalle ihmiselle paikka hakea tukea ja purkaa omaa pahaa oloa.

Mitään kiusaamista ei tule hyväksyä, missään muodossa!

Nataa lainatakseni ”Julkinen ammatti ei oikeuta vihapuhetta. Mikään ammatti, ulkonäkö, ihonväri, sukupuoli tai muu seikka ei oikeuta. ❌ Jos tekee mieli haukkua tuntematonta tai tuttua internetissä, niin ainoa oikea asia mitä voit tehdä on OLLA TEKEMÄTTÄ SITÄ.” 

Tässä olen 100% samaa mieltä. Lopetetaan jooko tällaisen hiljainen hyväksyminen ihan kaikkialla? Älkää sekoittako anonyymiä ilkeämielistä juoruamista ja suoranaista paskanpuhumista sananvapauteen. Joku tolkku näissäkin on oltava eikä ratkaisu ole mikään ”Mitäs läksit, se on vaan kestettävä!” kun ei ole.

♡ SEURAA MINUA ♡

Instagramissa Bloglovinissa / Facebookissa

Paskanpuhumiskulttuuri

IMG_20160629_082226
Adlink

Nyt seuraa rankkaa avautumista kera hyvin asenteellisesti kuvitetun kuvan. Mua vaivaa eräs asia minkä kanssa mä olen väkisinkin sivustaseuraajana ollut tekemisissä, ja se on aivan suoraan sanottuna tämä nykyajan paskanpuhumiskulttuuri. En yleistä ja sano että kaikki tekevät niin, sillä eivät todellakaan tee eikä suurin osa minunkaan tutuista, mutta tätä eloa kun tulee seurattua niin että lonkerot ulottuvat myös minun lähipiiristäni muiden ystäväpiireihin niin kaikkea tulee nähtyä ja kuultua.

Omassa elämässäni en onneksi tälläisiin ikäviin ihmisiin ole hirveän usein tutustunut, tai ainakaan eivät ole jääneet siitä kiinni, mutta ihan tiedoksi niille jos sellaisia on ketkä jotain jauhavat ja oikeasti minut tuntevat: En arvosta paskanjauhantaa. Ole ystävällinen ja anna palautetta suoraan, ensin hienovaraisesti ja asiallisesti ja jos viesti ei mene perille niin sitten rautalangasta vääntäen, mutta älä esitä ystävää/kaveria ja sen jälkeen puhu selän takana pahaa tai jopa itse keksittyjä valheellisia asioita.

Mä olen onnekseni vain muutaman kerran elämäni aikana törmännyt henkilökohtaisesti sellaiseen ihmiseen joka on arvostellut minua ihmisenä ilkeämielisesti yhteisille ystäville tai käyttäytynyt jotenkin asiattomasti, mutta harmikseni olen huomannut että tällainen on kuitenkin kovin yleistä nykypäivänä. Mulla on ilmeisesti ollut hyvä säkä kun en ole kovinkaan usein joutunut kuulemaan ”totuuksia” ystäviltäni joita minusta olisi puhuttu, mutta kaikilla ei asiat ole ihan näin onnekkaasti.

En tarkoita tällä saarnalla sitä etteikö kukaan (minä itsekin) joskus jupisisi jotain ärsytystäni ääneen jonkun selän takana, mutta silloin kun niin teen yritän yleensä hakea vertaistukea itselleni tai vahvistusta, tai yleensä vain mielipidettä siihen mitä asian kanssa tulisi tehdä ja olen myös asianomaiseen itseensä yhteydessä. En valita selän takana asioista jotka minua häiritsevät ilman että kerron niistä myös suoraan kohteelle, sillä siinähän ei ole mitään järkeä. Mikään ei muutu jos ei puhu suoraan.

Sen sijaan yritän tällä sanoa sitä että se on not cool olla negatiivinen ja valittava pahanilmanlintu jonka suurin elämäntehtävä on rääkkyä ja raakkua muiden asioista ikävään sävyyn. Tiedän että tästä paasaaminen tuskin muuttaa yhtään mitään, mutta saipa ainakin päästellä höyryjä. Ei voi muuta sanoa kuin että mikäli paskanjauhaminen tuo itselleen sisältöä elämään ja hyvää oloa niin se on todella surullista. Säälisin jos jaksaisin.

Onko teillä kokemusta tälläisistä pahanilmanlinnuista ja paskanpuhujista? Mä toivoisin ettei mutta taidan olla väärässä…

 

ellos

Ellokselta -50% lisäalennus ALE-tuotteista!

*Tarjousehdot: Alennus koskee uutta tilausta Elloksen ALE-valikoimasta. Alennus koskee alehintaisia vaatteita, kenkiä, asusteita, kodintekstiilejä, sisävalaisimia, tapetteja ja mattoja (punaiset hinnat), myös merkkituotteita. Alennus on voimassa 29.6.2016 asti, ja sen voi käyttää vain kerran. Toimituskulut lisätään tilauksen loppusummaan. 

Alennuskoodi: 335478 ja pääset käyttämään sen TÄSTÄ!

Queen Of Everything Instagramissa / Bloglovinissa / Facebookissa