Krog Madame ja kolmen ruokalajin illallinen

*Sisältää mainoslinkkejä

Lauantai-iltana ulkona syömässä

Normaalisti mun sinkkulauantait on kuluneet vanhemmillani kyläillessä, syömässä ja iltaa istuen, mutta tänä lauantaina oli toisenlaista ohjelmaa. Tytöt antoi mulle elokuussa synttärilahjaksi illallisen jonka he tarjoaisivat ja se synttäri-illallinen vietettiin nyt, viisi kuukautta myöhemmin. Meillä ei oo kiire ollut asian kanssa, haha.

Koska en halunnut, että minuun törsätään satoja euroja niin ehdotin paikaksi Krog Madamea, meille kaikille uutta ravintolaa joka koostuu pääasiassa välimerellisistä ruoista. Siellä oli Offerillan kautta tarjouksessa kolmen ruokalajin illallismenut 2-4 henkilölle ja niinpä päätettiin hyödyntää tilaisuus.

Krog Madame

Krog Madame ravintolan keittiön perustana ovat Välimerta ympäröivät seitsemän keittiötä: Italia, Kreikka, Ottomaani, Levantti, Maghreb, Espanja ja Provence. Jokaiselta alueelta valitaan parhaat reseptit sekä raaka-aineet ja niistä luodaan suussa sulavia makuelämyksiä. Kokin suositus eli Chef’s menu keskittyy kunkin alueen keittöön kerrallaan ja menu vaihtuu kuukausittain. Pyysimme tarjoilijalta viinisuositukset ja otimme aina lasillisia sen mukaan mikä sopi minkäkin ruoan kanssa. Itse join valkoviiniä koko ajan sillä valitsin ruoaksi kalaa, mutta lihavaihtoehdon kanssa tarjottiin punaviiniä. Meidän valitsemamme ruoat olivat seuraavat:

Alkuruoka muodostui kolmesta eri tapaksesta:

Médaillones de chévre
Kevyesti paahdettua vuohenjuustoa, taatelia ja mantelia

Coliflor
Paahdettua kukkakaalia ja korianteritzatzikia

Salmone al limone
Limekypsennettyä lohta, inkivääri-chilikurpitsaa ja fermentoitua chili-ranskankermaa

Valitsemamme pääruoat

Carne dél día
Villisian niskaa ja kauden lisukkeet

Pescado dél día
Paistettua nieriää, kauden kasviksia ja hummerikastike

Valitsemamme jälkiruoka

Crème Brulée
Timjamilla ja tähtianiksella maustettu paahtovanukas & marjoja

Tuo Offerillan tarjous Krog Madameen oli tosi hyvä. Pääsi edullisesti kokeilemaan hieman erilaista ruokaa, eikä tule aina vedettyä sitä peruspizzaa tms. Jokainen ruoka oli todella maukas ja selkeästi tuoreista ja hyvistä raaka-aineista tehty. Mä en ikinä, siis ikinä syö ravintolassa kalaa, mutta kun tarjoilija kertoi, että päivän kalana on nieriää, päätin annoksen ottaa ja onneksi tein niin! Ruoat olivat siis alkuruoista jälkkäriin todella hyviä makuelämyksiä ja illallisesta jäi tosi hyvä fiilis. Yleensäkin koko palvelu ravintolassa oli hyvää vaikka se oli myyty ihan täyteen. Kiirettä piti mutta tarjoilijoilla ei hymyt hyytyneet.

Aiemmin tällä viikollahan kävin Jonnan kanssa Offerillan tarjouksella Georgialaisessa ravintolassa syömässä ja se oli myös hieno kokemus. Blogijuttu ravintolasta ja sen ruoista löytyy täältä! Pitää välillä vähän avartaa makumaailmaa kun tulee liikaa muuten syötyä aina samoja juttuja, samoissa ravintoloissa.

Jos kiinnostuit Krog Madamen kolmen ruokalajin illallismenusta niin sen saa ostettua 2-4 henkilölle täältä!

♡ SEURAA MINUA ♡

Queen Of Everything Instagramissa Bloglovinissa / Facebookissa

Testissä Georgian House – Makuja maailmalta

*Sisältää mainoslinkkejä

Makumatka georgialaiseen ruokakulttuuriin

Palasia Arjestani – Jonnan kanssa käytiin keskiviikkona testaamassa kolmen ruokalajin Chef’s Menu Georgian House -ravintolassa Helsingin Sörnäisissä. Meistä kummallekaan georgialainen ruoka ei ollut tuttua, joten mentiin Georgian Houseen hyvin odottavaisin mielin, ollaanhan kuitenkin molemmat hyvän ruoan ystäviä.

Georgian House

Tilaamamme ja Offerillassa tällä hetkellä tarjouksessa oleva kolmen ruokalajin menu koostui perinteisistä kaukasialaisista annoksista, jotka valmistettiin tuoreista raaka-aineista ravintolan hiiliuunin lämmössä.

Itse ravintola oli pieni, mutta todella tunnelmallinen ja kauniisti sisustettu. Taustalla soi georgialainen musiikki joka toi lisää tunnelmaa. Tuonne paikkaan oli todella helppo tulla, sillä se sijaitsee aivan Kurvissa, raitiovaunu- sekä bussipysäkkien että metroaseman vieressä.

Mä tilasin juotavaksi veden lisäksi georgialaista päärynälimonadia joka oli kyllä ihan 6/5, ihanaa juomaa. Pullon ulkonäkö teki myös vaikutuksen, ja oli kiva että juoma oli 0,5l koossa.

Chef’s Menu

Alkuruoat olivat ehdottomasti meidän mielestä koko menun parhaat palat. Hauska kyllä, ne olivat myös ne ruokaisimmat ja isoimmat annokset, toisin kuin ollaan Suomessa totuttu. Omasta mielestäni kolmen ruokalajin menua tarjoillessa paras olisi ollut ehkä tarjota alkupaloina vain kuvissa näkyvät Machadit jotka ovat makeaa maissileipää ja niiden päällä oleva Pkhali (georgialaista pinaattisekoitteista juustoa ja granaattiomenan siemeniä) ja sen jälkeen muut ruoat pääruoan yhteydessä. Adjapsandali (grillattua munakoisoa, paprikaa, tomaattia, vihreitä papuja, georgialaisia yrttejä ja mausteita) sekä Adjaruli khachapuri (georgialainen tuorejuustolla ja kananmunalla täytetty, uunissa paistettu leipä) olivat mun ehdottomat suosikit ja alkupalojen jälkeen me oltiinkin jo ihan täynnä.

Pääruokana saimme Khinkali-taikinanyytit (naudan- ja sian jauhelihaa, georgialaisia yrttejä ja mausteita) jotka olivat, hmm… mielenkiintoinen elämys. Tuo märkä ja tahmainen pastamainen taikinakuori ei välttämättä ole ihan esteettisempiä ruokia, mutta makuelämys oli hyvä tarjotun dippikastikkeen kanssa. Ainoana miinuksena sanottakoon se, että tämä annos sisälsi jonkin verran korianteria jonka ystävä en ole, mutta se on pikemminkin henkilökohtainen ongelmani.

Jälkiruokana Georgian House Chef’s Menuhun oli valittu Churchkhela (hasselpähkinää, saksanpähkinää käärössä) sekä Qada (georgialainen makea leivos) jotka maistuivat oikein hyville, mutta kuivuutensa takia olisin ehkä kaivannut näille jonkinlaista suklaakastiketta dipattavaksi. Minusta se olisi kruunannut kokonaisuuden!

Mun ehdoton lemppari oli kaikki nuo alkupalojen ruoat ja tuohon leipään sekä muhennokseen jäi suoranainen himo! Kivaa Georgian House -ravintolassa oli erityisesti se, että tarjoilija kertoi jokaisen ruokalajin kohdalla mistä on kyse, mitä se sisältää ja miten se kuuluu syödä. Käsin olisi ollut syötävänä useampikin ruoka, mutta sotkuisuuden takia itse käytin pääasiassa haarukkaa ja veitseä.

Georgian House valikoimassa on muun muassa runsaasti kasvisruokia, herkullisia lihavartaita sekä ihanaa hazaburia pavuilla tai juustolla täytettynä. Myös tämä kyseinen menu on saatavilla gluteenittomana ja kasvisvaihtoehtona. Offerillan kautta menu on nyt tarjouksessa joten suosittelen ehdottomasti kokeilemaan. Hieman erilainen elämys ja varmasti maistuvaa ruokaa!

Lahjakortin tarjoushintaiseen Chef’s menu kolme ruokalajia kahdelle pääset ostamaan suoraan tästä!

♡ SEURAA MINUA ♡

Queen Of Everything Instagramissa Bloglovinissa / Facebookissa