Onneksi en ottanut tatuointia

Onneksi en ole ottanut tatuointia

Enkä lävistyksiä kasvoihin, korvien venytyksiä, ajanut puolikaljua sivusiiliä saati halkaissut kieltäni. Toisaalta, melkein näitä kaikkia olen joskus harkinnut ja sitten päättänyt olla ottamatta, ja hyvä niin.

Nämä kaikki ovat mulle ookoo jollakin toisella, ja mä suorastaan ihailen monia tatuoituja ja lävistettyjä ihmisiä ja niitä keillä ei ole voimakasta tunnesidettä pitkiin hiuksiin tai uskaltavat muokata vartaloaan jollain epätyypillisellä tavalla. Mä vaan en ole sellainen. Mä olen helposti mieltään muuttava, ja sellaisen ihmisen ei varmaan näin pysyviä asioita kannata itselleen alkaa suunnitella, tai jos niin ei ainakaan hetken mielijohteesta.

Seuraan SoMessa monia mielenkiintoisia ihmisiä kuten Monami Frost (kenen kauneuden edessä olen aina kuin sulaa vahaa) ja tykkään katsella Katrie Berndtin videoita, mä jopa ihastelen Monamin vegaaniutta ja ruokavideoita mutten itse koskaan olisi kiinnostunut toteuttamaan samaa. Tiedättekö, kaikki mikä on muilla jees ei välttämättä toimi itselle, eikä tarvikaan.

Se että mä olen kiitollinen siitä etten ole ottanut tatuointia johtuu puhtaasti siitä ettei se ole ihan mua. Mä olen ihminen joka muuttaa mieltään jatkuvasti tyylillisistä asioista, ja varmasti jo parin päivän kuluttua tatuoinnin ottamisesta katuisin että otin juuri sen enkä jotain toista. Yhtäkkiä ne eivät olisikaan mun tyyliä ja itkeä tihrustaisin sitä asiaa.

Silti jos joskus mieleni muuttaisin ja ottaisin tatuoinnin, haluaisin ottaa niitä paljon ja monta. En todellakaan mitään yhtä pientä kuvaa jonnekin, vaan halfsleevet vähentään molemmin puolin, ja kaulakin olisi ihana (mutta juuri sitä varmasti katuisin ekana). Ottaisin varmasti paljon tatuointeja eri puolille kehoa, tai näin ainakin kuvittelen. Varmasti jäisin niihin koukkuun ja hurahtaisin. Haluaisin koristella itseni päästä varpaisiin.

Mietteitä tatuoinneista

Nyt on kuitenkin jotenkin kiva kun ei ole yhtään tatuointia, ja kaikki lävistyksenikin olen poistanut (ne harvat mitä minulla ovat olleet eivät ole näkyneet kaikelle kansalle, kieltä lukuunottamatta). Tätä menoa mä olen varmasti vanhainkodissa todellinen kummajainen, se joka ei ole täynnä leimoja. Silti, mä jopa ihailen ihmisiä keillä on vahva oma tyyli ja paljon tatuointeja. Monelle ne sopivat ja ovat selkeästi heidän juttunsa, ja yksi entinen kumppanikin oli (ja on edelleen) voimakkaasti tatuoitu, nykyään myös kasvojen ja pään alueelta.

Ihmiset ottavat nykyään aika rohkeasti tatuointeja, ja monet ovat jo parikymppisinä päästä varpaisiin tatuoituja. Silloin olen joskus miettinyt että kaduttaakohan se jos tila loppuu. Koko nahka on viety jo nuorena, haha. Monet ottavat tatuointeja myös todella näkyville paikoille, ja kämmenselät, sormet sekä kaula ovat nykyään aika yleistä riistaa, paikkoja jotka ennen tatuoitiin ehdottomasti viimeisimpien joukossa.

Eniten mua itseäni miellyttää mustavalkoiset tatuoinnit, yksityiskohtaiset työt joissa on paljon tutkittavaa ja varjostuksia, ja esim. japanilaishenkiset kuvat. Myös kaikenlaiset demonit, enkelit, taidokkaat portretit ja muut suurella taiteella tehdyt kuvat ovat minusta upeita. Pidän myös värillisistä tatuoinneista, etenkin jos niissä on paljon pinkkiä, violettia ja pastelleja. Kaikkea söpöä, My Little Ponyjä ja yksisarvisia. Ne ovat monilla naisilla ihania.

Mä olen vähän nynny itse tästä kohtaa, mutta voisin hyvin ottaa sellaisia hennatatuointeja. Niihin en ehtisi kyllästyä! Mitä fiiliksiä tatuoinnit teissä herättää? Onko itsellänne? Vai oletteko edelleen sitä mieltä että tatuointeja on vain hämärähiippareilla ja linnakundeilla?

Kuvat ilmainen kuvapankki Pixabay

Queen Of Everything Instagramissa / Bloglovinissa / Facebookissa
Snapchatissa käyttäjätunnus queenofeve1808

LASKE RIMAA

*Sisältää mainoslinkkejä

Laske rimaa! Vähemmän on enemmän!

Voin rehellisesti myöntää olevani usein aika laiska, ja jos tarkemmin mietin niin en ole koskaan erityisemmin hävennyt sitä. Fakta on, että olen mukavuudenhaluinen ja nautintoja hakeva ihminen joka pyrkii pääsemään elämässä mahdollisimman vähällä. Olen vähän sellainen taivaanrannan maalari. Tällä en kuitenkaan tarkoita sitä että menisin aina sieltä mistä aita on matalin ja olisin alisuorittaja, vaan pikemminkin sitä että valitsen tietoisesti itselleni mieluisimpia ja vähemmän vaikeita vaihtoehtoja, ihan vain siksi koska voin.

Kaikenlainen ”alisuoriutuminen” tuntuu etenkin nykyajan yhteiskunnassa ärsyttävän monia, varsinkin voimakkaan työorientoituneita ihmisiä tai muuten suorittavia persoonia. Nykymeininki on usein sitä että pitää olla hirveästi erilaisia tavoitteita ja päämääriä ja pyrkiä sinne kynsin ja hampain, ja samalla tehdä kymmentä eri asiaa täydellä tohinalla ja suoriutua niistä hyvin. Ahkerointia ja suoranaista raatamista pidetään jonain älyttämänä tavoittelemisen arvoisena asiana mihin kaikkien pitäisi pyrkiä. Voimakkaasti urasuuntautuneita ja suorittavia persoonia yhdistää usein kyvyttömyys ymmärtää muunlaista elämäntapaa kuin omaansa. Kaikki jotka eivät ahkeroi ovat laiskoja.

Alisuorittajan manifesti

Tämän opuksen lukeminen sai minut aikoinaan tuntemaan oloni paremmaksi, kun ymmärsin ettei minun tarvitse jatkuvasti perustella nautinnonhaluisuuttani ja tekemättömyyttäni muille, mutta kauan se vei aikaa. Vasta oikeastaan nyt pystyn olemaan täysin sinut asian kanssa, eikä boheemiksi nimittely loukkaa tai laiskotteluni saa minua tuntemaan huonoa omatuntoa. Toisinaan ajaudun hieman hankaliin tilanteisiin keskustellessani elämästä ja arjesta sellaisten ihmisten kanssa jotka suorittavat itseäni huomattavasti enemmän, mutta pääasiassa tässä iässä alkaa olla jo palikat aika hyvin paikallaan. Mä luulen että mitä vanhemmaksi tulen, sitä voimakkaammin pyrin vähentämään mitään tekemistä mikä ei miellytä. En vain näin vanhempana enää ole niin tottelevainen ja uskallan kapinoida koneistoa vastaan.

Alisuorittajan manifestissa tuodaankin yksi hyvä seikka esille: ”Täydellinen on hyvän vihollinen”. Tätä avataan hieman enemmän esimerkiksi toteamuksella siitä, kuinka kukaan ei halua rinnalleen perfektionistia valittamaan, ei työpaikalla eikä kotona. Riittävän hyvä on huomattavasti parempi kuin ärtynyt ja itsensä loppuun polttava täydellisyydentavoittelija. Tämän varmasti kaikki tajuaa, mutta sitten kun pitäisi ottaa rennommin niin harva pystyykään, ja päähän työntyy koko ajan ajatuksia siitä mitä kaikkea pitäisi tehdä.

Älä ota asioita niin vakavasti

Pyrkimys keskinkertaisuuteen on usein avain tyytyväisyyteen, onnellisuuteen ja hyvään oloon hyvinkin monissa asioissa. Riittävän hyvä on tarpeeksi. Kaikessa ja koko ajan ei ole pakko olla paras, tai edes parhaimmasta päästä. Vähemmästäkin voi olla onnellinen, ja se on hyvä asia kokeilla ja sen jälkeen todeta, kukin toki asettamallaan tasolla.

Stressi, kiire ja ahdistus johtuvat usein asioista jotka tulevat meille ulkopuolisina vaatimuksina. Ne ovat yleisimmin työn tai ympäröivän yhteisön asettamia tavoitteita, ja joskus jopa laajemmin yhteiskunnan kannalta vaadittuja arvoja jotka eivät välttämättä kohtaa laisinkaan omien kanssa.

Ei, sinun ei ole pakko tiskata. Ei, sinun ei ole pakko kokata. Ei, sinun ei ole pakko siivota. Ei, sinun ei ole pakko treenata. Ei, sinun ei ole pakko käydä joka sunnuntai anoppilassa. Ei, sinun ei ole pakko osallistua kaikkiin kissanristiäisiin. Ei, sinun ei tarvitse olla työpaikalla ensimmäisenä aamulla ja viimeisenä illalla. Itseasiassa aika harvat asiat ovat pakkoja.

Elämä on liian lyhyt siihen että itse tekisin jatkuvasti asioita joista en pidä vain siksi että on pakko ja niin muka täytyy tehdä. Niin siis kenen mielestä muka? Kuka sen on sanonut ja missä se lukee?

Rennosti vaan ei täysin vailla selkärankaa. Hyvä siitä tulee.

25% alennusta tilauksestasi

Tarjousnumero 355737* ja shoppailemaan pääset täältä*!

Voimassaoloaika  22. toukokuu 2017

Alennus koskee uutta tilausta Elloksen valikoimasta. Alennus koskee normaalihintaisia vaatteita, kenkiä, asusteita, kodintekstiilejä, sisävalaisimia, tapetteja ja mattoja. Alennuksen voi käyttää vain kerran. Toimituskulut lisätään tilauksen loppusummaan. Alennusta ei voi yhdistää muihin alennuksiin tai tilaajaetuihin, ale-/kampanjahintaisiin tuotteisiin, huonekaluihin, elektroniikkatuotteisiin ja -tarvikkeisiin, Design by -tuotteisiin eikä Ei alennusta -tuotteisiin. Ei koske tuotteita, jotka on suunniteltu yhteistyössä Sofi ja Frida Fahrmanin kanssa.

Queen Of Everything Instagramissa / Bloglovinissa / Facebookissa
Snapchatissa käyttäjätunnus queenofeve1808