Miksi mun tie vie Espanjaan?

Viva Espana!

Ihan mahtavaa tajuta sellainen seikka, että mähän lähden jo ensi kuussa Espanjaan! Nyt ei tarvitse miettiä lähtöä enää niin, että kuinka monta kuukautta, vaan ennemminkin niin, että kuinka monta viikkoa. Huhtikuun puolelle kun päästään niin kehtaa alkaa laskemaan pelkkiä päiviä, lomageenit hyrrää jo niin että korvissa soi!

On turha harmitella, että viime kesänä matkustin aivan liian vähän. Päivätöiden lopettaminen ja täysipäiväisesti blogiin panostaminen vaati jonkin verran enemmän itseltäni kuin etukäteen osasin kuvitellakaan ja alku oli tasapainoilua ajankäytön sekä talouden kanssa. Se kaikki otti oman veronsa. Vaikka viime vuosi meni sitten vähillä reissuilla niin samalla olen tosi ylpeä siitä että uskalsin. Vain näillä rohkeilla päätöksillä on mahdollisuus edetä jotenkin elämässä. Oravanpyörästä ei pääse pois ellei hyppää, ja nythän mä taas pystyn ja ehdin matkustelemaan (kunhan vaan saa sen kaverin matkaan).

Miksi juuri Espanjaan?

Kuukauden reissuni Espanjaan lähti liikkeelle ihan siitä, että hyvä ystäväni ja ”henkinen pikkusiskoni” Jaanika pyysi minua mukaan. Olemme Jaanikan kanssa ennenkin matkustelleet, mm. Tallinnassa, Prahassa ja Lontoossa, mutta emme koskaan ole olleet missään lämpimässä kohteessa (emmekä varsinkaan näin pitkällä reissulla).

Jaanikan musiikkibisnes ja muut hommat vie hänet kevääksi Espanjaan ja minähän se olin loistava vaihtoehto seuraksi, koska pystyn tekemään töitä mistä vaan. Näin ollen keväällä huhti-toukokuussa blogissa on luvassa paljon matkailuaiheisia juttuja, kauneutta, kosmetiikkaa, terveyttä ja hyvinvointia, lifestyleä suoraan Espanjan mantereelta. Varmasti myös blogin ja Instagramin kuvasaldo tulee olemaan normaalia parempi. Oon niin innoissani!

Olen alkanut jo pitämään pientä listaa itselleni niistä asioista joita Espanjan matkan aikana haluaisin tehdä, kerrankin kun on kunnolla aikaa. Neljässä viikossa sitä uskoisi ehtivän nähdä muutakin kuin 1km säteellä ympäristöään, ja vaikkei tarkoitus nyt ole koko Espanjaa koluta niin Costa Del Solin alueella olisi mukava jonkun verran liikkua.

Eikö se ole melkein pakollista käydä Benalmadenan huvivenesatamassa (muoks. ja Marbellassa/Puerto Banuksessa!), shoppailla Malagassa, vierailla Torremolinoksen La Carihuela -rannalla missä olen ollut viimeksi 22 vuotta sitten (huh, miettikääpä sitä!) ja tallata kaikki Fuengirolan kadut ja kujat. Manner-Espanjaan on jo kova ikävä, ihan liian monta vuotta ollut tässä välissä!

Jos teillä on jotain hyviä vinkkejä aurinkorannikon suunnalla tekemiseksi tai näkemiseksi niin vinkatkaa!

Lue myös jutut Kuukaudeksi ulkomaille ja Lentoliput varattu

Kuvat ilmainen kuvapankki Unsplash

♡ SEURAA MINUA ♡

Instagramissa Bloglovinissa / Facebookissa

Kuukaudeksi ulkomaille

*Sisältää mainoslinkkejä

Mä päätin repäistä ja niinpä mä olenkin lähdössä kuukaudeksi ulkomaille!

Matkustamista rakastavana lähtö kuukaudeksi ulkomaille on parasta mitä mulle on hetkeen tapahtunut. Lähtöpäiväni ei ole vielä ihan 100% varmasti lyöty lukkoon eikä sen puoleen paluukaan, mutta reissuni toteutuu siis myöhemmin keväällä. Tarkoituksenani on pakata matkalaukku huhtikuun puolen välin jälkeen ja suunnata etelän aurinkoon ja lämpöön aina sinne toukokuun puoleen väliin asti: Juuri niin sopivasti, että takaisin Suomeen palatessa on täälläkin maisemat muuttuneet vihreäksi ja ehkä jonkinlainen ”kesä” alkamassa.

Majoitus on jo hoidettu kuntoon joustavalla aikataululla ja lentoja kärkyn parhaillaan. Välillä ne nousevat ja välillä laskevat, yritän löytää parhaimpia tarjouksia jotta en tuhlaisi siihen pakolliseen kuin välttämättömän pahan verran. Onneksi matkan toteutumisessa onkin ihan hyvin muutamien päivien joustovaraa suuntaansa, nyt ei olla liikkeellä liian tiukalla aikataululla.

Kaipaan lämpöä ja aurinkoa

Viime kesä Suomessa oli poikkeuksellisen huono ja valitinkin säästä useaan otteeseen. Lupasin myös matkustella tänä vuonna niin paljon kuin mahdollista ja nyt kun se mahdollisuus tuli on tilaisuus hyödynnettävä. Ei ole mitään järkeä palella kylmässä ja toivoa kuumeisesti lämpimimpiä säitä ja aurinkoisempia päiviä ja sitten olla tekemättä mitään niiden eteen. Mulle matkailu on aina ollut todella tärkeä asia, mutta pieneksi rajoittimeksi muodostuu usein seura: Yksin en halua matkustaa.

Raha ei mun mielestä ole juuri koskaan este matkustamiselle ja itse olen tehnyt monenlaisia reissuja. Joskus sitä ollaan 4-5 tähden hotellissa All Inclusivella ja nautiskellaan kunnolla, joskus mennään perinteisemmällä puolihoidolla kolmen tähden paikassa ja joskus on oltu ihan vaan huoneistohotellissa. Viime kesän Italian matkan ihana B&B hotelli oli aika luksus omalla tavallaan, mutta sekin mahtui budjettiin hyvin kun kärkyin matkasivustoilla parhaita tarjouksia. Fiiliksen mukaan ja mitä milloinkin, niin tulee tapahtumaan tälläkin kertaa.

Pelkkää lomaa ei matkani tule kuitenkaan olemaan

Vaan oikeastaan ihan tavallista arkea, ainoastaan toisessa maassa. Ideana on tehdä töitä suht normaaliin tapaan ja kone kulkee mukana. Näissä sosiaalisen median hommissa ja blogin parissa onneksi pääsee tekemään töitä oikeastaan missä tahansa. Ainoa mitä siihen vaaditaan on toimiva nettiyhteys ja tarpeeksi akkua.

Omia akkujani toki on tarkoitus ladata siinä samalla. Uskon, että kesän aiempi aloittaminen, lämpö ja aurinko tuo myös mulle hyvää fiilistä, energiaa ja varmuudella myös aimoannoksen D-vitamiinia. Niitä kaikkia tarvitaan pitkän talven, harmauden ja pimeyden jälkeen.

Ihanaa kun on taas jotain mitä odottaa ja ainakin yksi reissuista tälle vuodella on varmistunut. Kuukaudeksi ulkomaille, I can’t wait!

Tsekkaa myös postaus Jos suinkin voit niin matkusta!

Pssst! House of Brandon tarjoaa tällä hetkellä 20% alennuksen KAIKISTA TUOTTEISTA! Kantsii siis käydä tsekkaamassa olisko jotain mitä kannattaisi shoppailla :) Shoppailemaan pääset suoraan tästä!

♡ SEURAA MINUA ♡

Queen of Everything Instagramissa Bloglovinissa / Facebookissa