Hiusprojekti mustasta vaaleaksi

Hiusprojekti mustasta vaaleaksi

Mustasta vaaleaksi projekti lähti käyntiin yhteistyössä Kampaamo Gyylin kanssa, kun perjantaina 18.08 istuin syntymäpäivieni kunniaksi aamupäivällä Jennan tuoliin. En ole vuosikausiin käynyt kampaajalla, koska hiusten mustaksi värjääminen ja tyvikasvun peittäminen on viimeisen parinkymmenen vuoden ajan sujunut kätevästi ihan markettiväreillä. Kyllästyin mustiin hiuksiin parisen viikkoa sitten ja kirjoitinkin siitä jutun ”Mustien hiusten vaalentaminen”. Nyt oli siis aika luovuttaa homma ammattilaisille ja laittaa lappu luukulle Eveliinan kotikampaamoon.

Mustasta vaaleaksi

Vaikka itse olenkin värjäillyt hiuksiani niin tiesin, että vaalennusprojekti on hieman eri asia kuin yhdellä värillä puljaaminen omassa kylppäriin pystytetyssä kotikampaamossa. Yhden kamalan kotitekoisen vaalennuksen aikanaan koettuani, päätin olla fiksu ja pyysin apua ystävältäni Amalta joka työskentelee kampaajana Gyylissä. Heillä on siellä aivan superhyvä tiimi ja Gyyli onkin hyvämaineinen kampaamo Helsingissä Kalevankatu 26:ssa. Ama suositteli minulle kolleegaansa Jennaa joka on erikoistunut hiusten suurimpiin muutoksiin, pidennyksiin ja vaalennuksiin, joten sovimme että lähdemme yhdessä toteuttamaan tätä vaalennusprojektia.

Realistiset odotukset

Jennalle mulla ei ollut oikeastaan kuin kaksi toivetta: se etten lähtisi kampaamosta samoilla mustilla hiuksilla, ja ettei tulos olisi punainen/oranssi. Siinä kaikki. Annoin siis hyvin vapaat kädet ammattilaiselle ja mulla oli myös ymmärryksessä se, ettei pikimustasta tukastani tulla saamaan kerralla vitivalkoista, tosin se nyt ei ole tarkoituksenakaan.

Lähtötilanne oli siis se, että olin 2-3 viikon välein viimeiset parikymmentä vuotta värjännyt hiuksiani markettivärillä mustaksi tai sinimustaksi, levitellen väriä usein reippaasti myös pituuksiin. Tämä tarkoittaa sitä että väriä on kerrostunut paljon ajan saatossa verrattuna siihen että olisin värjännyt vain tyven, ja värin poistaminen hiuksesta voi olla haastavaa.

Lähtötilanne: hiukseni ovat pitkät, pörröiset ja luonnonkiharat

Miten vaalennusprojekti lähti käyntiin?

Hiuksiini tehtiin ensin yksi vaalennus Schwartzkopfin Blond Me sarjan värillä käyttäen samalla Olaplexin suojaa. Väri oli hiuksissani tosi tiukasti, ja ensin meinasi näyttää siltä ettei musta väri ole lähdössä yhtään mihinkään. Parikymmentä vuotta markettimustaa tukkaan sudittuna oli siis tehnyt tehtävänsä, tiukassa oli!

Sain siis tovin istuskella ja odoteltiin rauhassa mitä tuleman pitää, Jennan aina välillä tarkastaessa tilannetta ja kysellen ettei vaan kuumota, kirvele tai mitään muutakaan. Tärkeää oli että vaalennusprosessi tehdään niin paljon hiusta säästäen kuin mahdollista, ettei tuloksena olisi pelkkää hamppua ja purkkaa. Kukaan kun ei varmasti halua joutua leikkaamaan hiuksiaan siiliksi liian rasittavan käsittelyn takia, tai en ainakaan minä. Mentiin siis hiusten hyvinvoinnin ehdoilla.

Vaalennus eteni kakkoskierroksella

Ensimmäisen vaalennuksen jälkeen oli vuorossa kierros numero kaksi, sillä ekalla setillä hiuksia ei saatu vielä tarpeeksi vaaleaksi. Edellinen vaalennusväri pestiin siis pois hiuksista, lisättiin taas uudet vaikuttavat aineet Olaplexin kanssa ja sitten homma alusta. Ei muuta kuin jännityksellä odottamaan mitä on aikeissa tapahtua…

Kyllähän se tiukassa ollut musta alkoi sieltä hiuksesta sitten purkautumaan ja katoamaan, hitaasti mutta varmasti. Kahden kerran vaalennus paljasti altansa varsin kirjavan kuontalon joka oli tarkoitus peittää värillä odottamaan seuraavaa kertaa, niin että välissä annetaan hiusten hetken levätä.

Kaunis, eikö? Olisiko pitänyt jättää ihan vain näin? :D

Kolmas työvaihe

Parin vaalennuskierroksen ja Olaplexin suojan jälkeen olikin vuorossa hiusten sävyttäminen uudella värillä, niin että kirjavuus saaataisiin peittoon ja tulos olisi siisti. Vaaleampi kuin musta, mutta ei vielä vaalea, vaan mustasta useampi aste vähemmän, siis ruskea.

Jenna levitteli väriä useassa eri kerroksessa aloittaen latvasta, ja sitä mukaa sekoitteli värejä että saadaan kaunis lopputulos. Tyveen tuli tummempaa ja latvaan vaaleampaa, sen mukaan mentiin mitä alla oleva vaalennuksen väliaikatulos vaati.

Mikä oli lopputulos ensimmäisen kampaamokäyntini jälkeen?

Hiukseni ovat nyt siis kahdesti vaalennetut Olaplexin suojalla, ja myös värjätty Olaplexia käyttäen. Niihin on myös lisätty Olaplex-hoito, ja ensi kerralla jotain vastaavaa on varmasti luvassa, riippuen siitä miten hius taas reagoi ja mitä saadaan aikaan. Turvallisesti, hiusten hyvinvoinnin ehdoilla.

Seuraava aika minulla on kuukauden päästä, ja silloin on tavoite taas vaalentua reippaasti. Lupasin keräillä Jennalle tavoitehiuksista kuvia näytettäväksi, koska nyt jo jonkinlaista toivetta lienee olevan mahdollisuus toteuttaa kun päästään tästä vaaleammaksi.

Mä olen todella tyytyväinen uuteen lookkiini ja on ihana olla parinkymmenen vuoden jälkeen jotain muutakin kuin mustalla tukalla. Vaihtelu tosiaan virkistää ja musta on piristävä ajatus että tämän vaalennusprojektin aikana tulen kokemaan erilaisia hiusvärejä ja vaiheita, kerrankin oikein kunnolla vaihtelua!

Tämä ammattilaisen käsissä vaalentaminen antoi kyllä hyvän vahvistuksen sille, ettei missään nimessä olisikaan kannattanut alkaa tätä mustasta vaaleaksi projektia suorittamaan koti-oloissa. Fakta on se että mun hiukset olisi kärsineet ihan hirvittävästi ja todennäköisesti katkeilleet ja tuhoutuneet täysin jos olisin alkanut itse säveltämään. Nyt on huoletonta hoitaa tätä projektia eteenpäin kun on ammattilainen tekemässä duuninsa.

Vaalennusprojektista tulee lisää taas kuukauden kuluttua, katsotaan mitä sitten tapahtuu!

Jos kiinnostuit Gyylistä niin kannattaa tsekata heidän sivunsa. Jennalle, Amalle ja muille Gyylin kampaajille saa varattua aikoja ajanvarauskalenterista jonka löydät täältä!

 

Queen Of Everything Instagramissa Bloglovinissa / Facebookissa
Snapchatissa käyttäjätunnus queenofeve1808

Bette Box elokuu ja alekoodi

*Sisältää mainoslinkkejä

Bette Box elokuu ja alekoodi

Back to basics on elokuun Bette Box* teemana ja teema kantaa hyvin, eli perusjuttuja tällä kertaa boksissa, mutta myös varsin kivoja yllätyksiä!

Mä hain boksini jo melkein viikko sitten ja olen monia tuotteita ehtinyt testailemaan. Tällä kertaa boksin sisällöstä käyttöön itselleni jää 4/5, ja yksi tuote lähtee kiertoon äidilleni, hän kun sitä tarvitsee enemmän kuin mä.

HELEIN SKIN, HAIR & NAILS -KAUNEUSRAVINTOLISÄ

”Kauneusravintolisä iholle, hiuksille ja kynsille sopii henkilöille, jotka haluavat tehokkaasti ja monipuolisesti tukea ihon, hiusten ja kynsien heleyttä ja vahvuutta sekä säilyttää nuorekkaan ilmeen. Ravintolisä sisältää runsaasti B-, C- ja E-vitamiineja, sinkkiä, kysteiiniä ja peltokorteuutetta. Saatavana apteekeista. Ovh. noin 27e/60 tablettia.”

Tänä vuonna Helein -ravintolisää tuli aiemminkin (eri purkki) ja ihastuin siihen kovin, joten tämä tuote on enemmän kuin tervetullut. Kerrankin mä syön jotain ravintolisää ja huomaan näillä olevan vaikutusta, mun kynnet on kuin joriinin juuret!

Mulle tämä oli ehdottomasti boksin paras tuote!

MANNA KADAR PRIME TIME -MEIKINPOHJUSTUSVOIDE

”Meikinpohjustusvoide toimii sekä silmä- että huulimeikin pohjustajana, peiteaineena ja korostuksena. Pitää meikin paikoillaan, tasoittaa ihon sävyä meikin alla, ja ehkäisee sävyn leviämistä sekä kerääntymistä juonteisiin. Saatavana: www.mannakadar.com. Ovh. 25$/2g.”

Tämä on ihan huippu! Bette Boxissa on tullut tänä vuonna useampikin Manna Kadarin tuote ja täytyy sanoa että kyseinen merkki on todella hyvä, ja kokeilematta olisi varmaan jäänyt jos ei Bette Boxia tilaisi. Tää on juuri se paras juttu että tulee tutustuttua myös uusiin merkkeihin! Värisävy näyttää napissa liian tummalta mutta ei ole, sulautuu hyvin mun vaaleaan ihoon.

LUMENE KLASSIKKO UUDISTAVA YÖVOIDE

”Kosteuttava yövoide auttaa ihoa palautumaan yön aikana ja jättää ihon pehmeäksi ja hyvinvoivaksi. Antioksidanttipitoista tupasvillaa ja puhdasta pohjoista lähdevettä sisältävä yhdistelmä hellii ihoasi rauhoittaen ja kosteuttaen sitä hellävaraisesti. Saatavana hyvinvarustelluista päivittäistavarakaupoista ja tavarataloista. Ovh. 5,90e/50ml.”

Oikein kiva perustuote. Tulee käytettyä! Ja kiva että pitkästä aikaa yövoide, päivävoiteita on jo riittämiin :)

NIVEA INTENSIVE CARE -KÄSIVOIDE

”Runsaasti manteliöljyä sisältävä uudistunut käsivoide ravitsee, rauhoittaa ja hoitaa kuivien käsien ihoa 24 tunnin ajan. Klassinen Nivea -tuoksu on miellyttävä ja mieto. Näppärän kokoinen pakkaus sujahtaa helposti laukkuun mukaan. Saatavana hyvinvarustelluista päivittäistavarakaupoista ja tavarataloista. Ovh. 4,20e/75ml.”

Käsivoiteita käytän aivan liian vähän, ja nyt tuli kuin tilauksesta. Käsivoidetta mulla ei tällä hetkellä ole ja kynsinauhat on erityisen kuivat, lupaan käyttää tätä joka päivä!

IBERO RIPSENTAIVUTIN

”Metallinen ripsentaivutin klassisessa mallissa, jonka suosio on säilynyt jo vuosia. Helppo tapa korostaa silmiä vähemmällä meikillä! Vinkki: taivuta ripset ennen ripsivärin levittämistä, niin saat kestävämmän lopputuloksen. Saatavana K-citymarketeista. Ovh. noin 4,90e/kpl.”

Mulla on jo ripsentaivutin ja sattumalta kävin tovi sitten ripsien kestotaivutuksessa, joten laitan tämän tuotteen eteenpäin mun äidille, se kun ei ripsientaivutinta omista. Hyvä tuote joka tapauksessa, tällä kertaa vain mulle turha ja ainoa joka ei boksista jää itselleni käyttöön.

LISTERINE ZERO SUUVESI

Tämä oli boksissa extrana. Nää Listerinen pienemmät pullot on ihan huippuja. Mä olen kohta käyttänyt yhden tällaisen (violetti väri, en muista makua) ja on just passeli, sillä mä en saa sitä isompaa kokoa tungettua mun kylppärin kaappiin kunnolla. Tällä on kiva raikastaa suu vielä hammaspesun jälkeen, on kyllä todella freesiä sitten.

CLEAN Fresh Laundry edp

Tämäkin tuli extratuotteena boksissa. Aivan ihanan raikas ja puhtaan pyykin tuoksuinen hajuvesinäyte. Nämä Cleanin tuoksut on ylipäätänsäkin hyvin erilaisia, ja käy mun mielestä moni myös ns. huonetuoksuna tai vaikka sipaisuna jonnekin lakanoihin jos ei halua itseensä suihkuttaa. Tykkään!

Bette Box elokuu ja alekoodi

Kokonaisuudessaan paketti oli varsin kiva ja taas sai rahoilleen vastinetta. Joka kuukauden kivoin yllärihetki ilostuttaa aina, ja taas löytyi ihan uusia tuttavuuksia, eli ei voi olla pahoillaan että tätä boksia tilaa. Itseasiassa, mä en voisi kuvitellakaan että lopettaisin asiakkuutta, niin hyviä bokseja on tullut pitkin vuotta. Ihan mun lempparijuttuja ja aina on kiva saada uutta kosmetiikkaa :)

Mulla on teille syyskuun boksiin alennuskoodi jolla saatte boksin edullisemmin! Eli nyt jos koskaan kannattaa taas tilata!

Koodilla SYYSBETTE saa Syyskuun Bette Boxin hintaan 15,90e (norm. 18,90 e/kk). Alennuksen saa jatkuvan tilauksen ensimmäisestä boxista tai määräaikaisen tilauksen kokonaissummasta.

Alennus on voimassa: 10.8.-20.8.2017 ja tilaamaan pääset täältä*!

Aiempia Bette Box arvostelujani löydät lukemalla esim. postaukset Bette Box heinäkuu / Kesäkuun Bette Box ja paljastus / VIHDOINKIN / Huhtikuun Bette Box

Queen Of Everything Instagramissa Bloglovinissa / Facebookissa
Snapchatissa käyttäjätunnus queenofeve1808