Kauneus ei katso kokoa

bty*Adlinks

Sain joku aika sitten blogiini kommentin mitä en julkaissut. Kommentin ei ollut tarkoitus olla ilkeä, tai niin ainakin sen jättänyt henkilö sanoi, mutta jokin siinä särähti hieman korvaani ja päätin olla julkaisematta sitä kokonaisuudessaan. Loppuosa kommentista liittyi erääseen entiseen parisuhteeseen enkä halunnut kovin syvällisesti avata asioita joihin liittyy entisiä kumppaneitani, joten jätin sen sikseen.

Päätin kuitenkin vastata kommenttiin näin julkisesti, joten mennään kommentin pääsisältöön ja siihen että koenko epävarmuutta, onko minulla ulkonäköpaineita, miksi en ole käy bloggaajatapahtumissa?

Adtractionin ja Elloksen* bloggaajille järjestetyissä kesäjuhlissa sain kuvaavan emojin nimikylttiin!
Adtractionin ja Elloksen* bloggaajille järjestetyissä kesäjuhlissa sain kuvaavan emojin nimikylttiin!

Niin. No nyt mä itseasiassa osallistuin tälläiseen blogitapaamiseen jonka perään lukija kyseli. Olin keskiviikkona yhteistyökumppaneideni Adtractionin ja Elloksen* järjestämissä bloggaajien kesäjuhlissa, sillä tapahtuma oli sopivasti järjestetty työpäiväni ulkopuolella niin että mulla oli aikaa sinne osallistua (aina näin ei todellakaan ole ja en ole päätoiminen bloggaaja vaan käyn päivätöissä kirjoitustyön lisäksi). Tämä blogitapaaminen kiinnosti mua erityisesti siksi että Adtraction on mun tärkein kanava blogin suhteen ja  Ellos on suurin yhteistyökumppanini jonka kanssa olen tehnyt ja haluan jatkossakin tehdä paljon blogiyhteistyötä, olenhan ollut heidän uskollinen asiakkaansa jo parinkymmenen vuoden ajan, pitkälti ennen blogimaailmaakin.

Juhlat järjestettiin Kampin Sauna2 tiloissa ja paikalla oli kymmenkunta bloggaajaa eri saiteilta, Fitfashionin puolelta minun lisäkseni Jonna ja Minna. Oli kiva tutustua muihin bloggaajiin ja keskustella erilaisista asioista yhteistyökumppaneiden kanssa. Alunperin ajatuksena oli viipyä lyhyemmän aikaa paikan päällä, mutta hyvässä seurassa ilta vierähti aika pitkälle ja istuttiinkin siellä skumppalasit kauniissa kätösissämme tuntikausia koska juttua ja naurua riitti.

sdrdavsdrsdr
Noh, mennään nyt sitten siihen epävarmuus-aspektiin.

Vaikka mua pidetään hyvin itsevarmana persoonana ja itsekin mieluusti esittäydyn sellaisena, uskon että jokaisella ihmisellä on epävarmuuksia. En suinkaan ole aina ja kaikesta kaikkialla itsevarma, vaan enemmänkin tilanteissa jotka tiedän hallitsevani, missä olen hyvä. Olen rohkea ihminen ja voitan pelkoni suhteellisen helposti, mutta voin silti tuntea epävarmuutta tilanteissa ja paikoissa jotka eivät ole minulle luontaisia ympäristöjä, tai jotka jollain tavalla korostavat omia heikkouksiani,

Blogitapaamiset ja muut ryhmämiitit eivät oikein koskaan ole ollut juttuni, riippumatta siitä millaisessa kunnossa olen milloinkin ollut. Vaikka olen kaiken maailman tutkimusten mukaan ekstrovertti, niin kyllä mussa silti asuu jonkinlainen kotilo joka helposti vetäytyy omaan kuoreensa neljän seinän sisälle ja sosiaalistaa itseään vain netin välityksellä, omilla ehdoillaan. Olen kuitenkin huomannut tässä viimeisen vuoden aikana että se fyysinen kanssakäyminen ihmisten (ja eläinten) kanssa on myöskin tärkeää, ja olen laajentanut niin ystäväpiiriäni kuin sosiaalista verkostoani, ja lupaan kaivautua ulos siitä unesta missä esimerkiksi viimeisen vuoden olen viettänyt. Hello world, täältä tullaan!

davdavdav
Itselleni on toisinaan huonoina päivinä haastavaa hyväksyä oma ulkonäköni sellaisena kuin se juuri nyt on. Peilistä katsoo vieras ihminen, mä en ole sellainen. On päiviä jolloin välttelen kokovartalopeilejä, koska se näky heijastaa omaa saamattomuuttani, laiskuuttani ja nautinnonhaluisuuttani. Mulle on tärkeää olla terve ja olla edes lähellä normaalipainoa. Haluan voida hyvin. Se mitä olen sisimmässäni ei kuitenkaan valitettavasti juuri tällä hetkellä näy ulospäin, ja omat demonini ovat ahminnan ja vuosikausien jojolaihduttamisen paholaisia.

Practise what you preach on tärkeä ohje mitä mun pitäisi noudattaa. Puhun paljon siitä kuinka pitäisi hyväksyä itensä sellaisena kuin on ja arvostaa itseään, mutta sitten en aina kuitenkaan tee niin itse. Olen päättänyt lopettaa sen, sillä tällainen toiminta ei vie mua elämässä mitenkään eteenpäin eikä edesauta mun elämäntapamuutosta ja hyvinvoinnin sekä normaalipainon tavoittelua. Mun on oltava ns. out there, kaikesta huolimatta, ja siitäkin syystä mä olin nyt reippaasti blogitapahtumaan osallistumassa.

dav davdavdavdav

Ihanat kesäiset tarjoilut, ja nämä valkosuklaalla kuorrutetut mansikka-vaahtokarkkivartaat oli ihan huippuja!
Ihanat kesäiset tarjoilut, ja nämä valkosuklaalla kuorrutetut mansikka-vaahtokarkkivartaat oli ihan huippuja!

Vaikka haluan laihtua, niin mä haluan hyväksyä itseni myös nyt, näinä huonompina aikoina. Mä olen ollut hyvässä kunnossa ja kamalassa kunnossa lähes kahdessasadassa kilossa, joten tiedän miltä missäkin painossa ja olomuodossa tuntuu olla. Normaalipainon ja terveellisten elämäntapojen tavoittelua ei kuitenkaan auta itsesäälissä ja itseinhossa kieriskely, joten itse olen sitä mieltä että tietynlainen fat acceptance on hyvä juttu ja body shaming saisi loppua.

En todellakaan kannusta ketään lihomaan tai pysyttelemään tahallisesti ylipainoisena, vaan ennemminkin siihen ajatusmalliin että kaiken kokoiset ihmiset ovat ihmisiä ja heidät tulisi hyväksyä ennakkoluuloitta väriin, kokoon, taustoihin ym katsomatta, ja kaikki he voivat olla kauniita eikä ulkonäköön liittyvien paineiden takia pitäisi pilata elämäänsä vain siksi ettei istu kulloinkin muodissa olevaan figuuriin.

davsdr
Yksi syy miksi mä olen aina rakastanut Ellosta on se että Ellos rakastaa kaikenlaisia naisia. Kaikissa ikäluokissa, kaikissa kokoluokissa. Elloksen vaatevalikoimat ovat miesten ja lasten lisäksi suunnattu todella laajalla skaalalla naisille, aina koosta 34 kokoon 60. Pienet ja sirot, sekä isot ja suurenmoiset naiset saavat shopata, ja Elloksen omassa vaatevalikoimassa kokotaulukko menee samoissa vaatteissa kokoon 52 asti, jota monet eivät ole välttämättä tajunneetkaan.

Elloksella on monelaisia eri mallistoja ja merkkituotteita laidasta laitaan, ja vaatteiden lisäksi myös kodin ja kauneuden osastot joita itse hyödynnän aktiivisesti. Meillähän on kotona mm. olohuone maalattu Elloksen maalilla* (super-alennuksessa juuri nyt), Elloksen matto* (meillä isommassa koossa, alennuksessa enää tuo pienempi malli) ja jalkavalaisin* (ostin käyttäen alennuskoodia) olkkarissa, mun lakanoista ja muista makuuhuoneen tekstiileistä 80% mistäs muualtakaan kuin Ellokselta ja paljon myös kylpyhuoneen tekstiilejä ja muuta pientä sisustustavaraa aina Gant Home mallistosta Odd Mollyyn ja By Rydensiin.

davdavdav
Jojolaihdutukseen taipuvaiset voivat tietävät varmasti kokemuksesta että ulkonäkö voi vaihdella aikakausittain paljonkin, jopa useita kymmeniä kiloja: muiden ihmisten sanatonkin hämmästely näkyy kyllä läpi ja väsyttää. ”Taas se on lihonut”, ”No nyt se on onnistunut laihtumaan, saa nähdä kauanko menee ennenkuin retkahtaa”. Sen voi lukea ihmisten katseista tuijotuksesta: ylipaino ja laihdutus tuntuvat olevan kaikkien yhteisiä asioita ja yksilönrajat rikotaan usein ihan ääneenkin toisen vartaloon, painoon ja ulkonäköön puuttumalla, ja se lisää entisestään ulkonäköpaineita.

Vaikka on suotavaa pyrkiä laihduttamaan ihan terveydellisten seikkojen takia, on myös erittäin toivottavaa pystyä rakastamaan itseään ja hyväksymään itsensä kaiken kokoisena ja näköisenä. Uiminen, auringon ottaminen, kesästä nauttiminen, vaatteeseen X pukeutuminen ei saisi olla ulkonäöstä kiinni. Elämä vilisee ohi jos miettii vain että sitten kun olen laihtunut tiettyyn painoon voin tehdä näitä asioita. Tehkää ja eläkää nyt, ei sitten kun!

sale
Elloksella alkoi ihan mieletön kesäale jossa tuotteita jopa 50% alessa, ihan kaiken kokoisista vaatteista kodin-, ja kauneuden tavaroihin. Tsekkaa ale TÄÄLTÄ*

Normihintaisiin tuotteisiin tarjoan vielä lisäkoodin!

Koodilla 335403 saatte 30% alennusta tilauksesta! Alennus koskee uutta tilausta Elloksen valikoimasta. Alennus koskee normaalihintaisia vaatteita, kenkiä, asusteita, kodintekstiilejä, sisävalaisimia, tapetteja ja mattoja. Alennus on voimassa 30.6.2016 asti, ja sen voi käyttää vain kerran. Pienin toimitettava tilaus on 25 euroa. Toimituskulut lisätään tilauksen loppusummaan. Alennusta ei voi yhdistää muihin alennuksiin tai tilaajaetuihin, ale-/kampanjahintaisiin tuotteisiin, huonekaluihin, elektroniikkatuotteisiin ja -tarvikkeisiin, Guest Designer -tuotteisiin eikä Ei alennusta -tuotteisiin

summerellos
Edit: Tänä vuonna olen ollut Herkuttelun himo -ahmintakirjan julkaisutilaisuudessa, Ivana Helsinki Affe-kirjanjulkkareissa, Kummit Ry ja  Angry Birds leffan kutsuvierastilaisuudessa sekä Adtractionin ja Elloksen bloggaajajuhlissa joista jokaisesta olen kirjoitellut blogissa. Lista ei ole vielä pitkä mutta yritän aktivoitua entistä enemmän jatkossa ;)

Queen Of Everything Instagramissa / Bloglovinissa / Facebookissa

Rumaa persoonallisuutta ei pelasta kauneuskirurgiakaan


Kaikki tietää varmasti ne päivät kun on tukka hyvin, kaikki hyvin ja voi vaan kysyä että näkyyks kello. On suorastaan silkkaa kauneuden tuhlaamista jos sattuu hemmetin hyvä päivä ja lookki toimii, hiukset on likaisinakin ja aamulla herätessä täydelliset, meikit istuu kasvoille 10+ ja kulmakarvat ovat on point. Pakko ottaa sata selfietä ja suorastaan harmittaa ettei ole syytä mennä ihmisten ilmoille, sitä kun just tänään sattuu näyttämään niin hyvältä. Lähikaupassa käydessä hymyilyttää ja kassan kanssa haluaa heittää parit hyvät läpät, ja kerrostalon roskiksillakin sitä kokee tarvetta flirtata naapurin ysikymppiselle papalle.

Sitten on niitä päiviä kun peili sanoo NO! Ja puhelimen etukamerakin sanoo HELL NO! Sitä rumaa pärstää ja päin hittoa olevaa tukkaa ei pelasta mikään, ei kaikki kalleimmat ja laadukkaimmat meikitkään eikä edes kymmenen filtteriä päällekkäin ja sitä oikein häkeltyy kuinka voikaan näyttää niin kamalalta. Mistä tuli kolmas leuka, miten noi silmäpussitkin tolleen pullottaa ja kaikissa kuvissa hölmö ilme ja katsoo kieroo vaikka kuinka yrittää. Ei tuu mitään, parempi pysyä neljän seinän sisällä.

On olemassa myös sellaisia päiviä jolloin fiilikset on vähän mitä sattuu ja voi kokea sekä ylpeyttä että ärtymistä itsestään. Parhaassa tapauksessa saman päivän aikana sitä oikein yllättyy kuinka hyviä kuvia tuleekaan ihan ensiyrittämällä, ja työpaikan vessan peilistä katsoo joku tajuttoman hyvännäköinen muija, mutta aamullahan vasta vitutti reisiläskit ja mahamakkarat, ja hyvä kun ei itkua vääntänyt kun tajusi olevansa ihan paska. Tästä tullaankin siihen että moni asia on omista fiiliksistä kiinni ja siitä miten siihen päättää asennoitua. Nämä voi olla jotain PMS-juttuja, naisten hullutuksia tai ihan vaan persoonakohtaisia asioita, mutta itse aina välillä olen jotain näistä ja näitä kaikkia. Mulla on hyviä päiviä ja huonoja päiviä, ja toisinaan sitä on vaan tyytyväisempi ja itsevarmempi kuin toisina päivinä.


Itse korostan aina sitä kuinka ketään ei pitäisi arvottaa ulkonäön perusteella, ja mä kiinnitänkin huomiota lähinnä ihmisten yleisolemukseen ja tietysti eniten siihen tärkeimpään, eli persoonaan. Pääasiassa katselen muita ihmisiä neutraalisti tai positiivisessa mielessä ellei oteta huomioon jotain todella silmiinpistävää asiaa kuten liian vahvaa rusketusta (itseruskettavien liikakäyttö), maksamakkaran väristä huulipunaa, tai yleisesti liian trashyä vaikutelmaa. Nämä kuitenkin ovat lähinnä henkilöiden omia valintoja eikä niinkään ulkonäön ominaisuuksia, joten toisaalta siihen voi vaan todeta että, whatever floats your boat, kukin päättää itse miltä haluaa näyttää ja se ei muille kuulu (näkyy kylläkin).

Siitä huolimatta etten itse arvota ihmisiä ulkoisen olemuksen mukaan ja erityisemmin kiinnitä huomiota muiden alipainoon/ylipainoon, rintojen/reisien/takapuolen kokoon ja malliin tms, huomaan tekeväni sitä itselleni. On vaikea olla objektiivinen kun on niin lähellä, ja kun asia koskettaa itseään ei enää samat opit toimikaan yhtä hyvin. Jos mä käsken muita olemaan murehtimatta heidän ulkonäkönsä mahdollisista puutteista tai jotain muutettavissa olevasta asiasta (kuten vaikka ylipaino), on aika järjetöntä etten itse elä sen oman ohjeeni mukaan. Practise what you preach…


Mä olen aina suhtautunut hyvin suopeasti kauneuskirurgiaan ja erilaisiin kauneuskirurgisiin pientoimenpiteisiin, ja olen sijoittanut itseeni ja ulkonäkööni yli viisinumeroisen luvun. Mulle on tehty mm. ylimääräisen vatsanahkan kiristysleikkaus ja ommeltu vatsalihakset vatupassin suoriksi, on kiristetty alleja poistamalla ylimääräistä nahkaa ja rasvaa, on tehty rasvaimua pariinkin kertaan ongelmapaikkoihin ja kohotettu rintoja ja noston lisäksi tungettu vielä implantit pitämään pakka kasassa jatkossakin. Sen lisäksi olen täyttänyt huuliani jo kolmesti ja aion tehdä sen neljännenkin kerran, mun kulmakarvoja on kohotettu botoxilla ja multa löytyy ripsipidennystä, hiuspidennystä ja ties mitä pienenmpää fiksausta.

Osan olen tehnyt siksi koska olen halunnut korjata tuhoamaani ulkonäköä saadakseni takaisin sen millainen oikeasti olen, ja osan taas siksi että kauneusihanteissani pyrin muokkaamaan itseäni tiettyyn suuntaan. En kuitenkaan halua ajatella että näiden tekeminen tai tekemättä jättäminen muuttaisi minua persoonana mitenkään parempaan suuntaan tai vaihtoehtoisesti tekisi minua huonommaksi jonkun silmissä. Suhtaudun itse näihin asioihin niin että koska ne ovat tehneet mulle paremman olon ja saan niistä mielihyvää niin ne ovat mulle hyviä juttuja. Mun kauneus ei määrity pelkästään sen ympärille kuinka kauniille näytän ulkoisesti, vaan hyvin pitkälle sen mukaan millainen olen sisäisesti. Rumaa persoonaa ei korjaa kallein kauneuskirurgiakaan ja mä haluan olla hyvä ihminen.


Se että haluan muuttaa, parantaa ja päästä eroon joistain asioista mun ulkonäössä ei kuitenkaan saa määrittää sitä millainen mä olen ihmisenä, ja olisin mä 30kg laihempi, nahkat niin kireällä että kyljet sois tai mitä vaan, mä en ole silti yhtään sen parempi ihminen silloin, enkä yhtään sen huonompi ihminen nyt. Mä oon silti se sama Eve. Oli mua leikelty tai ei tai on mulla huono hiuspäivä tai mikä tahansa, niin just tänään mä taas päätän että mulla on hyvä päivä ja oon kaunis ja arvokas ihminen kaikkine vikoineni, ja oon täydellinen just tällaisena kuin olen.

Queen Of Everything Instagramissa / Bloglovinissa / Facebookissa