Minä olen kaunis ja hyvä


Minä olen kaunis ja hyvä

Minä olen kaunis ja hyvä. Olen kaunis omana itsenäni ja hyvä juuri sellaisena kuin olen. Mulle on joskus sanottu, että mulla on oudon pyöreä ja korkea otsa, hyppyrimallinen pottunokka, pieni noidan väkäleuka ja olen liian lihava. Nämä eivät ole vikoja, ne ovat ominaisuuksia. Niiden johdosta minä olen minä ja itseni näköinen, persoonallinen, mutta ne eivät kuitenkaan määritä minua millään tavalla.

En ylipainon takia ole huonompi ihminen. Korkealla ja pyöreällä otsallani tai hyppyrimäisellä pottunokallani ei ehkä edustettaisi missikisoissa vaikken omistaisi yhtään ylikiloa, mutta näistäkin huolimatta olen omasta mielestäni ihana ja se juuri on tärkeintä mitä itsestään ajattelee ja kuinka itseään kohtelee. I love me.

Kaikista ”vioistani” huolimatta myös minulla on oikeus nauttia elämästä eikä minun tarvitse pyytää keneltäkään anteeksi sitä, etten mahdu jonkun toisen tekemään muottiin. Olen aina ollut rohkea persoona enkä ole pyydellyt anteeksi olemassaoloani ja olen reippaasti uskaltanut olla sellainen kuin olen. Viikonloppuna nautinkin kauneudesta ja hyvinvoinnista I Love Me -messuilla kokonaisen kahden päivän voimalla, täysin rinnoin.


Jeffree Star Cosmetics ja paljon muuta

Jeffree Star fanina kävin ihailemassa häntä livenä perjantaina ja lauantaina, huh sitä androgyynistä olemusta, niin kaunista! Jonot ja tungos olivat mielettömät kahden päivän ajan ja Oletkaunis.fi/Procare, Jeffree Star sekä Nyx Professional Make Up pisteet olivat selkeästi messujen suosituimmat. Bloggaajapassilla ”työtehtävissä” messuilla pyörien pääsin perjantaina messuille jo ennen niiden avautumista ja tämän ansiosta olin ensimmäinen asiakas koko maailmassa kuka osti Jeffree Star Cosmeticsin uudesta Star Family Collectionista lanseeratun ”Neffree” highlighterin, saavutus sekin. Pääsin myös rauhassa hifistelemään ja swatchailemaan tuotteita ja muutenkin kiertelemään messuja jo ennen pahinta tungosta joka oli kyllä todella mielenkiintoista.

Messuviikonlopun muut highlightit

Kahden päivän ajan messuja kierrelleenä sain paljon ihania kokemuksia. Vietin aikaani pääasiassa Oletkaunis.fi/Procare, Jeffree Star ja NYX alueen lähistöllä, mutta myös suosikkini Helein, Body Boom, Yotuel, Beauty Hair Sirpa Mansner, Jolie, Weecos, Beautyblender, TangleTeezer, Invisibobble ym olivat kiinnostuksen kohteinani.


Messutarjouksia oli todella paljon erilaisista tuotteista ja jos halusi shoppailla niin hyviä löytöjä pystyi varmasti tekemään. Mä ostin vain muutaman jutun ja keskityin lähinnä minglaamaan ja kuvamaan eri pisteillä vieraillen. Se itse tunnelma ja fiilis sekä ihmisten seuraaminen ja erilaisten tarinoiden kuuleminen oli musta koko messujen paras kohta, ei niinkään se että olisi pitänyt koko ajan vinguttaa pankkikorttia. Toisaalta, paljon myös tuli uusia mielenkiintoisia tuotteita vastaan joihin täytyy näin jälkikäteen oikein ajan kanssa paneutua, joten varmasti muillekin jäi jotain inspistä messuilta.

Messuilla kävin myös kuuntelemassa ammattilaisille järjestettyä luentoa Aki Mannisen ja Rita Niemen pitämänä, sekä Ida Ekmanin smokey eyes värillisillä luomiväreillä oppituntia seurasin hetken aikaa. Nyxin pisteellä Ida tekikin kävijöille meikkejä ihan muuten vaan ja meno oli kyllä todella hyvä. Oli ihanaa seurata kuinka nuorista tytöistä vanhoihin mummeleihin oli väkeä paikalla. Kaikkia yhdistävä tekijä oli se, että jokaista siellä kiinnosti jokin kauneuteen, muotiin, terveyteen tai hyvinvointiin liittyvä asia, tai vaikka kaikki. Jokaiselle oli jotakin.

Hyvinvointi on myös kehopositiivisuutta

Tässä kohdassa minusta olisi hyvä muistuttaa ihmisiä jotka eivät koe olevansa tarpeeksi hyviä ja kauniita: Kyllä te olette ja voitte olla mitä haluatte. Se, ettei vartalo tai jokin tietty osa itsessään ole juuri mieleinen, tai on tunne ettei jaksa tehdä itseään häiritsevälle asialle mitään voi joskus sivuuttaa ja sen sijaan kääntää huomio niihin hyviin asioihin. Mistä pidät itsessäsi? Olisiko se hiukset, kasvonaamio, jalkojen hoitaminen, kynsien lakkaus, tai ehkä joku kaunis huivi tai koru? Jokainen ihminen ansaitsee hyvää oloa ja tämän kaltaisilta messuilta on hyvä hakea sellaista positiivista otetta. Se voi myös olla ulkoisten asioiden sijaan jotain sisäistä. Vaikka raikas ja terveellinen smoothie tai mielenkiintoisen superfoodin maistaminen, hyvä olo ja itsevarmuus voi tulla monista asioista.

Mun oma kiinnostukseni ei tällä kertaa riittänyt perinteisiin proteiinijauheisiin ja fitnessmaailmaan jumppavaatteineen ja treenijuttuineen, vaan pikemminkin hain inspistä niiltä toisenlaisilta hyvän olon ja hyvän mielen osastoilta jotka terveyteen ja hyvinvointiin panostivat. Lauantaina tuli hengailtua myöskin paljon Ylen Vaakakapinan tiimiläisten kanssa heidän osastollaan sillä #JennyPlus ja #lupanäkyä on mulle tärkeitä asioita, jonkin sortin kehopositiivisuus -sanansaattajana kun yritän omalla esimerkilläni olla.

Oli todella mukava jutella taas Saara Sarvaksen ja Jenny Lehtisen kanssa ja ylipäätään muutenkin tavata uusia ihmisiä. Kiitos kuuluukin kaikille ketkä tulivat messuilla moikkaamaan ja esittäytymään tai satuimme juttusille muuten vain. Oli myöskin ihana kuulla kehuja tyylistäni ja lookistani, lämmitti mieltä ja nosti I Love Me -messujen fiilistä entisestään, se on juuri se tarkoitus.

I Love Me viikonlopusta I Love Me viikkoon

Näillä ihanilla eväillä uuteen viikkoon: Itseään arvostaen, kauneutta, terveyttä ja hyvinvointia parhaani mukaan vaalien! Minä olen kaunis ja hyvä, juuri tällaisena.

Käy tsekkaamassa myös postaus Luonnollisuus on niin out

 

♡ SEURAA MINUA ♡

Queen Of Everything Instagramissa Bloglovinissa / Facebookissa

Kauneus ei katso kokoa

bty*Adlinks

Sain joku aika sitten blogiini kommentin mitä en julkaissut. Kommentin ei ollut tarkoitus olla ilkeä, tai niin ainakin sen jättänyt henkilö sanoi, mutta jokin siinä särähti hieman korvaani ja päätin olla julkaisematta sitä kokonaisuudessaan. Loppuosa kommentista liittyi erääseen entiseen parisuhteeseen enkä halunnut kovin syvällisesti avata asioita joihin liittyy entisiä kumppaneitani, joten jätin sen sikseen.

Päätin kuitenkin vastata kommenttiin näin julkisesti, joten mennään kommentin pääsisältöön ja siihen että koenko epävarmuutta, onko minulla ulkonäköpaineita, miksi en ole käy bloggaajatapahtumissa?

Adtractionin ja Elloksen* bloggaajille järjestetyissä kesäjuhlissa sain kuvaavan emojin nimikylttiin!
Adtractionin ja Elloksen* bloggaajille järjestetyissä kesäjuhlissa sain kuvaavan emojin nimikylttiin!

Niin. No nyt mä itseasiassa osallistuin tälläiseen blogitapaamiseen jonka perään lukija kyseli. Olin keskiviikkona yhteistyökumppaneideni Adtractionin ja Elloksen* järjestämissä bloggaajien kesäjuhlissa, sillä tapahtuma oli sopivasti järjestetty työpäiväni ulkopuolella niin että mulla oli aikaa sinne osallistua (aina näin ei todellakaan ole ja en ole päätoiminen bloggaaja vaan käyn päivätöissä kirjoitustyön lisäksi). Tämä blogitapaaminen kiinnosti mua erityisesti siksi että Adtraction on mun tärkein kanava blogin suhteen ja  Ellos on suurin yhteistyökumppanini jonka kanssa olen tehnyt ja haluan jatkossakin tehdä paljon blogiyhteistyötä, olenhan ollut heidän uskollinen asiakkaansa jo parinkymmenen vuoden ajan, pitkälti ennen blogimaailmaakin.

Juhlat järjestettiin Kampin Sauna2 tiloissa ja paikalla oli kymmenkunta bloggaajaa eri saiteilta, Fitfashionin puolelta minun lisäkseni Jonna ja Minna. Oli kiva tutustua muihin bloggaajiin ja keskustella erilaisista asioista yhteistyökumppaneiden kanssa. Alunperin ajatuksena oli viipyä lyhyemmän aikaa paikan päällä, mutta hyvässä seurassa ilta vierähti aika pitkälle ja istuttiinkin siellä skumppalasit kauniissa kätösissämme tuntikausia koska juttua ja naurua riitti.

sdrdavsdrsdr
Noh, mennään nyt sitten siihen epävarmuus-aspektiin.

Vaikka mua pidetään hyvin itsevarmana persoonana ja itsekin mieluusti esittäydyn sellaisena, uskon että jokaisella ihmisellä on epävarmuuksia. En suinkaan ole aina ja kaikesta kaikkialla itsevarma, vaan enemmänkin tilanteissa jotka tiedän hallitsevani, missä olen hyvä. Olen rohkea ihminen ja voitan pelkoni suhteellisen helposti, mutta voin silti tuntea epävarmuutta tilanteissa ja paikoissa jotka eivät ole minulle luontaisia ympäristöjä, tai jotka jollain tavalla korostavat omia heikkouksiani,

Blogitapaamiset ja muut ryhmämiitit eivät oikein koskaan ole ollut juttuni, riippumatta siitä millaisessa kunnossa olen milloinkin ollut. Vaikka olen kaiken maailman tutkimusten mukaan ekstrovertti, niin kyllä mussa silti asuu jonkinlainen kotilo joka helposti vetäytyy omaan kuoreensa neljän seinän sisälle ja sosiaalistaa itseään vain netin välityksellä, omilla ehdoillaan. Olen kuitenkin huomannut tässä viimeisen vuoden aikana että se fyysinen kanssakäyminen ihmisten (ja eläinten) kanssa on myöskin tärkeää, ja olen laajentanut niin ystäväpiiriäni kuin sosiaalista verkostoani, ja lupaan kaivautua ulos siitä unesta missä esimerkiksi viimeisen vuoden olen viettänyt. Hello world, täältä tullaan!

davdavdav
Itselleni on toisinaan huonoina päivinä haastavaa hyväksyä oma ulkonäköni sellaisena kuin se juuri nyt on. Peilistä katsoo vieras ihminen, mä en ole sellainen. On päiviä jolloin välttelen kokovartalopeilejä, koska se näky heijastaa omaa saamattomuuttani, laiskuuttani ja nautinnonhaluisuuttani. Mulle on tärkeää olla terve ja olla edes lähellä normaalipainoa. Haluan voida hyvin. Se mitä olen sisimmässäni ei kuitenkaan valitettavasti juuri tällä hetkellä näy ulospäin, ja omat demonini ovat ahminnan ja vuosikausien jojolaihduttamisen paholaisia.

Practise what you preach on tärkeä ohje mitä mun pitäisi noudattaa. Puhun paljon siitä kuinka pitäisi hyväksyä itensä sellaisena kuin on ja arvostaa itseään, mutta sitten en aina kuitenkaan tee niin itse. Olen päättänyt lopettaa sen, sillä tällainen toiminta ei vie mua elämässä mitenkään eteenpäin eikä edesauta mun elämäntapamuutosta ja hyvinvoinnin sekä normaalipainon tavoittelua. Mun on oltava ns. out there, kaikesta huolimatta, ja siitäkin syystä mä olin nyt reippaasti blogitapahtumaan osallistumassa.

dav davdavdavdav

Ihanat kesäiset tarjoilut, ja nämä valkosuklaalla kuorrutetut mansikka-vaahtokarkkivartaat oli ihan huippuja!
Ihanat kesäiset tarjoilut, ja nämä valkosuklaalla kuorrutetut mansikka-vaahtokarkkivartaat oli ihan huippuja!

Vaikka haluan laihtua, niin mä haluan hyväksyä itseni myös nyt, näinä huonompina aikoina. Mä olen ollut hyvässä kunnossa ja kamalassa kunnossa lähes kahdessasadassa kilossa, joten tiedän miltä missäkin painossa ja olomuodossa tuntuu olla. Normaalipainon ja terveellisten elämäntapojen tavoittelua ei kuitenkaan auta itsesäälissä ja itseinhossa kieriskely, joten itse olen sitä mieltä että tietynlainen fat acceptance on hyvä juttu ja body shaming saisi loppua.

En todellakaan kannusta ketään lihomaan tai pysyttelemään tahallisesti ylipainoisena, vaan ennemminkin siihen ajatusmalliin että kaiken kokoiset ihmiset ovat ihmisiä ja heidät tulisi hyväksyä ennakkoluuloitta väriin, kokoon, taustoihin ym katsomatta, ja kaikki he voivat olla kauniita eikä ulkonäköön liittyvien paineiden takia pitäisi pilata elämäänsä vain siksi ettei istu kulloinkin muodissa olevaan figuuriin.

davsdr
Yksi syy miksi mä olen aina rakastanut Ellosta on se että Ellos rakastaa kaikenlaisia naisia. Kaikissa ikäluokissa, kaikissa kokoluokissa. Elloksen vaatevalikoimat ovat miesten ja lasten lisäksi suunnattu todella laajalla skaalalla naisille, aina koosta 34 kokoon 60. Pienet ja sirot, sekä isot ja suurenmoiset naiset saavat shopata, ja Elloksen omassa vaatevalikoimassa kokotaulukko menee samoissa vaatteissa kokoon 52 asti, jota monet eivät ole välttämättä tajunneetkaan.

Elloksella on monelaisia eri mallistoja ja merkkituotteita laidasta laitaan, ja vaatteiden lisäksi myös kodin ja kauneuden osastot joita itse hyödynnän aktiivisesti. Meillähän on kotona mm. olohuone maalattu Elloksen maalilla* (super-alennuksessa juuri nyt), Elloksen matto* (meillä isommassa koossa, alennuksessa enää tuo pienempi malli) ja jalkavalaisin* (ostin käyttäen alennuskoodia) olkkarissa, mun lakanoista ja muista makuuhuoneen tekstiileistä 80% mistäs muualtakaan kuin Ellokselta ja paljon myös kylpyhuoneen tekstiilejä ja muuta pientä sisustustavaraa aina Gant Home mallistosta Odd Mollyyn ja By Rydensiin.

davdavdav
Jojolaihdutukseen taipuvaiset voivat tietävät varmasti kokemuksesta että ulkonäkö voi vaihdella aikakausittain paljonkin, jopa useita kymmeniä kiloja: muiden ihmisten sanatonkin hämmästely näkyy kyllä läpi ja väsyttää. ”Taas se on lihonut”, ”No nyt se on onnistunut laihtumaan, saa nähdä kauanko menee ennenkuin retkahtaa”. Sen voi lukea ihmisten katseista tuijotuksesta: ylipaino ja laihdutus tuntuvat olevan kaikkien yhteisiä asioita ja yksilönrajat rikotaan usein ihan ääneenkin toisen vartaloon, painoon ja ulkonäköön puuttumalla, ja se lisää entisestään ulkonäköpaineita.

Vaikka on suotavaa pyrkiä laihduttamaan ihan terveydellisten seikkojen takia, on myös erittäin toivottavaa pystyä rakastamaan itseään ja hyväksymään itsensä kaiken kokoisena ja näköisenä. Uiminen, auringon ottaminen, kesästä nauttiminen, vaatteeseen X pukeutuminen ei saisi olla ulkonäöstä kiinni. Elämä vilisee ohi jos miettii vain että sitten kun olen laihtunut tiettyyn painoon voin tehdä näitä asioita. Tehkää ja eläkää nyt, ei sitten kun!

sale
Elloksella alkoi ihan mieletön kesäale jossa tuotteita jopa 50% alessa, ihan kaiken kokoisista vaatteista kodin-, ja kauneuden tavaroihin. Tsekkaa ale TÄÄLTÄ*

Normihintaisiin tuotteisiin tarjoan vielä lisäkoodin!

Koodilla 335403 saatte 30% alennusta tilauksesta! Alennus koskee uutta tilausta Elloksen valikoimasta. Alennus koskee normaalihintaisia vaatteita, kenkiä, asusteita, kodintekstiilejä, sisävalaisimia, tapetteja ja mattoja. Alennus on voimassa 30.6.2016 asti, ja sen voi käyttää vain kerran. Pienin toimitettava tilaus on 25 euroa. Toimituskulut lisätään tilauksen loppusummaan. Alennusta ei voi yhdistää muihin alennuksiin tai tilaajaetuihin, ale-/kampanjahintaisiin tuotteisiin, huonekaluihin, elektroniikkatuotteisiin ja -tarvikkeisiin, Guest Designer -tuotteisiin eikä Ei alennusta -tuotteisiin

summerellos
Edit: Tänä vuonna olen ollut Herkuttelun himo -ahmintakirjan julkaisutilaisuudessa, Ivana Helsinki Affe-kirjanjulkkareissa, Kummit Ry ja  Angry Birds leffan kutsuvierastilaisuudessa sekä Adtractionin ja Elloksen bloggaajajuhlissa joista jokaisesta olen kirjoitellut blogissa. Lista ei ole vielä pitkä mutta yritän aktivoitua entistä enemmän jatkossa ;)

Queen Of Everything Instagramissa / Bloglovinissa / Facebookissa