Lihavan liikuntalupaus (vko 5)

Nyt on meininki sellaista kurapaskaa ettei tosikaan

Pardon my french, ihan hirveetä kielenkäyttöä mutta vieläkin suorempia lainauksia olisi ollut mielessä vaan ei tohdi tänne blogiin niitä kirjoitella. Homma on nimittäin nyt semmonen että mä vaan oon koko ajan ties minkä krempan kourissa, ja ei perhana ei millään meinaa päästä kuntoon. Ja nämä eivät ole mitään tekosyitä, vaan jouduin ihan sairaslomalle ja jonkinlainen hermopinne tai muu vastaava on vaivana joka ne aiemmat viikkokausien päänsärytkin aiheutti.

En voi istua kauaa koneella, läppärinkin kanssa voin tehdä hommia vain selälläni maaten. Mun oikealla puolen niskaa ja epäkästä on jokin isompi vika, sellainen että olen nyt käynyt nelisen viikkoa hierojalla, ja viimeisin viikko oli yllättäen pahin. Nyt siis popsin kaksin käsin lääkkeitä, kotijumppaan ja venyttelen niskaa ja hartiaa, ja ravaan Body Lifessa Hermannin hierottavana, ei muu auta. Jänteet lihasten päällä on jotenkin klesana, niska on kuin kuplamuovia poksauttelisi kun jänteet paukkuu ja natisee, ja lihas sen alla tulehtuneena.

Viimeiset neljä päivää olen pystynyt olemaan paikoillani ja samassa asennossa noin 1-3 minuuttia kerrallaan, ja sen jälkeen on tuskan takia vaihdettava asentoa. Tämä koskee myös öitä. En voi kauaa istua, maata saati kävellä, sillä kivut on olleet niin kovat. Onneksi kuitenkin tilanne on parempaan päin, ja mitä ilmeisemmin lääkitys, hieronta ja se etten ole istunut tietokoneen äärellä koko päivää on hieman helpottanut. Pakolliset koiralenkitykset on tehtävä vaikka olisi kuinka kipeä, ja se on ihan hyväkin juttu niin ei maadu kokonaan pepusta kiinni sijauspatjaan.

Toteutuneet liikunnat viikko 5

Maanantai lenkkeily 30min
Tiistai lenkkeily 30min

Toivon että pian nämä ongelmat väistyisi ja pääsisin paremmin kiinni arkirytmiin ja myös sen liikunnan pariin. Mulla on muutamat uudet treenivaatteetkin odottamassa korkkaamista, ja pakko sanoa että tää makaaminen alkaa ahdistaa…

Queen Of Everything Instagramissa / Bloglovinissa / Facebookissa
Snapchatissa käyttäjätunnus queenofeve1808

Lihavan liikuntalupaus (vko 4)

Miksi se liikkuminen on niin vaikeaa?

Tämä on varmaan se ikuisuuskysymys minkä kanssa joudun kamppailemaan koko elämäni. Mä oon lähes vakuuttunut että liikunta se ei vaan koskaan tule olemaan kaikille ihmisille se juttu josta saa endorfiinit virtaamaan ja hyvän olon ja lisää energiaa. On pakko olla muitakin keitä se liikkuminen ei vaan nappaa. Mieluummin tekisi melkein mitä tahansa muuta.

Liikun silti koska mun on pakko

Koirien ottaminen on ollut kyllä se paras päätös mulle, ihan jo läheisyyden ym. muun puuhaamisen takia, mutta myös siksi että nämä kaksi söpöliiniä pakottavat mut ulos. Vaikka ei yhtään huvittaisi niin heidän takia mun on se tehtävä, ja vaikken mikään liikuntanarkkari olekaan, niin kyllä mulle aina parempi olo tulee kun mä jotain teen. Ihan se että veri lähtee kiertämään ja saa raikasta happea virkistää kummasti. Ehkä mä en siis niin paljoa liikuntaa vihaakaan, ehkä se on vaan joku asenne minkä olen ottanut? Kyllähän mä siitä paljon hyvääkin saan vaikkei se olisikaan mitään suurta rakkautta liikuntaa kohtaan.

Toteutuneet liikunnat viikko 4

Maanantai lenkkeily 45min
Tiistai lenkkeily 45min
Torstai lenkkeily 45min

En ihan yltänyt tavoitteisiini sillä nostinhan tavoitteeni neljään, enkä sitä nyt tehnyt. Mun haasteet ovat aika moninaisia, ja koen että jokainen tehty juttu on kuitenkin hyvä onnistuminen. Olen myös kuluneella viikolla yrittänyt muuten vain lisätä ihan sitä arkiliikuntaa joka ei ole varsinaista lenkkeilyä. Olen siis päättänyt kävellä esim. seuraavalle sporapysäkille/bussipysäkille enkä mennä lähimmälle ja jotain tuollaista pientä. Mun puhelimessa on päivittäin nollautuva askelmittari ja kyllähän tuon eron näkee heti, kun kävelyä kertyy enemmän ja enemmän.

Toiveita liikunnan suhteen

Olisi ihanaa jos mä saisin sen kipinän taas kuntosalitreenaamiseen. Nyt sitä ei vaan ole. Mietin että tulisiko se jos potkisin hieman väkisin. Jos vain menisin vaikkei yhtään kiinnosta, ja katsoisin tulisiko se innostus sitten siellä? Toinen mitä mietin jatkuvasti on tanssiminen. Mä rakastan musiikkia ja olen varsinainen letkeälanne. Mulle sopisi joku ihana tanssiharrastus, mutta asia mitä vihaan yli kaiken on aikataulut. Sellaista pitäisi harrastaa aina tiettynä päivänä ja tiettynä aikana ja se aiheuttaa lisähaasteita.

Huomaa kyllä että olen varsin mukavuudenhaluinen ihminen enkä sitä kielläkään. Uskon että aika moni lukijakin on laiskotteluun taipuvainen tai ainakin joskus jotain lapamato-kautta elänyt. Mulle selkeesti kaikessa se aloittamisen ja lähtemisen vaikeus on yksi isoin askel joka täytyisi vain ottaa, sitä kautta voisi saada kunnon harppauksen eteenpäin.

Queen Of Everything Instagramissa / Bloglovinissa / Facebookissa
Snapchatissa käyttäjätunnus queenofeve1808