Mikä erottaa ahminnan ja herkuttelun?

Ahminnan ja herkuttelun ero

Monelle tuntuu olevan epäselvää se, mikä on ahmintaa ja mikä on herkuttelua. Moni ahmintahäiriöinenkin usein soimaa itseään ahminnasta ja syöpöttelystä, vaikka todellisuudessa kyse ei olisi ahminnasta, tai ainakaan ahmintakohtauksesta.

Lähes kaikki ihmiset herkuttelevat ja syövät asioita jotka tuovat heille mielihyvää ja maistuvat erityisen hyviltä. Ravinto ei aina ole pelkkää polttoainetta, ja suurin osa ihmisistä menee ruoassa maku edellä, terveys perässä, ja se on ihan toimiva yhtälö ja voi olla täydessä balanssissa mikäli valitaan terveellistä ruokaa joka maistuu hyvältä. Ei kuitenkaan ole väärin syödä ruokaa joka on hyvää muttei terveellistä, ja se usein onkin sitä mikä mielletään herkutteluksi.

Kuinka usein voi herkutella?

Osa ihmisistä sallii herkuttelun itselleen päivittäin. Se voi olla kahvipulla tai konvehti, lakupatukka illalla tai jokin ihana jäätelö. Toiset taas pitävät selkeitä herkuttelupäiviä, ja syövät herkkuja vain yhtenä päivänä viikosta, tai 80/20 suhdetta painottaen = arjet siististi, viikonloppuisin rennommin.

On todella yksilöllistä mikä toimii kellekin, oli sitten syömisten suhteen hommat hallussa tai vaihtoehtoisesti elämäntapamuutost harjoitteleva tai laihduttaja. Toisille ihmisille on tärkeää saada jotain pientä hyvää usein jotta suurien määrien ahminta pysyy kurissa. Pieni herkku päivittäin voi pitää tilanteen kurissa, kun jollekin toiselle se taas on se pahin asia: kun annat pikkusormen, se vie koko käden.

Millaista on järkevä herkuttelu?

Kukin toki määrittelee sen loppujen lopuksi itse, mutta hyvänä ohjenuorana voi pitää sitä onko syömiset suunniteltuja, vai lähtikö lapasesta? Kun miettii mitä haluaa ja milloin aikoo sen syödä, tai ex tempore nappaa jonkun yhden tai kaksi pientä asiaa, on se herkuttelua.

Kun tilanne lähtee täysin hallusta, syödään suuria määriä kerralla tai päivittäin isoja määriä herkkuja, voidaan puhua jonkinlaisesta ongelmasta. Se että päätät syödä karkkipussin, sipsipussin ja paketin jäätelöä, ja olet jo aiemmin käynyt pizzalla ei ole ahmintaa mikäli osaat nauttia syömästäsi ruoasta ja olet tietoisesti pysähtynyt tekemään nämä valinnat.

Itse juuri tovi sitten herkuttelin kolmen ruokalajin syömisellä. Alkuruoka, pääruoka ja jälkiruoka. Aivan ihanaa itsensä hemmottelua, ja sitä oikeaa herkuttelua. Ahminnaksi se olisi voinut lukeutua mikäli olisin hetken mielijohteesta hakenut mäkkärin autokaistalta kasan hampurilaisia ja ranskalaisia, ja ahminut kaikki kitusiini kerralla suomatta ajatustakaan syömälleni ruoalle.

Millaisia herkuttelijoita te olette?

Queen Of Everything Instagramissa / Bloglovinissa / Facebookissa
Snapchatissa käyttäjätunnus queenofeve1808

Lihavan liikuntalupaus pelkkää lyllertämistä

*Sisältää mainoslinkkejä

Lyllertämistä läskit lotisten

Hyi kauhea kun kuulostaa rumalta kun sanon noin. En kuitenkaan tarkoita sitä mitenkään ikävästi ja itseäni pilkaten, mutta lenkkeily on viime aikoina tuntunut jotenkin ”lyllertämiseltä”. Olen varmaan alkanut osittain kyllästyä siihen vaikka koirien kanssa onkin ihana ulkoilla, ja sitä tulee jatkaa normaalisti ihan koirienkin takia. Mä itse kuitenkin alan nyt kaipaamaan jotain vähemmän lylleröimistä ja enemmän lihastyötä kaipaavaa, eli postaukseni Kuntosalien kohtuuttomat kuukausimaksut sai jotain minussa aikaan.

Kaipuu kuntosalille

Sieltä se tuli, ja nyt päätin asialle tehdä jotain. Ensi viikosta alan käymään taas salilla, ilman sen kummempia tavoitteita. Kunhan nyt vaikka kahdesti treenaisin koko kropan läpi niin olen tyytyväinen. Kaipaan lihaskunnon kohentamista ja sellaista tietynlaista kropan työskentelyä mitä ei mielestäni normaalilla lenkkeilyllä saa aikaan. Hyväksi sekin tietysti on ja on tärkeää pitää itsensä liikkeessä, mutta jotain hieman raskaampaa aherrustakin se kroppa varmasti kaipaa.

Viime viikon liikuntalupaus

Maanantai lenkkeily 45min
Keskiviikko lenkkeily 45min
Lauantai lenkkeily 45min
Sunnuntai lenkkeily 35min

Kohta alkaa tulemaan myös salitarinaa. Mielenkiinnolla odotan kuinka kamalalta/ihanalta se alussa taas tuntuukaan…

Ps: Elloksella on vielä tänään alennuksessa 40% kalleimmasta tuotteesta, viimeinen voimassaolopäivä 20.03.2017!

Alennuskoodi 355724* ja shoppailemaan pääset täältä*!

Käy tsekkaamassa myös postaukseni Kuntosalien kohtuuttomat kuukausimaksut sekä Mihin katosi liikuntalupaus ja ruokapäiväkirja

Postauksen kuva ilmainen kuvapankki Pixabay

Queen Of Everything Instagramissa / Bloglovinissa / Facebookissa
Snapchatissa käyttäjätunnus queenofeve1808