Lihavan liikuntalupaus (vko 1)

06b117a8-3e2c-4945-bed0-7ea527641ecb

”Vihaajat vihaa, meiksi vaan takas vilkuttaa…”

Toi voisi olla sopiva aloitus tälle blogipostaussarjalle, ihan edellisen ”Ravintoterapeutti helvetistä”-kommenttien innoittamana. Se on aina hieman ikävää kun asiat ymmärretään (halutaan ymmärtää?) väärin ja tulkitaan miten sattuu. Vaan… sellasta se bloggaaminen on, ja jos kirjoittaa huomiota herättävän jutun joka saa paljon lukijoita, on satavarmaa että siitä saa osansa, niin hyvässä kuin pahassa.

Ylipaino ja ahmintahäiriö ovat blogipostauksissani suosituimpia kirjoituksia olleet aina. Lukijamäärät näissä teksteissä ovat suuria ja palautetta tulee paljon myös privana. Monet ylipainon ja syömishäiriöiden kanssa painineet ihmiset ottavat yhteyttä, pyytävät apua ja elävät mukana niin myötä kuin vastoinkäymisissä. Se on ihanaa. Myös alan ammattilaiset ja kouluttautuneet henkilöt saattavat olla yhteydessä, kommentoida ja tsempata. Ne on näistä asioista kirjoittamisen parhaita puolia.

Siinä sivussa täytyy kuitenkin pystyä vastaanottamaan kritiikkiä ja hieman sitä hatemail-osastoakin, mutta se sujuu näin useamman blogivuoden kokemuksella jo rutiinilla. Joskus aikoinaan ns. ikävät ihmiset saivat kommenteillaan iskun perille, mutta nykyisin mua lähinnä naurattaa. Tällä hetkellä, tässä iässä, elämää paljon nähneenä ja kaikenlaista kokeneena en jaksa enää stressata kaikkien ihmisten mielipiteistä ja puheista.

Mut niinhän se on että vihaajat vihaa, välittäjät välittää, rakastajat rakastaa, värittäjät värittää.

Lihavan liikuntalupaus vuodelle 2017 postauksessa lupasin harrastaa liikuntaa tietyn määrän viikossa, ja se oli 3 x 45-60min lenkkeilyä sekä 2 x salitreeni. Migreenin ja päänsäryn vaivatessa viime viikolla jopa neljän päivän ajan (tiistaina hierontaan jotta pääsen vaivasta eroon!) skippasin kuntosalitreenin ihan terveyssyistä, mutta lenkkeilemästä se ei minua estänyt sillä raitis ilma ja reippailu ulkona eivät aiheuta ponnisteluja.

Keskiviikko lenkkeily 45min
Torstai lenkkeily 45min
Perjantai lenkkeily 45min

Ensimmäisen viikon saldona on siis kolme lenkkeilykertaa jotka itselleni asetinkin, joten tämän osalta liikuntalupaus on ensimmäiseltä viikolta toteutunut, jee :)

Jatkossa liikuntalupaukset tulevat omina postauksinaan viikottain, ja tämän lisäksi raportoin myös ”lihavan ruokapäiväkirja”-postauksia viikkotasolla. Sen vuoro onkin sitten parin päivän sisällä, joten en vielä paljasta miten on mennyt.

Tämän osalta voin kuitenkin olla tyytyväinen, hyvällä tsempillä eteenpäin!

Queen Of Everything Instagramissa / Bloglovinissa / Facebookissa
Snapchatissa käyttäjätunnus queenofeve1808

Vastenmielinen ajatus liikunnasta

fitness-1677212_960_720

Ajatus liikunnasta on suorastaan vastenmielinen

Inhottaa, pelottaa ja yököttää ajatus liikunnasta. Ei yhtään huvittaisi liikkua. Siitä ei tule mitään hyvää oloa. Kurjaa vaan, hikoiluttaa ja hengästyttää. On raivostuttavaa huomata kuinka ei jaksa tehdä mitään ja kaikki on huonommin kuin ennen.

Huomenna kuitenkin koittaa se suuri päivä mitä olen muutaman viikon odotellut. Ajatusta on kypsytelty päässä ja annettu sairastelukierteen loppua. Enää ei ole flunssaa, ei keuhkoputkentulehdusta tai kurkunpää arkana. Enää ei ole selityksiä eikä tekosyitä. Enää en keksi mitään millä aloitusta voisi siirtää yhtään eteenpäin. Nyt on aika kohdata oma huono kuntoni silmästä silmään, salin peilistä, kuntopyörän päällä, käsipainoja heilutellen, hikipisaroiden virratessa.

Lihavan liikuntalupaus

Nyt se starttaa. Iltapuhteina pitää vielä salikassi pakata. Sheikkerit ja proteiinit varata. Kaivaa jostain salipyyhe, sillä hikipyyhettä mä tulen tarvimaan. Juomapullo, hikipanta… niin ja ne treenivaatteet.

Ai että mua jännittää! Mitä jos se on ihan hirveää? Motivaatiota ei ole tippaakaan, mutta sitä jos jään odottelemaan en varmaan tule ikinä palaamaan salille. Se on vaan mentävä ja tehtävä vaikkei yhtään huvittaisi. Ehkä se siitä iloksi muuttuu ja löydän salilta sen hyvän olon? En ehkä ekalla yrittämällä mutta myöhemmin…?

Kuvitus ilmainen kuvapankki Pixabay

Queen Of Everything Instagramissa / Bloglovinissa / Facebookissa
Snapchatissa käyttäjätunnus queenofeve1808