Joskus on käytävä pohjalla

Joskus on käytävä pohjalla…

… jotta voi ponnistaa taas ylöspäin. Meidän tavisten, ei-fitness-ihmisten elämässä usein tulee niitä ylä-, ja alamäkiä. Minunkin matkassani niitä on ollut paljon. Jojoilua painon kanssa, onnistuneita treenikausia joiden perään pitkiä aikoja sohvaperunana, motivaation puutetta ja kaikkea mahdollista vastoinkäymistä.

Me tavalliset ihmiset olemme usein laiskoja, mukavuudenhaluisia, heikkoja. Me emme kaikki ole aina onnistujia, energisiä ja reippaita urheilijoita, mutta mekin voimme haluta olla ja vaikkemme tähtäisi fitnesstähteyteen, on oma terveys ja hyvinvointi tärkeää.

Kun oma syöksyni alaspäin alkoi, kesti kauan saada palaset kohdalleen. Mikään tietty vinkki ei auttanut minua löytämään motivaatiota eikä sitä voinut pakottaa. Ahdisti ja masensi vaikken masentunut ollutkaan. Moni lukija saattaa ehkä kuitenkin ymmärtää mitä tarkoitan. Tiedän, että täällä on paljon samanlaisia, ihan tavallisia ihmisiä ilman supernaisen viittaa ja täydellistä vartaloa.

Minusta tuntuu, että viime talven aikana kävin pohjalla ja vajosin jonnekin vastoinkäymisten pyörteisiin, kunnes keväällä sain revittyä itseni irti. Oli ahdistusta töistä, omasta itsestä, vähän kaikesta. Onneksi sitten sain otettua itseäni niskasta kiinni ja aloin järjestelemään asioita. Nyt kuluneen kevään ja kesän aikana hain vielä paljon itseäni, mutta alkava syksy loksautti monta palaa paikoilleen.

Kaikki alkoi pienillä muutoksilla. Vitamiineilla, maitohappobakteereilla, veden juomisen lisäämisellä. Halusin voida paremmin, vaikken vielä jaksanutkaan vetää sata lasissa. Oma terveys ja hyvinvointi alkoi taas kiinnostamaan. Se halu tuli itsestään, jostain syvältä se kumpusi ihan luonnollisesti eikä pakotettuna.

Olen tehnyt paljon muutoksia jotka ovat näkyneetkin blogissa jo jonkin aikaa, mutta en halunnut heti lähteä huutelemaan. Otin pieniä askelia, mutta voimaannuttavia. Tuntuu taas hyvältä ja oikealta, vaikkei joka päivä olekaan yhtä onnistumista. Nyt uskallan taas luvata, että treenipäiväkirja ja ruokapäiväkirja tekevät paluun blogiini. Olen saanut siitä jostakin otteen ja aion pitää kiinni! Pohjalta on hyvä ponnistaa!

PS: Tänään on viimeinen päivä aikaa osallistua Rela Tabs arvontaan, joten klikkaa itsesi ottamaan osaa täältä!

Queen Of Everything Instagramissa Bloglovinissa / Facebookissa

Huoli omasta hyvinvoinnista

Huoli omasta hyvinvoinnista

Viime blogipostaukseeni viitaten jossa puhuin kiitollisuudesta elämää kohtaan, kyti mielessäni jo silloin ajatus jatkaa tätä aihetta hieman syvemmälle. Vaikka naureskelinkin pientä nuhakuumettani, niin jos rehellisiä ollaan niin se on hieman mietityttänyt minua.

Kaikkihan sitä toki flunssassa on, mutta ei minulla ole koskaan ollut kahta tai lähemmäs kolmea viikkoa kurkku kipeänä ja kummallista kuivaa yskää. Oireet tulee ja menee ja mikäli en olisi elänyt kahta vuotta selibaatissa, voisi luulla näitä jo HIV ensioireiksi.

Fyysinen kuormitus on liikaa

Ehkä se kun 38 vuotta tuli mittariin on jonkinlainen rajapyykki. Normaalisti se kai olisi se neljäkymmentä, mutta kyllä kroppa kertoo kun ei enää jaksa. Nyt se ei kai enää sitten jaksa. On kaikenlaista vaivaa ja joka paikkaa kolottaa vuorotellen. Loppujen lopuksi aika pieniä juttuja, mutta uskon monen vaivan vähentyvän tai jopa katoavan ihan elämäntapojen muutoksella.

Niistä olen puhunut paljon mutta saanut aikaan hyvin vähän. Henkinen hyvinvointi on ollut tärkeimpänä prioriteettina ja se onkin aika hyvällä tolalla, vapaus elää elämääni itselleni sopivalla tavalla on auttanut huomattavasti. Irti oravanpyörästä helpotti kummasti eikä enää tarvi kadehtia niitä jotka menee ja tekee, nyt voin minäkin.

Mutta fyysinen hyvinvointini on jäänyt huomiotta ja olen varmaankin lyönyt sitä laimin jo hieman liian pitkään pelkän ”olen hyvä juuri sellaisena kuin olen” -ajatuksen takia. Ei minun kuitenkaan kannata pahoinpidellä itseäni vaan rakastaa ja sitä myöten antaa itselleni parasta.

Aika muutokselle

Näitä muutospuheita ja uusia alkuja on nähty minun kohdallani lukuisia, joten en siksi mitään erityistä lupaakaan jota en kuitenkaan pystyisi pitämään. Nyt mulla itselläni on kuitenkin tarve muuttaa omaa elämääni ja koen, että kaksi vuotta on ollut ihan hyvä aika vain olla. Vaihteeksi jos alkaisi sen pohtimisen lisäksi myös toimimaan.

Olen alkanut hiljattain lisäämään erilaisia monivitamiineja ja maitohappobakteereita ruokavaliooni ja se on selkeästi toiminut, tekee mulle hyvää. Nyt yritän myös siistiä ruokavaliota edes hieman sinne 80/20 suuntaan, jossa ne suurimmat herkuttelut olisi siellä viikonlopulla. Arkena toivon jaksavani syödä useammin ja ylläpitäväni paremmin ruokailurytmiä, sekä lisään ihan yleistä aktiivisuutta ja ajattelin ottaa askelmittariin pieniä tavoitteita koirien kanssa ulkoillessa.

Syksy tuo siis mukanaan ajatuksia ruokavaliosta, liikunnasta ja hyvinvoinnista. Pysykää kuulolla <3

 

Kuvat ilmainen kuvapankki Pixabay

Queen Of Everything Instagramissa Bloglovinissa / Facebookissa
Snapchatissa käyttäjätunnus queenofeve1808