Hyvästi stressi ja arkiset murheet

Stressi SEIS!

Huomenna jätän hyvästit Suomelle. En pysyvästi, mutta reilun neljän viikon ajaksi ja odotan siltä ajalta paljon. Tottakai mua hieman pelottaa kuinka osaan olla niin kauan poissa kotoa ja erossa koiristani Ingridistä ja Silviasta. Äidille ja isäpuolelle voi soittaa vaikka kymmenen kertaa päivässä mutta ilman koiria en osaa olla. Olen tottunut saamaan niiltä läheisyyttä ja lämpöä, joten tulevista viikoista voi tulla paikoin hankalia, ainakin ilta-aikaan kun ne lämpimät pikkuiset puuttuvat peittoni alta.

Huhtikuu on ollut varsin synkkä kuukausi mulle enkä oikein ole pystynyt antamaan itsestäni niin paljon kuin haluan ja olen joutunut murehtimaan monenlaisia asioita. Mun murheet ja mietteet ovat olleet niin terveyden ja oman hyvinvoinnin puolella kuin ihmissuhteita ja muita asioita koskevissa asioissa, aina taloudesta arkisiin työjuttuihin ja muihin. Mua ahdisti oman rapakuntoni toteaminen (klik!) ja tein lisää muitakin hyviä päätöksiä terveyteni suhteen (klik!), mutta niiden asioiden ajatteleminen ja konkreettinen käsittely on ollut hieman ahdistavaa. Jotenkin tämä elämänmuutosprojekti joka tuntuu ikuisuusprojektilta on ollut hankalaa ja pitkä ja pimeä talvi on vienyt musta mehut.

En jaksaisi enää pätkääkään tätä harmautta, onneksi viime viikolla ollaankin saatu nauttia useampana päivänä auringosta. Mulla on vahva luotto siihen, että Suomessa on vihreää, lämmintä ja aurinkoista kun palaan takaisin. Mä kaipaan valoa ja energiaa, haluan että tää stressi loppuu.

Älä hyvä tyttö tee itse elämääsi hankalaksi

Hupaisaa sinänsä, että puhun siitä että on joku stressi, mutta sitten en stressaa asioista mistä pitäisi tai jätän itse asiat hoitamatta niin että aiheutan itse itselleni lisästressiä. How dumb is that? Normaalisti jätän asiat viime tippaan ja joskus sen ylikin, mutta tietyissä pakollisissa asioissa yritän suoriutua niin kuin pitääkin. Lennolta ei voi myöhästyä ja kentällä olen varmasti ajoissa (eikä myöhästely kuulu muutenkaan tapoihini vaikka muuten olenkin vitkuttelija) ja tällä kertaa olen aloittanut pakkailun jo matkaa edeltävänä päivänä. Mä olen tehnyt jo lähtöselvityksen netissä ja maksanut ennakkoon ylimääräisen ruumaan menevän matkalaukun, joten kaikki on siltä osin kunnossa, mutta yhtään tavaraa ei vielä noissa matkalaukuissa ole.

Tavanomaisesti olen pakkaillut vasta lentoa edeltävänä yönä tai pari tuntia ennen lähtöä, mutta kuukauden reissu on kuitenkin sen verran pitkä rupeama, että mä olen jo alkanut haalimaan kamoja kasaan. Omia hermojani säästääkseni ajattelinkin, että laitan jo tänään illasta suurimman osan kuntoon, niin ei jää sitten aamulle niin paljoa. Huvittavia muistoja on kyllä monilta reissuilta kun aamulla olen vielä värjännyt hiuksia, sheivannut, laitellut tekorusketuksia sun muita hirveässä kiireessä. Perusmeikä.

Tolkku hommassa on silti aina ja mä teen joka kerta ennen lähtöä tarkat listat siitä mitä tarvin, näin ei mikään pääse unohtumaan ja kaikki asialliset hommat kyllä hoidetaan, muuten ollaan sitten kuin Ellun kanat.

Hyvinvointiloma feat. etätyö yhdistyy

Tulevalta neljältä viikolta odotan paljon: Uusia maisemia ja uusia ihmisiä, aurinkoa, lämpöä, hiekkaa varpaissa. Säännöllistä ateriarytmiä ja hyvää ruokaa, ulkoilua ja uimista. Syön vitamiineja ja otan mun omegat jotta voin jatkaa tätä oman hyvinvointini kohentamista, luen rentouttavia kirjoja ja chillaan niin paljon kuin pystyn.

Kirjoitan blogia ja teen töitä reissun päällä joten blogi tulee päivittymään 4-7krt/vko tahdilla, joten mikään kuukauden loma tämä ei tule olemaan, mutta kuitenkin normaalista poikkeavaa. Oletan, että tulen olemaan normaalia rentoutuneempi.

Jos et vielä seuraa minua Instagramissa (queenofeve) niin nyt se kannattaa tehdä, sillä tulen olemaan ulkomaanmatkan ajan normaalia aktiivisempi Instagram Stories puolella heti huomisesta lähtien.

Hyvästi stressi ja adios amigos!

♡ SEURAA MINUA ♡

Instagramissa Bloglovinissa / Facebookissa

 

Kuvat Unsplash

Onko onnellisuuden tavoittelu turhaa?

Onko onnellisuuden tavoittelu turhaa?

Kansainvälinen onnellisuuden päivä on tänään 20.3. Nyt varmasti joku miettii, että miksi tällekin pitää olla oma päivänsä? Täytyykö sitten muut päivät vuodesta olla onneton? No ei ihan, sama kuin ystävistä, äidistä ja isästä voi iloita kaikkina vuoden päivinä ja (joulu)lahjojakin saa antaa vaikka joka päivä. YK kuitenkin juhlii onnellisuutta 20.3 ihan siitä syystä, että juuri tänä päivänä vietetään vuosittaista kevätpäivänseisausta jolloin yö ja päivä ovat yhtä pitkiä. Sitä pidetään vakauden ja rauhan kuvauksena ja YK:n mukaan onnellisuuden tavoittelu on ihmiselämän olennainen tavoite. 

Mä olen vahvasti samaa mieltä

Jotkut ihmiset näkee, että onnellisuuden tavoittelu on jonkinlaista laiskuutta ja liian hyvän perässä juoksemista. Sellaista, että onnea hakeva ihminen on liian mukavuudenhaluinen ja typerä haihattelija. Mä olen eri mieltä.

Mun mielestä elämän tulee olla kivaa ja mahdollisimman helppoa huolimatta siitä, että osa ajattelee toisin. Onnellisuuden tavoittelu on ihan järkevä periaate, sillä se oma onnellisuus lisää elämän mielekkyyttä ihan mielettömästi. Minun puolestani kukin saa tehdä oman elämänsä niin vaikeaksi kuin suinkin mahdollista, mutta itse yritän päästä mahdollisimman helpolla ja niin, että voin tästä ainutlaatuisesta elämästäni nauttia. Tässä oman onnellisuuden metsästämisessä tulee kuitenkin huomioida muutkin, enkä kannusta ketään olemaan onnellinen muiden kustannuksella.

Olen onnellinen ihminen ja mulla on onnellinen elämä

Näin ainakin koen tällä hetkellä. Se, että olen onnellisempi kuin pitkiin aikoihin on kuitenkin vaatinut multa hieman siltä omalta mukavuusalueelta poistumista edes hetkeksi. Kaikki onni ei ole tullut taivaasta syliin tipahtaen, vaan olen jonkin verran joutunut näkemään vaivaa oman onneni eteen.

En väitä, että olen superonnekas ja kaikki asiat elämässäni olisivat loistavasti. Minulta puuttuu aina vapaana ja tarjolla oleva matkakumppani kaikille haluamilleni reissuille, minulla ei ole elämänkumppania ja parisuhdetta jonka kanssa jakaa arki ja fyysinen kuntonikin voisi olla paljon parempi.  Onhan näitä jos alkaa miettimään, mutta sitä ei ole tarkoitus miettiä mitä kaikkea puuttuu, vaan mitä kaikkea mulla jo on. Näiden asioiden puute ei vähennä onnellisuuttani sillä ne ovat vain yksi osa kokonaisuutta ja vähemmästäkin olen onnellinen.

Mulla on onnen aiheita ja paljon hyviä asioita elämässä

Rakastavat vanhemmat ja mahdollisuus viettää aikaa heidän kanssaan
Läheisiä ystäviä ja ennen kaikkea erilaisia ystäviä
Mahdollisuus matkustella vapaasti
Hyvä koti ja elinympäristö
Suloiset lemmikit
Motivoiva työ

Ja jos oikein mietitään niin olenhan etuoikeutettu monessa asiassa. Tänään aion muistaa tarkasti omat onnen aiheeni ja lupaan, että jatkossakin teen töitä oman onnellisuuteni eteen, sillä sitä kautta pystyn olemaan parempi ihminen ja mukavampaa seuraa myös muille ihmisille.

Olkaa onnellisia, pienestäkin!

♡ SEURAA MINUA ♡

Instagramissa Bloglovinissa / Facebookissa