Vaalennusprojekti – Takaisin tummaksi?

*Sisältää mainoslinkkejä

Vaalennusprojekti on jo hetken ollut ”jäissä” kärsineen kuontaloni takia. Vaalentamista ei tälle pörröpäälle voi tehdä edes Olaplexien kanssa ja hiuksen on annettava nyt levätä. Tämä väliaika mennään sävyttelemällä hiusta kevyesti ja tekemällä korjaavia ja kosteuttavia hoitoja. Ongelmaksi onkin nyt vain muodostunut se mistä aiemminkin olen jo kertonyt, eli se ettei hiukseni pidä väriä juuri ollenkaan ja pian kampaamokäynnin jälkeen ollaan pää oranssina.

Mikä siis avuksi?

Takaisin tummaksi?

No ei nyt sentään, mutta vähän sinnepäin kyllä. Kieltämättä pariin otteeseen olen miettinyt että pitäisikö vaan luovuttaa ja vetäistä takaisin tummaksi, mutta en minä sitä oikeasti halua ja sitten tämä hiusten tuhoaminen ja lyhyeksi pätkäisy olisi tehty ihan turhaan. Otetaan siis kaikki ilo irti nyt kun kerran hommaan on lähdetty, haha.

Hiuksiini lisättiin tällä kertaa siis aika reippaasti harmaan ja lilan sävyjä taittamaan tuota epätoivottua lämmintä oranssia pois. Nyt hiukset ovatkin todella kylmän sävyiset, edes nämä kuvat eivät totuutta tuo tarpeeksi hyvin esille, sillä värini on oikeasti hyvin tuhkanruskea. Ash brown jos itse sen määrittelen.

Ja ai että mä tykkään!

Harmi ettei todellista värisävyä saa näihin kuviinkaan ihan asettumaan todenmukaiseksi vaikka ringlightitkin oli kuvatessa käytössä, mutta trust my word, nyt on kiva! Pari pesuakin on jo takana ja vaikka tämä sävy haalistuu ja vaalenee, en ole vielä lähelläkään oranssia. Tyvi meni takaisin tummaksi tosin tumma se on ollut koko ajan, tai siis tummempi kuin muu tukka. Pituuksissa on sitten valeampaa sävyä ja hennompaa harmautta, mutta tyvestä on aika tumma.

Toivoa siis sopii, että tämä väri pysyisi paremmin hiuksissa matkalla kohti sitä vaaleampaa hiuspehkoa!

Mitkä on jatkosuunnitelmat?

Ajatus olisi, että nyt talven ajan kasvatellaan ja hoidetaan hyvin tätä omaa tukkaa, ja värjäillään harmaan/liilan sävyillä ja yritetään pitää kokonaiskuva mahdollisimman kylmän sävyisenä. Pelataan oranssin vastaväreillä jotta lopputulos olisi miellyttävä.

Kevättä kohti sitten katsotaan mikä on tilanne vaalentamisen suhteen, ja ehkäpä sitten voisin hankkia pidennykset ja saada omat pitkät hiukseni takaisin hieman feikaten. Pidennysten avulla myöskin vaaleampi look olisi helpommin tavoitettavissa, eikä omaa hiusta tarvisi käsitellä niin radikaalisti. Katsotaan miten edetään. Projekti päivittyy blogiin joka kampaamokäynnin jälkeen joten olette matkassa mukana :)

Aiemmat hiusteni vaalennusprojektia koskevat blogipostaukset löydät tästä:

Hiusprojekti mustasta vaaleaksi

Hiusten vaalennusprosessi sai jatkoa

Kuinka paljon hiukset kärsii vaalennuksesta

Haastavien hiusten vaalentaminen

Kampaajalleni Gyyliin saa varattua aikoja ajanvarauskalenterista jonka löydät täältä!

 

Psst! House of Brandonilla on meneillään 20% alennus kaikesta, kantsii tsekata heidän valikoimansa ja käydä shoppailemassa! HoBin alennuksiin pääset tästä!

 

♡ SEURAA MINUA ♡

Queen Of Everything Instagramissa Bloglovinissa / Facebookissa

Haastavien hiusten vaalentaminen

*Sisältää mainoslinkkejä

Hiusten vaalentaminen

Haastavien hiusten vaalentaminen on mun akilleen kantapää tässä aloittamassani vaalennusprosessissa. Hiusten vaalentaminen yleensäkin on aina kohtalaisen haastavaa, mutta sen lisäksi oma hiuslaatuni on paljastunut jokseenkin haastavaksi tässä projektissa.

Jo etukäteen tiedossa oli, että hiukseni on karheaa ja helposti pörrööntyvää luonnonkiharaa. Pituudet ovat kuivia ja hiusten vaalentaminen kuivattaa hiusta entisestään. Vuosikausien mustaksi värjääminen markettiväreillä ja varmaan sataan kertaan kerrostunut musta väri hiuksessa asettivat vielä omat extrakertoimensa, mutta homma on silti edennyt kiitettävän hyvin.

Perjantaina viiletinkin taas tapani mukaan luottokampaajalleni Jennalle Gyyliin ja koiratkin oli tällä kertaa mukana. Ei muuta kuin peppu penkkiin ja antamaan Jennalle vapaat kädet luottavaisin mielin. Mitähän nyt saadaan aikaan?

Punaista pukkaa

Olen jo aiemmissa vaalennusprojektia käsittelevissä postauksissa kertonut aktiivisesti siitä missä mennään ja tällä hetkellä punertavaa pigmenttiä puskee koko ajan hiuksesta läpi. On vaikeaa pysyä neutraalin/kylmän sävyisenä, sillä hiukseni eivät kovinkaan hyvin pidä väriä vaan huokoisuutensa takia luovuttavat sitä koko ajan. Hiuksia pesemällä väri siis kuluu todella nopeasti ja oranssiin taittavaa väriä alkaa tulemaan esille.

Olen myöskin hieman laiska muotoilemaan hiuksiani. Suoristusraudan käyttö tekisi huomattavasti sileämmän lookin, mutta en aina oikein jaksa. Tunnollisesti olen kuitenkin uittanut hiuksiani kaikenlaisilla maskeilla ja naamioilla ja tällä hetkellä hiusteni hoitoon on varattu aikamoinen arsenaali ettei tämä reuhka vahingoittuisi tämän enempää.

Vaalennusprosessi tauolla

Kampaajani Jenna onkin nyt keskittynyt lähinnä sävyttämään ja neutralisoimaan pituuksieni väriä emmekä tällä hetkellä vaalentaneet hiusta yhtään enempää, kuten emme ole tehneet parilla viime kerrallakaan… Perjantaina taas Gyylissä käydessäni tyveä värjättiin tummemmaksi ja pituuksiin laitettiin reilusti harmaan sävyistä väriä niin, että hiukseni ovat tällä hetkellä aika tuhkaisen sävyiset.

Itse tykkään hiuksista aina heti kampaajan jälkeen tosi paljon ja olen tyytyväinen siihen miten ollaan päästy eteenpäin, mutta aina kun punertavaa pigmenttiä alkaa puskemaan läpi alan kuumeisesti odottamaan seuraavaa kampaamoaikaani.

Ilman suoristamista ja siloittavia aineita omat hiukseni ovat kunnon pörrökasa (mitä ne ovat osittain olleet jo ennen tätä vaalennusprosessiakin), joten aikamoinen peikko-look on taas noissa kuvissa jotka on otettu ennen kampaamokäyntiä, haha. Ennen kampaajaa en kuitenkaan halunnut tehdä mitään sen ihmeempää hiuksille jotta saataisi taas hyvä ja realistinen before-kuva mun hiuksista ennen kaikenmaailman käsittelyjä, aineita ja viimeistelyjä.

Tämä on kuitenkin se todellisuus missä kunnossa omat hiukseni ovat vaikka ammattilaisella niitä vaalennetaan ja tämä on hyvä painotus sille, että tosiaankin se vaalennusprosessi kannattaa tehdä ihan kampaajalla eikä kotona. Ties mitä olisi tapahtunut jos itse olisin alkanut säätämään, en uskalla edes ajatella.

Seuraava kampaamokäynti on taas neljän viikon kuluttua eli juuri ennen joulua, katsotaanpa mitä silloin keksitään!

Ihanan freesi tukka taas!

Aiemmat hiusteni vaalennusprojektia koskevat blogipostaukset löydät tästä:

Hiusprojekti mustasta vaaleaksi

Hiusten vaalennusprosessi sai jatkoa

Kuinka paljon hiukset kärsii vaalennuksesta

Gyylin saa varattua aikoja ajanvarauskalenterista jonka löydät täältä!

Btw, Black Fridayn ja Black Weekendin kunniaksi pakko vielä vinkata kahdesta hyvästä tarjouksesta jotka kannattaa hyödyntää!

House of Brandon

House of Brandonilla 50% ale valikoiduista naisten tuotteista sekä 50% ale valikoiduista kosmetiikkatuotteista, eli todella hyviä etuja tarjolla. HoB:lle pääset shoppailemaan suoraan tästä!

Bette Box

Paljon hehkuttamani Bette Boxin saa nyt tilattua itselleen tai esim. joululahjaksi 20% alennuksella jos käytät alennuskoodia blackweekend ja tilaat boksin itsellesi 25-27.11 välisenä aikana suoraan tästä!

 

♡ SEURAA MINUA ♡

Queen Of Everything Instagramissa Bloglovinissa / Facebookissa