Facebookin myyntiryhmät ARGH!

Facebookin myyntiryhmät

Yhtäkkiä lukutaitoisten ihmisten määrä on vähentynyt ja samalla tyhmien kyselijät lisääntyneet. Mitä ihmettä on oikein tapahtunut? Olen hyvällä menestyksellä jo vuosia myynyt itselleni syystä tai toisesta turhaksi jäänyttä tavaraa netissä aina Huutonetistä Toripistefiihin ja Helsingissä asuessa erityisesti panostanut kaupungin omiin alueellisiin ryhmiin. Facebookin myyntiryhmät ovat olleet mun mielestä kohtalaisen iisejä paikkoja tehdä kauppaa niin myyjänä kuin ostajanakin, vaikka ainahan niitä ihmisiä löytyy keidän on vaikea ymmärtää sääntöjä. Yleensä homma kuitenkin sujuu todella hyvin ja aktiivisena käyttäjänä voisin sanoa hommien luistaneen ilmeisesti liiankin hyvin jo vuosikausia, sillä nyt saan siitä helppoudesta maksaa oikein korkojen kera. ARGH!

Nyt on aika päästellä höyryjä ulos!

Viime aikoina hermojani on koeteltu useaan otteeseen ja olenkin näistä asioista avautunut pariin kertaan henkilökohtaisella Facebook-tililläni, mutta nyt saavutin sen jonkinlaisen pisteen missä haluan avautua myös täällä blogissa. Ai herranjumala.

Facebookiin on tullut uusi ominaisuus Marketplace joka jakaa myytävät tuotteet vielä laajemmalle alueelle ja olenkin käyttänyt sitä aluekohtaisten myyntiryhmien ohella. Julkaisen myytävät tuotteet aina kahdessa tai kolmessa Helsingin ryhmässä sekä jaan saman ilmoituksen Marketplacen puolelle. Siitä sitten onkin ongelmat alkaneet eskaloitumaan oikein urakalla.

Mietin miten tämä kaikki sekoilu ja säätö on mahdollista?

Myynti-ilmoitukseni ovat vuosien varrella hioutuneet sellaisiksi missä kerron normaalia enemmän asioita. Laitan yleensä 1-3 kuvaa (joissain tuotteissa enemmänkin), kerron onko tuote uusi ja käyttämätön, testattu, vähän käytetty, uudenveroinen, hyväkuntoinen vai mitä. Kerron tarkasti vaatimukseni kaupankäynnille: Alustavan varauksen tai ostopäätöksen jälkeen minuun on oltava välittömästi yhteydessä yksityisviestillä jotta voimme sopia jatkosta/noudosta tms. En varaile tuotteita pitkään ja odotan sujuvaa kaupankäyntiä. Kerron, että kyseessä on vain nouto kotoani, katuosoitteen mistä tuotteen voi noutaa sekä vielä tarkennukset missä kohtaa sijaitaan ja miten tänne pääsee helpolla (monet eivät hahmota osoitetta tai sitä kuinka helppo ja nopea tänne on tulla). Kerron, että minulle voi maksaa mobiilimaksuna tai käteisellä. Kerron oikeastaan kaiken mitä vaan on mahdollista kertoa.

Silti, tästä kaikesta huolimatta minulle on alkanut tulemaan paljon ongelmia Facebookin myyntiryhmien kanssa. Monet kysyy mistä tuotteen voi noutaa ja voinko tuoda Kamppiin johon minä vastaan: ”Kuten myynti-ilmoituksessani lukee ja olen olen ilmoittanut, niin vain nouto ja osoitteesta X ” Eli väännän rautalangasta uudelleen ja kopioin omat kirjoitukseni. Monet kysyy myös kysymyksiä ”Onko nahkaa, onko hihna/solki/X nahkaa?” kun olen ilmoituksessa kertonut, että tuote on 100% nappanahkaa ja hihnat ym. yksityiskohdat ovat nahkaa. Taas kopioin senkin.

Tänään katkesi kamelin selkä ja päätin avautua blogissa

Tänään multa sitten lopullisesti paloi käämi kun kävin eräälle ostajalle hakemassa kellarikerroksesta ison, 160cm leveän ja 120cm korkean teetetyn sängynpäädyn. Sängynpääty on hitsattu teräsputkista, sellainen moderni industrial-henkinen, raskas, rosoinen ja yksityiskohdat tahallisesti jätetty siistimättä. Kauppaan kuului mukana päädylle teetetty kangashuppu. Kaikki tämä kerrottiin yksityiskohtaisesti ilmoituksessa ja mukana oli kolme kuvaa. Yksi yleiskuva koko sängystä päädyn kanssa, sitten pääty irroitettuna huppu päällä, ja kolmannessa kuvassa ilman huppua niin, että ostaja näkee millainen se on paljaaltaan pelkällä teräsrungolla.

Raahattuani tämän ison sängynpäädyn kellarista ylös, oli minua ovella vastassa ostaja huuli pyöreänä. ”Ai eikö se olekaan puuta?” Joo. Ei ole. Missään ei ole lukenut että se olisi puuta vaan terästä ja hitsattu. Myöskään kuvissa ei ole mitään puuta vaan harmaat metallipalkit… Sitten sitä kaivettiin ilmoitukset molempien puhelimista esille ja tavattiin kohta kohdalta mitä olin kirjoittanut ja mitä näkyi kuvissa. Juu. Ei oo puuta vaan teräksestä lukee kaikki ja siitä industrial-henkisyydestä. ”En minä sitten tätä osta!”. Aivan käsittämätöntä. Kaiken huippuna se, että ostaja halusi käyttää sitä normaalisti hupun kanssa, joten eihän sillä ole edes mitään väliä mistä päädyn kehikko on tehty. Voi jukolauta! Nyt oli todella vaikea peittää tuohtumusta, olen niin väsynyt tämmöiseen ihmisten sekoiluun. Itse en edes olisi kehdannut olla ostamatta jos olisin itse mokaillut, mutta mä oonkin mä.

Ja jotta ei olisi turhan helppoa…

Niin näiden lukutaidottomien ostajien lisäksi piinaavaksi trendiksi on kasvanut Marketplacessa naisia kyttäävät miehet. Niin. Siis miehet ketkä eivät ole ostamassa mitään, vaan etsivät sieltä seksiseuraa tai jotain muuta vastaavaa. Voitteko kuvitella?

Joku aika sitten sain muutamalta ulkomaalaiselta mieheltä viestiä myynnissä olevista tuotteistani joissa he kertoivat ettei ole kiinnostusta tuotteisiin mutta haluaisivat alkaa poikaystävikseni. Ilmeisesti nämä markkinat on käsitetty jotenkin väärin siltä osin, että mitä siellä ollaan myymässä?

Ehkä suorasukaisin ehdotus oli kuitenkin reilu viikko pari sitten kun myin Facebookissa uusia kuulokkeita. Eräs suomalainen, leikitään nyt vaikka ”Matti” -niminen nuori mies lähestyi minua ostoaikeillaan ja keskustelumme meni näin:

Matti: Onko tämä saatavilla?
Eve: Moi! Joo on.
Matti: Ootko myymässä?
Matti: Kiinnostaisi
Eve: Olen myymässä, siksi tein myynti-ilmoituksen (???)
Matti: 40e
Matti: Onks langattomat?
Eve: Ei, vaan niissä on mikrofoni piuhassa. Googlaa. Kärkkäisellä myynnissä 80e. Nämä kaikki tiedot lukee selkeästi myös ilmoituksessa.
Matti: Jos ostan läheks treffeille
Eve: Täh?
Matti: Kyllä 
Matti: Kaupan päälle kahville
Eve: Et tiedä musta mitään. Mikä juttu tää on?
Matti: Oppii tutustumaan samalla
Matti: Tai sit halittelupussailua
Matti: Keitäks kahvit
Eve: Yritän myydä vain näitä kuulokkeita, kiitos ei ja hei.

Että sellaisia paikkoja on nämä Facebookin myyntiryhmät nykyään. Alkaa usko, toivo ja ymmärrys loppumaan. Hohhoijaa. Onko teillä mitään hauskoja tarinoita Facebookin myyntiryhmistä? Saa jakaa!

♡ SEURAA MINUA ♡

Queen of Everything Instagramissa Bloglovinissa / Facebookissa