Hyvästi stressi ja arkiset murheet

Stressi SEIS!

Huomenna jätän hyvästit Suomelle. En pysyvästi, mutta reilun neljän viikon ajaksi ja odotan siltä ajalta paljon. Tottakai mua hieman pelottaa kuinka osaan olla niin kauan poissa kotoa ja erossa koiristani Ingridistä ja Silviasta. Äidille ja isäpuolelle voi soittaa vaikka kymmenen kertaa päivässä mutta ilman koiria en osaa olla. Olen tottunut saamaan niiltä läheisyyttä ja lämpöä, joten tulevista viikoista voi tulla paikoin hankalia, ainakin ilta-aikaan kun ne lämpimät pikkuiset puuttuvat peittoni alta.

Huhtikuu on ollut varsin synkkä kuukausi mulle enkä oikein ole pystynyt antamaan itsestäni niin paljon kuin haluan ja olen joutunut murehtimaan monenlaisia asioita. Mun murheet ja mietteet ovat olleet niin terveyden ja oman hyvinvoinnin puolella kuin ihmissuhteita ja muita asioita koskevissa asioissa, aina taloudesta arkisiin työjuttuihin ja muihin. Mua ahdisti oman rapakuntoni toteaminen (klik!) ja tein lisää muitakin hyviä päätöksiä terveyteni suhteen (klik!), mutta niiden asioiden ajatteleminen ja konkreettinen käsittely on ollut hieman ahdistavaa. Jotenkin tämä elämänmuutosprojekti joka tuntuu ikuisuusprojektilta on ollut hankalaa ja pitkä ja pimeä talvi on vienyt musta mehut.

En jaksaisi enää pätkääkään tätä harmautta, onneksi viime viikolla ollaankin saatu nauttia useampana päivänä auringosta. Mulla on vahva luotto siihen, että Suomessa on vihreää, lämmintä ja aurinkoista kun palaan takaisin. Mä kaipaan valoa ja energiaa, haluan että tää stressi loppuu.

Älä hyvä tyttö tee itse elämääsi hankalaksi

Hupaisaa sinänsä, että puhun siitä että on joku stressi, mutta sitten en stressaa asioista mistä pitäisi tai jätän itse asiat hoitamatta niin että aiheutan itse itselleni lisästressiä. How dumb is that? Normaalisti jätän asiat viime tippaan ja joskus sen ylikin, mutta tietyissä pakollisissa asioissa yritän suoriutua niin kuin pitääkin. Lennolta ei voi myöhästyä ja kentällä olen varmasti ajoissa (eikä myöhästely kuulu muutenkaan tapoihini vaikka muuten olenkin vitkuttelija) ja tällä kertaa olen aloittanut pakkailun jo matkaa edeltävänä päivänä. Mä olen tehnyt jo lähtöselvityksen netissä ja maksanut ennakkoon ylimääräisen ruumaan menevän matkalaukun, joten kaikki on siltä osin kunnossa, mutta yhtään tavaraa ei vielä noissa matkalaukuissa ole.

Tavanomaisesti olen pakkaillut vasta lentoa edeltävänä yönä tai pari tuntia ennen lähtöä, mutta kuukauden reissu on kuitenkin sen verran pitkä rupeama, että mä olen jo alkanut haalimaan kamoja kasaan. Omia hermojani säästääkseni ajattelinkin, että laitan jo tänään illasta suurimman osan kuntoon, niin ei jää sitten aamulle niin paljoa. Huvittavia muistoja on kyllä monilta reissuilta kun aamulla olen vielä värjännyt hiuksia, sheivannut, laitellut tekorusketuksia sun muita hirveässä kiireessä. Perusmeikä.

Tolkku hommassa on silti aina ja mä teen joka kerta ennen lähtöä tarkat listat siitä mitä tarvin, näin ei mikään pääse unohtumaan ja kaikki asialliset hommat kyllä hoidetaan, muuten ollaan sitten kuin Ellun kanat.

Hyvinvointiloma feat. etätyö yhdistyy

Tulevalta neljältä viikolta odotan paljon: Uusia maisemia ja uusia ihmisiä, aurinkoa, lämpöä, hiekkaa varpaissa. Säännöllistä ateriarytmiä ja hyvää ruokaa, ulkoilua ja uimista. Syön vitamiineja ja otan mun omegat jotta voin jatkaa tätä oman hyvinvointini kohentamista, luen rentouttavia kirjoja ja chillaan niin paljon kuin pystyn.

Kirjoitan blogia ja teen töitä reissun päällä joten blogi tulee päivittymään 4-7krt/vko tahdilla, joten mikään kuukauden loma tämä ei tule olemaan, mutta kuitenkin normaalista poikkeavaa. Oletan, että tulen olemaan normaalia rentoutuneempi.

Jos et vielä seuraa minua Instagramissa (queenofeve) niin nyt se kannattaa tehdä, sillä tulen olemaan ulkomaanmatkan ajan normaalia aktiivisempi Instagram Stories puolella heti huomisesta lähtien.

Hyvästi stressi ja adios amigos!

♡ SEURAA MINUA ♡

Instagramissa Bloglovinissa / Facebookissa

 

Kuvat Unsplash

Miksi mun tie vie Espanjaan?

Viva Espana!

Ihan mahtavaa tajuta sellainen seikka, että mähän lähden jo ensi kuussa Espanjaan! Nyt ei tarvitse miettiä lähtöä enää niin, että kuinka monta kuukautta, vaan ennemminkin niin, että kuinka monta viikkoa. Huhtikuun puolelle kun päästään niin kehtaa alkaa laskemaan pelkkiä päiviä, lomageenit hyrrää jo niin että korvissa soi!

On turha harmitella, että viime kesänä matkustin aivan liian vähän. Päivätöiden lopettaminen ja täysipäiväisesti blogiin panostaminen vaati jonkin verran enemmän itseltäni kuin etukäteen osasin kuvitellakaan ja alku oli tasapainoilua ajankäytön sekä talouden kanssa. Se kaikki otti oman veronsa. Vaikka viime vuosi meni sitten vähillä reissuilla niin samalla olen tosi ylpeä siitä että uskalsin. Vain näillä rohkeilla päätöksillä on mahdollisuus edetä jotenkin elämässä. Oravanpyörästä ei pääse pois ellei hyppää, ja nythän mä taas pystyn ja ehdin matkustelemaan (kunhan vaan saa sen kaverin matkaan).

Miksi juuri Espanjaan?

Kuukauden reissuni Espanjaan lähti liikkeelle ihan siitä, että hyvä ystäväni ja ”henkinen pikkusiskoni” Jaanika pyysi minua mukaan. Olemme Jaanikan kanssa ennenkin matkustelleet, mm. Tallinnassa, Prahassa ja Lontoossa, mutta emme koskaan ole olleet missään lämpimässä kohteessa (emmekä varsinkaan näin pitkällä reissulla).

Jaanikan musiikkibisnes ja muut hommat vie hänet kevääksi Espanjaan ja minähän se olin loistava vaihtoehto seuraksi, koska pystyn tekemään töitä mistä vaan. Näin ollen keväällä huhti-toukokuussa blogissa on luvassa paljon matkailuaiheisia juttuja, kauneutta, kosmetiikkaa, terveyttä ja hyvinvointia, lifestyleä suoraan Espanjan mantereelta. Varmasti myös blogin ja Instagramin kuvasaldo tulee olemaan normaalia parempi. Oon niin innoissani!

Olen alkanut jo pitämään pientä listaa itselleni niistä asioista joita Espanjan matkan aikana haluaisin tehdä, kerrankin kun on kunnolla aikaa. Neljässä viikossa sitä uskoisi ehtivän nähdä muutakin kuin 1km säteellä ympäristöään, ja vaikkei tarkoitus nyt ole koko Espanjaa koluta niin Costa Del Solin alueella olisi mukava jonkun verran liikkua.

Eikö se ole melkein pakollista käydä Benalmadenan huvivenesatamassa (muoks. ja Marbellassa/Puerto Banuksessa!), shoppailla Malagassa, vierailla Torremolinoksen La Carihuela -rannalla missä olen ollut viimeksi 22 vuotta sitten (huh, miettikääpä sitä!) ja tallata kaikki Fuengirolan kadut ja kujat. Manner-Espanjaan on jo kova ikävä, ihan liian monta vuotta ollut tässä välissä!

Jos teillä on jotain hyviä vinkkejä aurinkorannikon suunnalla tekemiseksi tai näkemiseksi niin vinkatkaa!

Lue myös jutut Kuukaudeksi ulkomaille ja Lentoliput varattu

Kuvat ilmainen kuvapankki Unsplash

♡ SEURAA MINUA ♡

Instagramissa Bloglovinissa / Facebookissa