Terveys ja bikinikunto

IMG_20160816_151741_resized_20160905_034205972

Nyt se kesä on loppu kun ollaan selvästi jo syyskuun puolella, ja päivälämpötilatkin parhaimmillaan pääsevät sinne pariinkymmeneen asteeseen, joten bikinikelit ovat ainakin Suomen osalta ohi. Kesäkunto oli tänä vuonna, noh, siis rannalla ne hylkeetkin makaa, enkä mä ainakaan antanut ylipainoni häiritä kesän kevyempää pukeutumista tai uimapuvussa ja jopa bikineissä esiintymistä. Niin Kanariansaarilla kuin Kyproksellakin hilluin kaiken kansan nähden hyvin paljastavissa asuissa, siitäkin huolimatta etten ole saavuttanut mitään yleisesti ihailtavaa bikinikroppaa. Mun periaate oli että bikinit + kroppa = bikinikroppa!

Siitäkin huolimatta ettei kiloni häiritse minua ylenpalttisesti ja täysin pukeutumistani tai elämääni rajoittavasti, häiritsee ne ylikilot kuitenkin jonkun verran. Fakta on että haluaisin olla hoikempi, ja ennen kaikkea haluaisin olla terveempi. Ulkonäköäkin tärkeämpää mulle on oma terveyteni, ja vaikkei selluliittiset jättireidet ja takapuoli tai pömpöttävä alavatsa rajoita esim. esiintymistä rannalla ja uima-altaalla, niin väitän että kohoava verenpaine, yleinen ahdistuneisuus/huonovointisuus, huono fyysinen kunto ym rajoittavat kyllä.

Vaikka läskille antaisi siunauksen ja olisi sinut itsensä kanssa, en kuitenkaan voi antaa itselleni anteeksi sitä että ylimääräisillä kiloilla sitä houkuttelee kaikenlaisia sairauksia puoleensa, ja sen takia onkin vaan kertakaikkiaan ryhdistäydyttävä, ei tässä enää nuoria olla.

Sen mitä syömishäiriöklinikalla opin aion taas muistutella hitaasti mieleeni ja käydä oppeja uudelleen läpi. En palaa mustavalkoiseen on/off elämään ja aloita mitään rajua dieettiä, vaan pyrin parantamaan elämäntapojani hitaasti asia kerrallaan, ja liikkumaan enemmän, askel kerrallaan.

Tällä kertaa aion olla myös etukäteen viisas, ja aloitan mahdollisesta kesäkunnosta huolehtimisen ajoissa, jo edellisen kesän lopussa. Sitä ihanteellista kesäkuntoakaan tuskin kovin moni saavuttaa parissa kuukaudessa, joten myös tällaisille elämäntapamuutoksille on annettava aikaa.

Itseni tuntien tiedän etten hampaita kiristellen jaksa kauaa, joten nyt olenkin fiksusti etenemässä, kaikessa rauhassa ja ajan kanssa. Tämän syksyn ja talven aikana on siis luvassa paljon asiaa liittyen terveellisiin elämäntapoihin, itsekuriin, repsahtamisiin, ylipainon karistamiseen sekä myös ahmintahäiriöön liittyen.

Matka kohti terveempää minää alkakoon!

 

Queen Of Everything Instagramissa / Bloglovinissa / Facebookissa
Snapchatissa käyttäjätunnus queenofeve1808

Taisteluni suklaata ja sipsejä vastaan

dav

Tällä hetkellä fiilikset on samat kuin koirallani Ingridillä: koko ajan herkkuja norkoilemassa. Hehkutin aiemmin että kevättalven 40 päivää ilman sipsiä ja suklaata oli varsin piis öf keik, mutta tämä minun 30 päivän totaalikieltoni ei olekaan yhtä helppo nakki.

Sisäiset demonini yrittävät koko ajan houkutella ostamaan suolaisia herkkuja ja kuolaan sipsihyllyjen edessä yrittäen keksiä tekosyitä miksi voisin ostaa ja poiketa tästä suunnitelmastani. Eilenkin kaupassa huomasin sattumalta jotain uutuusnaksuja joita himoitsin heti, olisihan mun ollut pakko saada kokeilla! Vaan ei. En sortunut.

Mikä lie siinä nyt onkaan että nälän tullessa ensimmäinen ajatus on että saisinpa syödä suklaapatukan? Aijai, nyt pitää taistella!

dav
Mulla oli eilen kova herkkuhimo ja teki mieli napostella jotain. Halusin syödä jotain sellaista hyvää herkkua jota saan hetken aikaa lappoa kitusiini ja josta tulee tunne että saan syötyä sitä hyvää tarpeeksi. Onnekseni olin varautunut tällaiseen ja ostanut kotiin kasan banaaneja, kiivejä, viinirypäleitä ja kotimaisia mansikoita (pirun kalliita, pieni laatikko 5 euroa!).

Lisäksi olisi ollut vielä cashew-pähkinöitä ja leipäjuustoa, mutta päätin syödä vain hedelemiä ja kulhollinen upposikin nopeasti. Paljon parempi vaihtoehto kuin se suklaapatukka (tai pari).

Tahdonvoima koetuksella, mutta mä aion pitää pääni :)

Ps: Kannattaa tsekata edellisestä postistani Elloksen alennukset, tarjolla lisäalennus jo alennetuista tuotteista ja 20% myös normaalihintaisista tuotteista :)

Queen Of Everything Instagramissa / Bloglovinissa / Facebookissa
Snapchatissa käyttäjätunnus queenofeve1808