Puheenaiheena Jodelin #blogijuorut

#blogijuorut ja pahan ilman linnut

Eilen Instagramia selatessani törmäsin White Trash Disease blogin Natan julkaisuun Jodel applikaation #blogijuorut kanavasta. Kuvissa oli muutama print screen Nataan kohdistetuista anonyymeistä kirjoituksista yli 20 000 ihmisen kanavalla. Porot oli menneet nokkaan, mutta aiheesta. Vaikka sanotaan, ettei tällaiselle paskanpuhumiselle kannata antaa valtaa eikä siitä pidä ottaa itseensä, on mielestäni todella hyvä juttu, että joku joskus nostaa asian julkiseksi. Mun mielestä näistä voisi kirjoittaa ihan laajemminkin eri medioissa koska niin on nostettu moni muukin asia ja vain sitä kautta niille on saatu muutosta. Hiljaisella hyssyttelyllä ja hyväksynnällä harvoin mitään muutoksia tapahtuu. Asiat vaan jatkuvat samanlaisina tai jopa pahempina kun kukaan ei ole herättelemässä että mitä vittua te oikein teette?

Mun omatunto on puhdas mut onko sun?

Asia mistä voin olla ylpeä on se, että en ole koskaan kuulunut minkäänlaisiin selän takana puukottamisjengeihin saati kertaakaan elämässäni kirjoittanut yhtäkään haukkumisviestiä anonyyminä nettiin. Kaiken palautteen jonka olen antanut olen aina antanut ihan omilla kasvoilla ja selkeästi personoituna. Ehkä siitä kumpuaakin se, etten ole koskaan ymmärtänyt paskanpuhumiskulttuuria. Joskus se ajaakin mut miettimään sitä, että minkälaisia nämä tyypit on oikeassa elämässä ketkä siellä jaksaa vihata? Olisi joskus hauska tutustua, saada vaikka viesti joltain minuakin haukkuneelta että ”Hei, se oon mä. Mä vihaan sua ja kirjoittelen susta anonyyminä paskaa nettiin”. Sellaista päivää ei varmasti tule koskaan, sillä nämä ihmiset kuitenkin häpeävät toimintaansa eivätkä koskaan tekisi sitä ilman anonymiteettiä vaikka muuten puuhiaan puolustavatkin.

Silmät sulkemalla ja vaikenemalla kaikki paha menee pois?

Se, mikä mua itseäni häiritsee tällaisissa avautumisissa ja kannanotoissa on monen ohjeistus olla hiljaa ja lukematta, ihan kuin silmien ummistaminen poistaisi kaiken pahan maailmasta. Mullakin taipumuksena on ollut ongelmien lakaiseminen maton alle, mutta ei se niitä kyllä ratkaise. Joskus olin lukematta vauva.fi palstaa juuri tästä syystä, ällötti niin paljon se naisten hirveä käytös ja somessa vaikuttavien ihmisten haukkuminen porukalla. No, Jodelin #blogijuorut on vielä pahempi paikka. Niin ilkeää ja alatyylistä kirjoittelua en ole nähnyt missään, tätä voisi verrata naisten vastineeseen Ylilaudasta.

Onko Jodel internetin syöpä?

Ei kokonaan, todellakaan. Ehkä se on vain tuo #blogijuorut kanava ja varmaan muutama muu vastaava. Miksi sitten olen lukenut niitä? Mä haluan olla mukana ja tietoinen siitä mitä mun ympärillä ja some-skenessä tapahtuu. Jodelissa on myöskin paljon hyviä ja hauskoja, positiivisia kanavia. Ihan iloista meininkiä ja blogijuoruissakin on toisinaan ihan fiksua juttua. Puhutaan bloggaamisesta yleisellä tasolla, ilmiöistä, yhteistöistä ja muuten asioista ilman kenenkään henkilökohtaisuuksiin menevää haukkumista. Ikävä kyllä se on se vähemmistö joka siellä pystyy minkäänlaiseen rakentavaan keskusteluun ja pohdintaan ja useimmat asialliset kommentit tai puolustamiset/väärän tiedon korjaamiset miinustetaan pois (kun useimmat Jodlaajat eivät tajua konseptia ja sitä, ettei eriävää mielipidettä kuulu miinustaa, ainoastaan asiattomuudet poistetaan).

Itse taiteilen koko ajan kahden vaiheilla: Lukeako #blogijuorut kanavaa vai eikö? Toisaalta sieltä voi saada jotain hyvääkin joskus irti, mutta suurimmaksi osaksi se on nälvimistä, ilkkumista, ja suoraan sanottuna valheita. Selkeästi monelle jostain syystä katkeralle tai muuten onnettomalle ihmiselle paikka hakea tukea ja purkaa omaa pahaa oloa.

Mitään kiusaamista ei tule hyväksyä, missään muodossa!

Nataa lainatakseni ”Julkinen ammatti ei oikeuta vihapuhetta. Mikään ammatti, ulkonäkö, ihonväri, sukupuoli tai muu seikka ei oikeuta. ❌ Jos tekee mieli haukkua tuntematonta tai tuttua internetissä, niin ainoa oikea asia mitä voit tehdä on OLLA TEKEMÄTTÄ SITÄ.” 

Tässä olen 100% samaa mieltä. Lopetetaan jooko tällaisen hiljainen hyväksyminen ihan kaikkialla? Älkää sekoittako anonyymiä ilkeämielistä juoruamista ja suoranaista paskanpuhumista sananvapauteen. Joku tolkku näissäkin on oltava eikä ratkaisu ole mikään ”Mitäs läksit, se on vaan kestettävä!” kun ei ole.

♡ SEURAA MINUA ♡

Instagramissa Bloglovinissa / Facebookissa

Kun yhdelle kumartaa niin toiselle pyllistää

*Sisältää mainoslinkkejä

Kun yhdelle kumartaa niin toiselle pyllistää

Mä tiedän, että on ihmisiä ketkä ei tykkää mun blogista eikä musta, mutta samalla tiedän, että on myös niitä ketkä tykkää. Niitä itseasiassa on varmasti enemmistö, mutta se hyvisten ääni ei aina vaan kuulu ja näy blogissa, ei mun eikä muidenkaan. Usein eriävät mielipiteet on niitä mitkä kirvoittaa ihmiset kommentoimaan, eikä jokaisesta neutraalista tai positiiviseksi koetusta jutusta jaksa nyökytellä ja kommentoida kuorossa ”samaa mieltä täälläkin”. Mulla toki täällä on postausten alussa ja lopussa tuo pieni sydän jota painamalla voi antaa liketyksen kommentoimatta sanaakaan (vink vink mun lukijoille).

Ennen kun olin hieman nuorempi ja mustavalkoisempi jaoin varmasti voimakkaammin mielipiteitä, mutta nyt ne erot ovat tasoittuneet enkä joudu enää niin paljoa silmätikuksi. Välillä mä oon saanut vihat niskaani etenkin jos jotain mun elämän juttuja on jaettu mediassa laajemmin, mutta samalla mä oon myös saanut lisää seuraajia ja niitä ihmisiä ketkä ymmärtää mua ja tykkää mun tyylistä. Bloggaaminen on hieman sellaista, että kun yhdelle kumartaa niin toiselle pyllistää. Ei vaan voi tulla sellaista hetkeä, että miellyttäisi kaikkia.

Miten mä oon tullut toimeen tämän asian kanssa?

Itse olin ennen utelias ja luin kaikenlaisia juttuja netistä. Siinä sitten törmäsi paristi juttuihin itsestäänkin, eikä ne aina olleet kovin mairittelevia. Toisaalta tässä vuosien aikana olen kasvattanut kovan nahkan, mutta en ole koskaan ollut sitä mieltä, että kaikki haukut pitäisi aina ottaa vastaan nöyrästi ”siksi kun olet itsesi esille tuonut” ja tämän takia pitäisi hymyillen kestää kaikenlaista paskaa. Ylipäätään mua ihmetyttää ihmiset ketkä jaksaa vihata niin paljon ja ärtyneenä ovat valmiita käyttämään aikaansa kommenttiosioissa kinaamiseen.

En voi sanoa, että kaikki ikävät kommentit valuisi minusta pois kuin vesi hanhen selästä sillä en minä mikään McGyver ole, mutta olen päässyt sellaiseen flowhun jossa en pahoita mieltäni turhaan sellaisten ihmisten mielipiteistä keillä ei oikeasti ole mitään sijaa mun elämässä. Minnan kanssa me usein puhutaan täällä kotona bloggaamisesta, julkkiksista ja siitä millaisten asioiden ja juorujen kohteeksi sitä itse kukin välillä on joutunut. Ollaan siinä hyvin samanlaisia, että täällä meillä virtaa vaan hyvät vibat eikä me käytetä aikaa ihmisten pohjattomaan vihaamiseen. Se jatkuva negailu ja muiden jutuista ja mielipiteistä ärtyminen vie ihan hirveästi energiaa. Tällä en kuitenkaan tarkoita sitä etteikö kenenkään bloggaajan jutut ja mielipiteet koskaan ärsyttäisi mua. Mä en vaan jää siihen fiiliksen vellomaan vaan teen omaa juttuani ja jatkan matkaa.

Onko kaikki niin mustavalkoista?

Mä tiedän olevani joskus joissain asioissa aika mustavalkoinen tyyppi. Ennen olin paljon enemmän, mutta ikää tullessa on se piirre jotenkin hioitunut minussa. Joskus jostain asiasta tunnevyöryssä kirjoittaessani huomaan jälkikäteen luettuna olleeni aika voimakkain ilmaisuin liikkeellä, mutta ne tunteet on silloin olleet aitoja ja olen kertonut mielipiteeni koska olen halunnut sanoa sanottavani.

Vaikka mulla onkin kaikenlaisia ajatuksia ja tykkään toisinaan herätellä ja haastaa ihmisiä, niin mä kuitenkin välttelen tietynlaisia aiheita mun blogissa. Uskonto, politiikka ja monet muut sellaiset asiat aina maahanmuutosta lähtien on sellaisia mihin en halua ottaa kantaa ja personoitua täällä millään tavalla. Mä en myöskään halua alkaa ohjeistamaan ja pätemään asioissa joista mulla ei ole minkäänlaista tietotaitoa ja omaa kokemusta, oli se sitten lasten kasvattaminen tai ravinto-asiat. Niistä kun mulla ei ole mitään tajua.

Jokainen omalla tyylillään, eiks niin?

Ps: Elloksella on 14-15.01 VIP-sale ja ALEN LOPPUKIRI ALKOI!

50% lisäalennusta Elloksen ale-tuotteista
30% lisäalennusta alen merkkituotteista

Alennuskoodi jonka voit lisätä kassalla on 375404 ja shoppailemaan pääset suoraan tästä!

♡ SEURAA MINUA ♡

Queen Of Everything Instagramissa Bloglovinissa / Facebookissa