”Avoimessa suhteessa”

Sinkkumarkkinoilla miestarjontaa tutkiessa olen jo usean kerran tuntenut innostuksen läikähtävän rinnassani. Wau, mies joka osaa kirjoittaa ja joka on nähnyt vaivaa kertoakseen itsestään jotain! Ihanaa, tässä profiilissahan on hyvä meininki päällä! Selaan kuvia hymy huulillani ja olen ihan varma, että tässä se nyt on. Aion antaa liken ja toivon matchia.

Innoissani luen kun kohta kohdalta miehen kuvaus loksahtelee paikoilleen. Hihkaisen! On hauskat profiilikuvat joissa näkyy pala hymyä, harrastuksia, elämää. Jotain josta saa kiinni ja monipuolisen kuvan. Teksti on järkevää, suorastaan fiksua. Mies joka puhuu ja pussaa. Harrastaa, tekee töitä, haluaa nähdä maailmaa ja matkustella. Ei omaa lapsia, rakastaa koiria. On keskustelutaitoinen ja tykkää kokata. Voiko tällaista kultakimpaletta ollakaan? Onko tämä edes totta? Ai niin ja sitten viimeisenä: avoimessa suhteessa. Niin se pommi tipahtaa ja matto vedetään jalkojen alta. Alku tuntuu nyt ihan huijaukselta. Turhaan ehdin innostua.

”Avoimessa suhteessa”

Siihen se siis töksähtää. Fiilis laskee kuin lehmän häntä. Innostukseni katoaa ja joudun painamaan ruksia. Svaippaan vasuriin tämän avoimessa suhteessa olevan miehen. Tämän ja ne kymmenen edellistä avoimen suhteen kannattajaa. Miksi kaikki vähänkään fiksuilta vaikuttavat miehet ovat jo varattuja? Tietysti hienoa, että meille muillekin on luvassa almuja, mutta itse en voisi olla se toinen nainen, en edes luvalla.

Itselleni yksiavioisuus ja uskollisuus on nykyään kunnia-asia

Ne ovat arvoja joita itse haluan vaalia ja jonkinlaisia tavaramerkkejäni joilla voin itseäni mainostaa. Lupaan uskoutua ja sitoutua, eikä toisen tarvitse pelätä uskottomuutta. Siksi mä ehkä pidänkin niin kovasti joutsenista. Sen lisäksi, että ne ovat kauniita isoja lintuja, ovat joutsenet yksiavioisia. Ne solmivat elinikäisen parisuhteen toistensa kanssa ja ovat yhdessä kuolemaan saakka. Romanttista.

Aika monet tuntuvat olevan nykypäivänä avoimessa suhteessa. En tiedä onko se muotia, mutta tietty siltä osin asia on kunnioitettavaa, että oikeasti ollaan avoimessa suhteessa ja pelisäännöt on tehty selviksi. Puolet parisuhteessa elävistähän on jossain vaiheessa uskottomia, muttei kuitenkaan voi missään tapauksessa toimia suoraselkäisesti ja luvalla. Yleensä se meneminen hyväksytään vain itselleen ja salassa. Se on kiellettyä toiselta.

Mä en kuitenkaan halua olla edes luvalla siinä avoimessa suhteessa. En tuomitse sitä kokeilematta koska todellakin: Minä olen joskus sitäkin kokeillut ja se on ollut aikanaan ihan ok valinta, mutta loppujen lopuksi olen todennut ettei sen tyyppinen elämäntyyli ole itselleni sopiva. En halua enää ikinä sellaista. Haluan uskollisuutta ja yksiavioisuutta. Sitä, että minä omistaudun täysin toiselle henkisellä ja fyysisellä tasolla ja toinen tekee samoin minulle.

En halua jakaa miehen aikataulua jonkun toisen naisen kanssa. En halua olla mikään vuoroviikkovaimo tai viikonloppuheila. Haluan vielä joskus asua miehen kanssa yhdessä, jakaa yhteisen kodin eikä siihen kuvioon minun kohdallani mahdu kolmatta. Ei mahtuisi vaikkei koskaan asuttaisi saman katon alla. Minun mielestäni parisuhde on kahden kauppa eikä siihen soppaan tarvita enempää kokkeja.

Tiedän, että ihmisillä on monenlaisia elämänkatsomuksia ja osa näistä ihan fiksun oloisista Tindermiehistä ehkä edustaakin sellaista vakaata miestyyppiä. Vaikkakin olisi avoimessa suhteessa voi silti olla uskollinen niille keiden kanssa tämä järjestely on sopiva. Ei siis tarvitse olla mikään kukasta kukkaan hyppivä pelimies. En minä niin oleta.

Silti aina toisinaan mietin, mistä se moniavioisuuden kaipuu tulee? Onko se loputonta kokeilunhalua? Kuuluuko se ihmistyypille joka ei pysty asettumaan ja vakiintumaan vain yhden kanssa ja kaipaa jatkuvaa vaihtelua? Onko se ominaista ihmisille ketkä etsivät ihastuksen tunteita tai eivät kestä arkea?

Mitä mieltä te olette? Onko ihminen moniavioinen vai yksiavioinen ja mihin te itse pyritte? Voisitteko te olla avoimessa suhteessa?

Tsekkaa myös postaus Sitoutumiskammo on tämän hetken trendi

♡ SEURAA MINUA ♡

Queen of Everything Instagramissa Bloglovinissa / Facebookissa