Missä ammatissa EN voisi toimia!

Fit You Too:n Katri haastoi kaikki FF-bloggaajat mukaan kertomaan ammateista joissa he eivät voisi toimia. Mun mielestä Katrin postaus oli tosi mielenkiintoinen ja oli kiva kuulla ammatteja ja perusteluja miksi juuri tietty työ ei hänelle sopisi.

Itse toki voisin listata vaikka sata ammattia (niin kuin varmaan me kaikki) missä työskentely ei mulle sopisi, mutta pitäydytään näissä haasteessa olleissa kymmenessä. Olisi mielenkiintoista kuulla onko joku mun lukijoista samaa mieltä, tai kenties mun EI-listan ammatissa?

Ryhmäliikunnan vetäjä

Daa. Olikohan hieman liian helppo aloitus? Miltä näyttäisi merkittävästi ylipainoinen jumppamaikka? Varmaan punaiselta, hikiseltä, ja huohottavalta, eikä silleen terveellä tavalla. Mua tarvisi itseäni elvyttää siellä, eikä mun puhinasta saisi kyllä mitään selvää. Siltikin, vaikkei mitään tällaisia rajoitteita olisi, koen hikisessä ja haisevassa liikuntasalissa työkseen vempuloimisen aika kaukaisena asiana.

Siivooja

Hyvä kun jaksaa omaa kotiakaan siivota. Ei nappaa. Ei sitten yhtään. Meillä Minna on selkeästi se kodinhengetär joka enemmän imuroi ja kuuraa paikkoja. Mua ei vaan kiinnosta. Tästä syystä meillä joskus aikoinaan kävi myös ulkopuolista siivousapua kotona, se oli luksusta. Mä tykkään kyllä pyyhkiä pölyjä ja järjestellä tavaroita, mutta kaikenlainen muu siivoaminen on aivan kamalaa.

Eläinlääkäri

En pystyisi katsomaan eläinten kärsimystä mikäli en voisi heitä parantaa, ja lopetettavaksi ilman syytä tuotavat eläimet aiheuttaisi mussa niin paljon omantunnontuskia että joutuisin perustamaan itselleni pian oman eläintarhan, jossa olisi ainakin viiskyt koiraa ja ties kuinka monta muuta eläinlajia. Myöskin ajatus jostain maalaispaikan eläinlääkärinä toimisesta kauhistuttaa, koska olen nähnyt miten ne työntää käsivarren olkapäätä myöten lehmän takalistoon…

Ruokakaupan kassamyyjä

Mua ahdistaisi ihmisten tuijotus ja se että olisin lukittu tietylle paikalle. Pelkäisin että ihanjusthetinyt on pakko päästä vessaan, siis ihan niinku tällä sekunnilla, ja mulle tulisi varmaan aina joku virtsatientulehdus tai ripuli joka aiheuttaisi holtitonta käytöstä kassalla. Pelkäisin myös olla iltaisin töissä ja mahdollisesti joutua jonkun hullun ahdistelemaksi tai ryöstämäksi.

Sairaanhoitaja

Sairaanhoito sinänsä ei ole vastenmielinen ajatus ja omakin alkuperäinen koulutukseni on terveydenhuollon parista, mutta niin naurattavaa kuin se onkin, mä en halua pitää määrättyjä työvaatteita, lyhyitä lakkaamattomia kynsiä, olla hajusteetta ja hoitaa ihmisten sairauksia. Kaikenlainen oksentelu ja ulostaminen on myös todella inhottavaa, enkä halua olla sellaisen kanssa tekemisissä. Mielenterveys ja päihde tms hommat on sitten ihan eri asia, mutta sairaanhoitajan varsinainen hoitotyö on minusta yhtä kaukana kuin… (en keksi vertauskuvaa).

Ravintolatyöntekijä

Kokki, tarjoilija, baarimikko, mikä vaan. Näistä kaikki olisi mun mielestä ihan kamalaa. Mä en tykkää käydä viihteellä muutenkaan, niin olisi aika hirveää olla pakotettuna siihen töiden puolesta monta kertaa viikossa. Palkkakaan ei kai ole kummoinen ja raataa saa, etenkin iltaisin, öisin ja viikonloppuisin, eli ei kiitos. Ylipäätään tuolla alalla saa varmasti kuulla paljon kaikenlaista valitusta asiakkailta ja työ on yhtä seisomista. Ei sopisi mulle mitenkään päin, ja vielä jos olisi joku kauhea meteli niin huh huh.

Palkanlaskija/tilitarkastaja

Siis yyh ja ääh. Matematiikkaa. Aivan karseaa laskemista ja kuittien ja summien pläräämistä ja taulukkojen kyttäämistä. Todella kuivaa hommaa enkä yhtään jaksaisi tuollaista missä pitäisi keskittyä todella tarkkaan, suorittaa järjestelmällisesti eikä yhtäkään virhettä saisi päästää läpi. Henkinen kuolema.

Tehdastyöläinen

Mä en ole vaan milläänlailla mikään tehdasduunari, ja inhoan kaikkea rutiinityötä mitä pahimmassa tapauksessa tehdään jotenkin aikataulutetusti linjatyönä. Toki tehdashommia on varmaan monenlaisia, mutta tämä on mun oma mielikuva.

Pysäköinninvalvoja

Varmaan yksi vihatuimpia ammatteja Suomessa. Mulla ei ole mitään pysäköinninvalvontaa kohtaan ja se on tärkeää hommaa, muutenhan tuolla jätettäisi autoja ties minne ja miten vaan. Mä en kuitenkaan haluaisi olla työssä jossa ollaan säiden armoilla ja jatkuvasti kävellään ulkona. Ja se voi olla vaarallistakin kun ihmiset alkaa raivoamaan ja riehumaan…

Lipuntarkastaja

En tiedä mikä tähän hommaan saa hakeutumaan, mutta aivan kamalaa duunia näyttää olevan jo ihan sivusta seurattuna. Lipuntarkastajia näkyy täällä Helsingissä kohtalaisen paljon liikkuvan porukoissaan, ja kyllähän se ihmisten halveksunta on käsinkosketeltavaa. Osa suhtautuu neutraalisti (kuten itsekin), mutta paljon tuntuu tulevan heille paskaa niskaan. Ei vaan olisi mun homma alkaa riitelemään laitapuolen kulkijoiden ja ties minkä tyyppien kanssa metroissa ja sporissa, nykyään niillä onkin usein vartijoita mukana. Kovvoo hommoo.

Tällaisia tuli mieleen mulla!

Queen Of Everything Instagramissa / Bloglovinissa / Facebookissa
Snapchatissa käyttäjätunnus queenofeve1808