Menisit sinäkin oikeisiin töihin

Pari päivää sitten luin jutun Lainahöyhenissä blogin Instagram-tilin varastamisesta. Siitä oli tehty uutinen Helsingin Sanomiin ja sain myös tiedotteen yhteiseltä mediataloltamme A-lehdiltä.  Tämän jälkeen tein kaksoistunnistautumisen ja uudet varmenteet sosiaalisen median tileihini ja muistutin itseäni taas tietoturvariskeistä. Paska juttu, ei voi muuta sanoa. Harmittaisi varmaan itse kutakin.

Instagram-tili on nyt saatu palautettua, kiitos hyvien kontaktien ja se on kunnossa. Yksi asia kuitenkin jota jäin pohtimaan oli taas ihmisten reagointi asiaan. Se kommentointi ja ihmisten pahansuopuus oli suorastaan kuvottavaa. Mä en vaan voi ymmärtää kuinka ääliöitä ihmisiä on olemassakaan. Joo, en nyt jaksa enää silitellä kenenkään päätä ettei kukaan vaan loukkaantuisi sanavalinnoista. Aivan ihmeellisiä urpoja sitä on vielä nykyaikana olemassa kun ei tajuta mitään maailman menosta. Hohhoijaa. Sitten suureen ääneen lauotaan niitä omia mielipiteitä jonain suurenakin totuutena. Millaistahan heidän elämänsä noin muuten on? Ovatko kovinkin suosittuja työpaikoilla ja ystäväporukoissaan? Varmaan tosi mukavia ihmisiä, heidän seurastaan varmaan suorastaan kilpaillaan.

”Menisit sinäkin oikeisiin töihin”

Tuo kommentti nousi taas useaan otteeseen esille kun ihmiset ottivat kantaa tähän uutiseen. Mitä ne on ne oikeat työt? Siis onko ne vain lääkärin, sairaanhoitajan, poliisin ja palomiehen ammatit vai pitääkö olla metsässä puutöissä, maatalouslomittajana käsi lehmän perseessä vaiko saako tehdä jotain kevyempää hommaa? Lakaisukoneenkuljettaja ja roskakuski on ookoo vaikka aika amistahan se on, mutta parempi on jos työ on jotain missä kärsit ja raadat ja mikä vituttaa sua. Se on sitä oikeaa työtä.

Oikeisiin töihin ei luetella sirkustaiteilijoita/muita taiteilijoita, muusikoita eikä kirjailijoita, sehän on pelkkää hurvittelua ja hulluttelua ja höpönlöpöä. Kunhan on jotain soitellut ja maalaillut. Kevyttä ja turhaketta siis. Myöskään stand up -koomikot saati näyttelijät eivät kyllä mitään oikeaa työtä tee, sillä ihmisten elämään ei ilo, nauru ja viihde saa kuulua. Lehtien toimittajat, bloggaajat, vloggaajat ja Youtubeen sisältöä tuottavat ovat myös ihan jonnin joutavaa porukkaa. Ei maailma sellaisia tarvi. Ihan turhaa työtä. Lopettais kaikki nekin ja menis vaan toimistoihin, kaupan tiskille tai vaikka rakennuksille siivoamaan. Se on oikeaa työtä se.

Samalla voidaan lopettaa kaiken maailman höpösarjat ja tv-realityt kun eihän niitä kukaan katso. Kansaa kiinnostaa vain Ylen uutiset, säätiedotus ja joskus uusintana Tuntematon sotilas. Muu kaikki on ihan turhaa. Ei semmosia kannata kenenkään tehdä kun eihän ne oo mitään oikeita hommia. Ihan turhaa huuhaata. Menkää vaan niihin oikeisiin töihin.

Se on kuitenkin jännä, että kun se oikeisiin töihin mennyt tyyppi tulee sieltä oikeista töistä, niin se aika monessa tapauksessa haluaa vaan heittää oikoselleen sohvalle ruoto suorana ja nostaa jalat ylös. Se oikeisiin töihin mennyt tyyppi alkaa katsoa telkasta/puhelimesta/tabletista/tietokoneelta (tai kuunnella radiosta tai lukea lehdestä) niitä jonninjoutavien tyyppien juttuja viihtyäkseen ja rentoutuakseen. Siis niitä juttuja mitä ne tyypit on tehneet leikkitöikseen, vaikka ihan turhiahan ne on mutta kuitenkin.

Että mitäs jos jokainen mentäis vaan niihin omiin töihimme, oikeisiin tai ei? Jokaiselle työlle on tietty rooli ja tarve, ja jokaiselle palvelulle kuluttajansa. Se, ettet sinä arvosta ja tarvitse jotain tiettyä tehtävää maailmassa ei tarkoita etteikö se ole jollekin toiselle merkityksellinen. Toiset maalaa, toiset laulaa, toiset tanssii, toiset keksii tarinoita ja toiset kirjoittelee höpönlöpöä ja räpsii merkityksettömiä kuvia Instagramiin. Vaan kun joillekin ne ei ole höpönlöpöä ja niillä on merkitystä. Yksikään jos niistä iloa saa elämäänsä niin se työ ei ole ollut turhaa.

Kuvat ilmainen kuvapankki Unsplash

♡ SEURAA MINUA ♡

Instagramissa Bloglovinissa / Facebookissa