Kun kaksi kaveria sisustaa yhteistä kotia voi tulla kinaa…

Yhteistyössä Veken Kaluste
Yhteistyössä Veken Kaluste

Luulen että teillä mun lukijoilla on joskus samanlainen tarve kuin mulla. Se tarve on nimittäin sellainen että tasaisin väliajoin mulle tulee halu muuttaa jotain. Se muuttumisen halu koskee niin mua itseäni kuin ympäristöäni, ja vaikkakin olen mieltynyt joihinkin tiettyihin asioihin niin haluan aina jossain vaiheessa pientä twistiä ja muutosta entiseen.

Okei. Mä oon myös kaavoihini kangistunut: Värjään hiuksiani aina mustalla, mutta välillä pidän pidennyksiä, välillä kiharran, välillä suoristan. Välillä tulee kausi kun laitan erilaisia kampauksia jne. Mä uusin mun meikkaustyyliä, päätän alkaa tekemään winged eyelineriä tai banaanivarjostusta, tai sen ainaisen huulikiillon sijaan uudistankin tyyliäni tekemällä jatkossa tummat mattahuulet. Vaatteiden osalta teen uudistusta nelisen kertaa vuodessa, ja värimaailmaakin yritän hieman piristää, ja sama koskee sisustusta. Mä en jaksa katsella kauaa samoja tuoleja, seiniä, tyynyjä, mattoja ja sohvia, ja uudistankin kotia aika usein, vähintäänkin pienillä asioilla. Naiset etenkin ehkä tajuaa tämän? Ero ei välttämättä ole dramaattinen, mutta se on erilainen kuin ennen, ja vaihtelu virkistää.

davdav

Viimeisimmät muutokset meillä kotona on ollut talvilomani aikana olohuoneeseen uusien sohvien hankkiminen nettikirppiksen kautta postauksessa ”Mulla on tarve muutokseen”  ja sen jälkeen seinien maalaaminen Elloksen maaleilla vaaleansinisestä nougatin ruskeiksi, josta kirjoitin jutun ”Hihat heilumaan ja hommiin”. Tässä huseeratessa olen välillä meinannut unohtaa kysyä ystäväni ja kämppäkaverini Minnankin mielipidettä näihin kaikkiin hankintoihin ja pari keskustelua jouduttiinkin käymään kun päivän varoituksella ilmoitin noista uusista sohvista, mutta onneksi mulla oli järki päässä ja noin yleisesti olen kysynyt mielipidettä ja noudatan myös Minnan makua näissä muutoksissa. Miehen kanssa asuessa sisustaminen on iisimpää, ne ei niin kauheesti välitä mutta naisilla on kyllä selkeästi oma makunsa, onneksi meillä maut kuitenkin kohtaa ja saadaan niitä myös risteytettyä ettei sen takia tarvi olla tukkanuottasilla!

Vähän aikaa sitten mulle tarjoutui todella kiinnostava yhteistyöprojekti liittyen olohuoneemme ruokaryhmään ja mikäs sen kätevämpää kuin hankkia huonekalut netistä, perinteiseen tyyliini! Veken Kaluste oli mulle uusi tuttavuus, mutta nyt tuttavuuden lisäksi myös aivan loistava shoppailupaikka kätevyytensä ja helppoutensa ansiosta, Veken Kalusteen kautta kun saa huonekalut netistä ja vieläpä kotiinkuljetuksella sekä korottomalla osamaksulla!

dav dav

Keväisissä sisustussuunnitelmissa oli hieman laajentaa istuinryhmämme kokoa kahdesta pikkutuolista ja pienestä kahden hengen pöydästä isompaan, mutta isoon ruokailuryhmään ei ollut tilaa. Päädyimme sitten ratkaisuun jossa ostimme mieluisen neljän hengen neliönmallisen jatkettavan pöydän jonka hankin second handina nettikirppiksen kautta, ja sitten tilansäästämisen vuoksi varustaa pöytä kolmella tuolilla ja varatuoli eteiseen. Sounds like a plan!

Veken Kalusteen tuolivalikoima saikin mut haukkomaan henkeäni ja olin todella vaikean työn edessä: Millaiset mä tilaisin kun olisi tehnyt mieli hankkia ne kaikki mieluisat kymmenen erilaista? Makuuhuoneeni ollessa mustavalkoinen ja kromilla maustettu, on olohuone ja muut yleiset yhteiset tilat sisustettu hieman lämpimämmin niin että myös Minnan maku huomioidaan (muutenhan täällä olisi kaikki pelkkää mustavalkoista), ja näin ollen tuoleiksi ei valittu enää metallijalkaisia, vaan valinta kohdistui Texas-tuoliin: Moderni ja trendikäs, mutta samalla aikuismainen, pehmeä ja hillitty yhdistelmä joka istuu hyvin kokonaisuuteen ja 100 vuotiaaseen asuntoon.

davdavdav
Texas-tuolin istuinosa on muottiin valettua muovia, siinä on erillinen vaahtomuovitäytteinen istuinpehmuste joka on päällystetty tekonahalla, ja jalkaosa on valmistettu tammesta. Tuolit toimitettiin muutamassa arkipäivässä ihan kotiovelle postin toimesta ja tulivat erittäin siistissä paketissa, istuinosat ja jalkaosat erillään.

Vaikken halua vähätellä remonttireiskan taitojani niin haluan todeta että kokoaminen oli todella helppoa, ja on varmasti helppoa kenelle tahansa! Tässä ei kovin kauaa mennyt kun ihan yksinäin pienin kätösin vääntelin pultteja paikoilleen ja ihme ja kumma: tukevat ja hyvät tuli! Homma oli suorastaan helppo nakki!

Eniten mua miellytti se että sain rauhassa katsella valikoimaa netistä, ja vaikka itse Veken Kalusteen liikkeet sijaitsevatkin toisella puolen Suomea (Ranualla ja Rovaniemellä) ei ollut hätäpäivää, sillä tämä firma toimittaa huonekalut netistä vaikka sillä kotiinkuljetuksella (joka ei juurikaan ole kalliimpi kuin toimitus postiin). Siitä siis täydet kymmenen pistettä ja papukaijamerkki!

davdav
Hyvin pienellä saa muutoksia aikaan, ja harva varmaan ostaakaan enää ihan valmista ruokailuryhmää, vaan tuolit ja pöytä hankitaan erikseen. Pelkkiä tuoleja vaihtamalla saa varmasti jo ihan uuden lookin, joten jos huonekalujen päivitys on mielessä niin voin lämpimästi suositella Veken Kalustetta.

Ainoa ongelma siinä on tosiaan se että valikoima tuoleissakin oli aika laaja, ja tässä alla ihan vain esimerkkinä muutama suosikkini. Näiden lisäksi pyörittelin mielessäni noin kymmentä muutakin tuolia ja olin jo somistamassa kaikkia huoneita ihanilla tuoleilla. Kyllähän tuonne nurkkaan nyt mahtuisi yksi tuoli töröttämään ja toinen tuonne… ja…

BeFunky Collagechairs

Veken Kalusteella on myös hyvä valikoima jenkkisänkyjä, ja mä olen jo jonkun aikaa unelmoinut uuden sängyn ostamisesta. Nykyinen sänkyni on ihan kiva, mutta sänkyyn kyllä kannattaisi panostaa enemmän. Jotenkin sitä aina sokaistuu ja miettii että sänky on niin kallis sijoitus ja kyttää pelkkiä hintalappuja, mutta faktahan on että siinä sängyssä tulee vietettyä kolmasosa päivästä! Ei sitä tule mietittyä että hei, tuo on ehdottomasti kodin käytetyin huonekalu varmasti kaikilla, ja siinä nukutaan keskimäärin 8 tuntia vuorokaudessa. Saisi siis luvan olla jokaisen vartalotyypille ja nukkumatapoihin sopiva, sellainen missä mitään paikkaa ei kolota ja joka takaa hyvän levon.

Mun suosikkijenkkisängyt upeine päätyineen olivat seuraavat, koko valikoiman voi tsekata jenkkisängyt-osiosta! Hyvä homma tuolla Veken Kalusteessa on se että kalliimmat ostokset (ja miksei toki edullisemmatkin) on mahdollista maksaa osamaksulla jopa 12kk erissä ja ilman mitään korkoa. Näin ollen se mahdollinen isompi hankintakin on helppo tehdä ilman turhia paineita rahankulusta jos budjetti ei ihan salli kerralla kaiken maksamista.

BeFunky Collagebeds

Toinen aihealue mikä mua erityisesti kiinnosti Veken Kalusteessa oli valaisimet-osio, ja siellä onkin kaikenlaisia ihania valaisimia. Harmi vaan että mä olen just hiljattain ostellut uusia valaisimia kotiin joten en ehkä ihan heti uusi niitäkin, haha. Mikä lieneekään mussa vikana kun olen aina ostamassa uusia lamppuja?

Musta ja kulta sekä valkoinen ja kulta on mun mielestä tosi trendikkäät yhdistelmät, ja tietty tuolta Veken Kalusteelta löytyy myös design-valaisimia joista monet on tälläkin hetkellä alennuksessa. Ylipäätään mitä olen pyörinyt Veken Kalusteen sivuilla niin huomasin että monet tuotteet on aika edullisia. Eniten mua huvittaa se että ostin pari vuotta sitten eräästä nimeltä mainitsemattomasta huonekaluliikkeestä olohuoneessamme olevan ison Eiffel-taulun joka oli alennuksessa 120 euroa etukortilla. Veken Kalusteessa se näyttää olevan ihan normaalihintaisena 59e! Että niin… Siinä olikin vähän isompi ero hinnassa Veken Kalusteen eduksi! Harmi vaan etten silloin tiennyt koko kaupasta enkä älynnyt että sisustustavarat ja huonekalut netistä voi saada kotiinkuljetuksella. Noh, tämä on sitä nykyaikaa!

BeFunky Collageere23BeFunky Collagedesign

BeFunky Collagefswswa BeFunky Collagerwerfe

Kuten ylläolevista kollaaseista käynee ilmi, myös sisustustavaroita sieltä löytyy kivasti omaan makuuni, ja varmasti myös teidän. Kaikenlaista ihanaa on senkeistä tv-kalusteisiin ja sohvista terassiryhmiin, jenkkisängystä, valaisimisista ja tuoleista puhumattakaan.

On hyvinkin todennäköistä että jotain tulee kesän aikana Vekeltä taas tilattua, mutta kysymys onkin että mitä? Mä haluaisin kaikenlaista mutta nää on tiukkoja valintoja, ihan kaikkea ei kuitenkaan voi saada! :)

Ootteko te koskaan shoppailleet mitään sisutusjuttuja netistä? Mitä ootte mieltä meidän ruokapöydän tuoleista? Ingrid se edustaa eteisen tuolilla niin tomerana että… ;)

Queen Of Everything Instagramissa / Bloglovinissa / Facebookissa

Eve / Queen Of Everything

2 vastausta artikkeliin “Kun kaksi kaveria sisustaa yhteistä kotia voi tulla kinaa…”

  1. Mä olen tilannut tuolta Veken Kalusteelta lapselle sängyn vuosia sitten, sitä kun ei saanut mistään muualta. Hyvin toimi. Muutoinkin on paljon huonekaluja netistä kun harrastan vanhoja/antiikkia, tuo sänky on ainoa uusi kaluste huushollissa.

    • Mä ostin ennen aina kaiken uutena, mutta nykyisin olen oppinut myös kierrättämään. Kaiken ei aina tarvi olla uutta! Mun ongelma tosin on se että nytkin tekisi mieli tilailla vaikka mitä, vaikka kaikkea jo on :D

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta