Omat eväät vai työpaikkaruokailu?

Nykyisin työtehtäväni edellyttää kahden kaupungin välillä kulkemista ja osa viikosta kuluu sivutoimipisteellä työskennellen. Ennen istuessani viikon jokaisena päivänä yrityksemme päätoimipaikassa olin työpaikkaruokailun taivaassa. Työpaikkamme lounasravintola tosiaan on vertojaan vailla: Erittäin laadukasta, itse alusta asti tehtyä ruokaa, eikä eineksiä käytetä laisinkaan. Alla pieni vilkaisu tämän viikon ruokalistaan.

Maanantai: Kolmen juuston keitto. Salaattibaari: Paahtopaistisalaatti, sipuli-paprikamix, hernesalaatti, uunitomaatteja. Muu tarjonta: Jauhelihakaalikääryleitä, ruskeakastiketta ja puolukkaa. Keitettyjä perunoita. Punainen linssipata. Rapeita kalapaloja ja kylmää yrttikastiketta. Talon tuoretta luomuleipää. Hunajainen banaanirahka.

Tiistai: Kermainen lohikeitto. Salaattibaari: Punajuuri-vuohenjuusto, savusärkeä, kasvis couscous. Muu tarjonta: Paahtopaistia ja paistikastiketta. Yrttiperunoita. Feta-pinaatti kuorrutettua munakoisoa. Paistettua seitiä ja metsäsienikastiketta. Talon tuoretta luomuleipää. Talon Suklaamuffinssi.

Eikä loppuviikkokaan ole sen huonompi, sillä listalta löytyy mm. Haudutettua kampelaa ja rapukastiketta. Basmatiriisiä. Broileri-aurajuusto-ananasvuoka. Juuressosekeittoa ja yrttiöljyä. Kasvis-kaalilaatikkoa ja puolukkaa. Hollantilainen lohivuoka. Kasvistäytteisiä paprikoita. Äyriäisrisottoa ja limemajoneesia, monista muista ruokalajeista puhumattakaan.

Kyseisessä lounasravintolassa liha/kala/kana/kasvisvaihtoehdot ovat lähes aina kokonaisuudessaan edustettuina joten valittavaa riittää, ja kaikista parasta on se ettei salaatitkaan ole vain pelkkiä ruoan kylkiäisiksi otettavia raasteita, tomaattia ja kurkkua, vaan kyseinen ravintola tarjoaa myös monipuolisen salaattibaarin. Salaattibaarin tarjoilut ovatkin sitten sitä luokkaa etten edes itse keksisi niin monipuolisia ja päivittäin vaihtuvia vaihtoehtoja, joten valinnanvaraa on siis rutkasti ja lähes aina ruoka on vähintäänkin hyvää, ellei jopa erinomaista. Ruoat eivät myöskään ole liian rasvaisia ja ui kermassa ja voissa vaikka makua löytyykin, ja jopa jotain ruokavaliota (esim. miinuskalorillista dieettiä) ylläpitäessä on suhteellisen helppo syödä myös työpaikan lounasravintolan antimia, ellei oma kirjattu ruokavalio ole todella tiukka ja joustamaton.

Alla esimerkkejä joistain syömistäni ja itse kokoamistani salaattibaarin aineksista:

Kuten kuvista tulee ilmi, salaattibuffa on siis varsin kattava ja vaihtoehtoja on paljon. Parmankinkkua, kananmunaa, nuudelia, krutonkeja, munakoisoa ja grillattuja vihanneksia, pähkinöitä, fetaa, vain taivas on rajana. Kaikkea ihanaa ja terveellistä vaihtoehtoa on aina tarjolla pilvin pimein.

Sivutoimipisteellä työskennellessäni olen ikäväkseni joutunut toteamaan ettei kaikkialla ole ihan yhtä hyvät tarjoilut, ei raaka-aineiden, ulkonäön tai edes sen tärkeimmän eli maun puolesta. Ensikosketukseni toisen toimipisteen lounasravintolaan oli aika ällistyttävä. Ruokalistalla luki sinänsä ihan kelvollisia ruokia mutta vaihtoehtoja oli kovin suppeasti. Tarjolla taisi olla kanaviilokkia, porsaanleikettä ja perunasalaattia bratwurstilla. Valitsin salaattivaihtoehdon muistissani oman päätoimipaikkana runsas ja värikäs salaattibuffa, ja kieli pitkällä kävin tiskillä maksamassa ja pyysin take away –pakkauksen. Olettamukseni aiemman lounasravintolamme perusteella oli jotain vastaavaa:

Eikö näytäkin herkulliselle perunasalaatille?

Oletin siis saavani aikalailla alusta asti itsevalmistettua laadukasta ja maistuvaa tuoretta perunasalaattia. Perunanlohkoja tai jopa pieniä kokonaisia perunoita, pavunversoja, palkoja, herneitä, sipulia, omenaa, suolakurkkua, jotain laadukasta ja hyvää jolla ison take-away laatikkoni täyttäisin, toki päälle lihaisaa bratwurst-makkaraa lisäten. Hurjimmissa kuvitelmissakaan en osannut olettaa millaisen salaatin tämä sivutoimipisteemme työpaikkaruokala ajatteli minulle lounaaksi tarjota siihen kivaan styroksiseen halpisnakkikioskilootaan.

Tälläistä ne kuvitteli minun syövän. Saavillisen. Lounaaksi. Terveellistä ja maistuvaa, eikö?

Excuse me for my language, mutta KUKA HELVETTI SYÖ LOUNAAKSI ISON SALAATTIKULHOLLISEN MAJONEESISSA UIVAA VALMISPERUNASALAATTIA? WTF? Mä kyllä tykkään perunasalaatista ja myös valmisperunasalaatista jota kaupoissa myydään, mutta ei kai kukaan syö sellaista kerralla esim. puolta kiloa? Miten jonkun työpaikan ruokaisa salaattivaihtoehto voi edes olla jotain perkeleen Pirkan einessalaattia jossa majoneesia on 90% sisällöstä, ja siihen päälle rasvassa käristettyjä ja löllöinä lilluvia bratwurstpalasia?

Olin niin häkeltynyt etten kehdannut lähteä takaisin valittamaan ja jonokin oli jo pitkä, olisi tuhlaantunut aikaa. Niinpä mä räävin normiruokalinjasta hieman maissia ja tuoresalaattia, pari tomaatinlohkoa ja siihen sivuun sen muutaman ruokalusikallisen perunasalaattia ja pari rasvaista makkaranpalaa ja painuin pettyneenä takaisin työpaikan keittiötiloihin lounastani mutustamaan. Arvatkaapa vaan ihmettelikö muutkin että MITÄ TOI ON? HYI!!! Niin, kyllähän se sörsseli myös näytti aika vastenmieliselle kun majoneesinen perunasalaatti, rasvaiset makkaranpalat ja tuoresalaatti maissin ja tomaattilohkojen kera olivat sekoittuneet keskenään. Nami nam. Kyllä vitutti. Sen jälkeen olenkin raahannut toiselle toimipisteelle omia eväitäni. Mä en oikeasti tuollaista p*skaa söisi vaikka maksettaisi.

Kuinka moni teistä syö työpaikallaan sitä mitä tarjotaan, entä kuinka moni tuo omaat eväät mukanaan? Mä aion jatkossa ehdottomasti olla se kuka tuo omaat eväät aina mukanaan, eikä varmasti tämän tekstin jälkeen kukaan ylläty että miksi…

Eve / Queen Of Everything

6 vastausta artikkeliin “Omat eväät vai työpaikkaruokailu?”

  1. Omat eväät, aina. Just ton takia, että ei nappaa maksaa 6,50e salaattibuffasta jossa on ”lihana” raejuustoa tms ja tosi suppea valikoima mistä edes koota mitään ruokaisaa salaattia.
    -M-

    • Salaattibuffat usein tarjoavat hyvin kevyttä kokonaisuutta ja ruokaisaksi saaminen voi olla haaste. Tuossa mun ylistämässä salaattibuffassa oli aina myös tukusampia vaihtoehtoja eikä vain rehuja, vaan ihan kinkkua, kanaa, kalkkunaa, lohta, jauhelihaakin ym juustoja, munia, pähkinöitä. Se oli ja on edelleen rahan arvoinen, mutta tuo perunasalaatti ei :D

  2. Omat eväät pakko viedä töihin. Meillä vain epämääräistä liisteriä ja eineksiä tarjolla. Edullisempaa ja maukkaampaa kun itse tekee.

  3. NAM! Ihan tuli nälkä kun katseli noita sun salaattikuvia :P~~ Toi pelkkä perunasalaatti ei kyllä houkutellut :D

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta