Hyi, sä näytät ihan miehelle!

Lueskelin Pakkotoiston Punttimimmit-osiolla naisten kirjoituksia ”Punttimimmien virallinen ”Mikä tänään vituttaa?” -threadista sekä toisesta ”Omituista kommenttia kropastanne?”-ketjusta. Tuoreimmissa kommenteissa nimimerkki natunen oli kirjoittanut vitutuksen aiheeksi seuraavan:

”Salilla yksi papparainen sai kyllä niin huonolle tuulelle. Ensiksi se kyyläili koko ajan mitä teen ja tuli sen jälkeen juttusille. Keskustelu meni näin:
P: ”Haluat sä olla mies vai?”
M: ”Miten niin?” Olin kyllä lievästi sanottuna aika ihmeissäni
P: ”Kun on tuollainen tukka, eikä lihakset kuulu naiselle”
M: ”Aha” ja lähdin pahan tuijotuksen kera pois.”

Mitä tästä voimme päätellä?

Itse pidän äärimmäisen kummallisena sitä logiikkaa että lihakset naisilla ovat miehekkäitä, koska samalla logiikalla lihaksettomat miehet ovat naisellisia. Ääripäihin vietynä näin voi ollakin, mutta entä sitten? Jos henkilö itse haluaa toteuttaa unelmiaan ja ihannoi jotain tietynlaista vartalonmallia tai kauneustyyliä niin antaa mennä vaan. Mitä se meidän muiden maailmaa hetkauttaa? Ei kaikista ole pakko tykätä, eikä se käytännössä olisi mahdollistakaan.

Fitness, kehonrakennus ym. muut fysiikkalajit ovat toki arvostelulajeja ja kauneus on katsojan silmissä, mutta ne ketkä varmuudella sitä arvostelua haluavat hakevat viralliset arvostelut ammattitaitoiselta tuomaristolta kilpalavojen kautta, tai sitten esim. kuvapostauksilla alan forumeilla jossa ihmisillä on ymmärrystä lajin ja fysiikan vaatimuksiin, sekä järkeviä näkemyksiä myös silloin kun kyse on kritiikistä. Rakentava palaute on eri asia kuin negatiivinen palaute, ja sitä kannattaa antaa vasta kun sitä pyydetään, eikä kyselemättä jaella myös ventovieraille.

Nimimerkki natusen kirjoitus ei suinkaan ollut ainoa, ja siinä surffaillessani silmiin osui useita hyvinkin kyseenalaisia juttuja joista tässä muutama esimerkki alla.

Nimimerkki randomdel kirjoitti seuraavaa:

”Kolme viikkoa sitten häissä, juhlamekko päällä.
Stadilainen palomies: ”Hyi vittu on rumat käsivarret. Hyi vittu. Ei sovi naiselle tommoset. On rumat. Hyi helevetti. Yäk.”
randomdel: ”no kiitti vaan mielipiteestäsi…”

Ppiinan kertomaa:

”Joskus muinoin vanha työkaverini totesi että jos hän olisi minä niin hän EI kyllä pitäisi minihametta NOIN Paksujen reisien kanssa. Ja mulla oli tietty se minari paksujen (=lihaksikkaiden) reisien kera…”

ronia

”Viime viikolla salilla sellainen vanhempi mieshenkilö katteli reenejäni ja sanoi sitten: ”Sun ei kyllä lihasta enempää pidä hankkia, nyt teet pienillä painoilla kuntopiiriä ni laihdut, oisit sinäkin sitten nätimpi””

Heresy

”Mulle sanottiin ensimmäisillä treffeillä (oltiin raflassa syömässä) että kannattaisi ehkä vähäsen laihduttaa niin olisin sitten paremman näköinen. Ja tämä kyseinen mies vielä vinkkasi monta liikettä salille mitä kannattaisi toteuttaa niin kiinteytyisi! Uteli myös painoa kovasti. En tiennyt että nauraisiko vai itkisikö.”

Ja tässä vain pieni osa kaikesta lukemastani. Ällistyttää välillä jumalattomasti. Mikä ihmeellinen tarve ihmisillä on mennä arvostelemaan muiden ulkonäköä? Onpa minuakin joskus pitkänä ja raamikkaana naisena (etenkin korkokengissä heiluessa) epäilty entiseksi mieheksi ihan vain siksi koska olen vahvarakenteinen ja kookas nainen, vaikka naisellinen olen eikä äänikään ole tippaakaan möreä. Olen myös kuullut olevani liian vahva naiseksi ja ties mitä muita mielenkiintoisia kommentteja. Näistä olen suuresti huvittunut ja periaatteessa näin jälkikäteen luettuna nämä muidenkin saamat kommentit huvittavat, mutta sitten jos mietitään hetki ajatuksella niin…

En ole koskaan mennyt sanomaan kellekään ventovieraalle miehelle että ”Ootpas sä epämiehekäs kun sulla ei ole yhtään lihaksia”, tai että ”Ootpa sä naismainen kun oot noin hoikka ja hintelä”, ”Sä oot varmaan tosi heikko kun oot noin laihakin, syötkö sä mitään?” En väitä ettenkö olisi koskaan omassa päässäni näin ajatellut, mutta en ole kertaakaan niin ääneen sanonut. En myöskään ole sanonut kellekään naiselle tämän olevan liian lyhyt, liian pitkä, liian laiha, liian lihava, liian lihaksikas, liian sitä, tätä tai tota. ”Miksi sulla on noin muodoton pylly? Sun kannattaisi kyllä treenata sitä!”, ”Sulla on yhtä pienet tissit kuin 10-vuotiaalla pojalla. Sun kannattaisi ostaa silikonit!” On finninaamoja, hörökorvia, vinohampaita, rillipöllöjä, pullonkaulaharteita, mulkosilmiä ja vaikka mitä. Pitäisikö heillekin muistuttaa mahdollisista ulkoisista vioista tai asioista jotka eivät miellytä kommentoijaa? Ehkä vielä yleisenä hyvänä läppänä voisi alkaa kyselemään ihmisiltä että onko niille sattunut joku onnettomuus kun ne on niin hirveän rumia? Tai onko ne olleet synnytyksessä liian kauan ilman happea kun ne on niin tyhmiä? No, näille typeriä kommentoville tuota viimeistä voisi käyttääkin.

Minä en ole mikään määrittelemään sitä mitä muut ovat, tai haluavat olla. Omassa päässään voi toki aina mietiskellä ja kummastella, mutta kuinka törppö pitää ihmisen olla että päästelee moisia sammakoita suustaan? Yleisenä ohjeena voisin todeta että kenenkään negatiivinen mielipide toisen ulkonäöstä ei ole niin mielenkiintoinen että ketään kiinnostaisi kuulla sitä joten sen voi pitää ihan omana tietonaan. Jos sinulla ei ole mitään hyvää sanottavaa, ole hiljaa.

Muistan eläväisesti aina sen kun vuosia sitten kadulla keskellä päivää eräs ohikulkeva mies huudahti jo kaukaa siitä kuinka mielettömän leveä perse mulla on ja oikein käsiä levitteli ilmaan demonstroidakseen kuinka tajuton se onkaan. Ylipainoa oli silloin todella mittavat määrät joten sinänsä toteamus piti paikkansa, leveä se oli ja on toki edelleenkin, mutta miksi tämä piti silloin erikseen minulle kertoa ja kadulla kovaan ääneen huutaa? Ajattelikohan mies etten silloin ollut itse lainkaan huomannut olevani sairaalloisen lihava ja päätti siksi asiasta tiedottaa? Fiksuna sitten samainen tyyppi lisäsi että eihän mun kanssa pysty edes seksiä harrastamaan kun ei yltä, johon napakasti ja nokkelana totesin että ei kyseinen herra varmaan pystyisikään jos on kovin heikosti varustettu, minä kun olen tottunut kaikin puolin isoihin miehiin. Siitähän se riemu sitten repesi kun ”läski kehtasi alkaa vittuilemaan” takaisin. Hetkonen? Mitään ei siis saisi kuitata takaisin? Itsehän hän totesi ettei seksiin kykenisi, mähän vain myötäilin hänen sanomaansa :)

Sanattomaksi en siis jäänyt silläkään kertaa, mutta kyllä tuo oli jotain niin törkeää etten ihan äkkiä muista vastaavaa. Näin vuosia jälkeenpäinkin tuon muistaa, mutta nykyisin se herättää lähinnä säälinsekaisia tunteita. Mikähän kyseisellä ihmisellä oli ongelmana kun piti tuolla tavoin käyttäytyä? Oliko kyse pelkästään moukkamaisuudesta ja käytöstapojen täydellisestä puuttumisesta, vai oliko ihminen muuten vain ilkeä ja vittumainen tapaus joka saa oman ilonsa muiden loukkaamisesta? Enpä sitä tiedä enkä välitäkään koska olen suhteellisen kovanahkainen nainen, mutta kaikkien kohdalla näin ei ole ja vastustan tuollaista toimintaa ihan tappiin saakka, koskipa se sitten millaista ulkonäköarvostelua tahansa.

Mielipiteitä saa ja pitääkin olla, mutta kaikkien mielipiteiden julkistaminen ei ole järkevää, saati tarpeellistakaan. On turha olettaa ja kuvitella että koko maailma eläisi juuri sen oman kauneusihanteen ympärillä, arvostaisi samanlaisia asioita ja pyrkisi itse samoihin tavoitteisiin. Me ihmiset olemme erilaisia ja hyvä niin. Joku tykkää hoikista poikatytöistä, toinen lihaksikkaista sporttimimmeistä, kolmas pullavista pullukoista koska muhkumpi on parempi, ja neljäs, no se on sellainen ihminen joka tykkää kaikista, tapauksesta riippuen.

Seuraavan kerran kun päätät kirjoittaa anonyyminä jonkun blogiin negatiivisen kommentin kirjoittajan ulkonäöstä tai arvostella nimettömänä jonkun ihmisen ulkonäköä keskusteluforumeiden palstoilla niin mieti kaksi kertaa onko mielipiteelläsi mitään arvoa. Mitä saavutat tämän mielipiteen julkistamisella? Tuleeko vastaanottajalle hyvä mieli? Onko hän iloinen saamastaan palautteesta? Hyödyttääkö se ketään? Mikäli vastaus on ei, jätä väliin.

Seuraavan kerran kun päätät haukkua Facebookissa julkistettavia ”ennen/jälkeen”-kuvia jossa sinusta alipainoinen tai ylipainoinen lähtötilanne oli parempi kuin urheilulla ja terveellisillä elämäntavoilla aikaansaatu muutos (koska liikaa lihaksia/liian miehinen/ruma jne.), jonka eteen henkilö on tehnyt kovasti töitä ja joka on hänen henkilökohtainen tavoitteensa, ei sinun, niin mieti samat asiat uudelleen kuin edellä. Mikäli, jos ja kun vastaus on jälleen ei, jätä väliin.

Jos näistä esimerkeistä poiketen olet niin ajattelematon ihminen että päästelet myös kasvotusten sammakoita suustasi tutuille tai tuntemattomille, niin varaudu siihen ettet ole kaikkein suosituinta ja halutuinta seuraa muiden ihmisten keskuudessa, ja joku saattaa joskus sanoa jotain vastaankin.

Olipa kyse sitten treenaavien tai treenaamattomien ihmisten ulkonäön arvostelemisesta negatiiviseen sävyyn niin hyvä ohjenuora elämään on seuraava:

Hyvät tavat kaunistavat, huonot tavat rumentavat.

Onko lukijoille sattunut omalle kohdalle mitään älyttömiä kommentteja liittyen omaan ulkonäköön?

Eve / Queen Of Everything

28 vastausta artikkeliin “Hyi, sä näytät ihan miehelle!”

 1. Tämä oli aivan loistava teksti ! Juuri sopivasti kantaaottava ja näpäyttävä :)

 2. Kuvittelenko mä, että nämä tuntemattomat huutelijat ovat yleensä miehiä vai onko tällainen käytös ihan tavallista naisillekin? Oma kuvitelmani on se, että naiset eivät niinkään arvostele päin naamaa, vaan selän takana.

  Olisi mielenkiintoista tietää myös se, että kokevatko esimerkiksi lihavat/laihat/lihaksikkaat miehet samanlaista huutelua tuntemattomiltamiehiltä/naisilta?

  -Heli-

  • Mun tietämyksen mukaan IRL ventovieraille huutelevat ihmiset ovat 90% miehiä. Blogeissa vastaavasti asetelma muuttuu päälaelleen ja arvostelijoista 90% on naisia (johtunee siitä että naiset seuraavat blogeja enemmän). Facebookissa missä sukupuolijakauma on tasainen ja katsoo esim. Fitfarmin muutoskuvien kommentteja (ennen kuin pahimmat siistitään) niin haukkumista tulee yhtä paljon molemmilta sukupuolilta, joka sinänsä on hassua kun se tehdään omalla nimellä ja useimmiten myös kasvoilla. Tokikaan se ei ole niin halveksuvaa ja törkeää ja kirjoittajat varmaan kuvittelevat että heidän ”Liian miehekäs”, ”Aiemmin oli parempi”, ”Enää ei näytä hyvälle”-kommentit ovat hyvän maun mukaisia (itse kyseenalaistan nekin koska niiden painoarvo on tasan nolla).

   Livenä ja netissä haukutaan enimmäkseen naisia, mutta toki miehetkin saavat arvostelua kohdalleen. Hassua vaan sinänsä niin harvemmin esim. lihavaa miestä kukaan haukkuu, mutta ”liian treenattuja” sitäkin enemmän.

   Olis kiva saada joku virallinen tutkimus tästä :D

 3. Loistava teksti! Minulle on huudeltu ollessani ylipainoinen. Pieni en ole vieläkään kun penkkipunnerruspainot alkavat lähennellä nykyistä painoa ja eilen viimeksi salilla ollessani totesin miehelleni että mulla taitaa olla jo leveemmät hartiat ko valtaosalla miehiä täällä ja painot on kovemmat ihan sama mitä teen. Mies totesi, että ehkä pitäs vaan mennä salille jossa on isompia miehiä :D Kukaan ei ole salilla koskaan kommentoinut negatiivisesti, mutta yöelämässä sitä on saanut kuulla kyllä kuulla ties mitä hintelien, vahvoja naisia pelkäävien miesten suusta.

  Annetaan kaikkien kukkien kukkia ja oltaisiin vain hiljaa jos ei toisen perseen leveys (mulla on kommentoitu tota seksiasiaa melkein samoin sanoin muuten) tai hauiksen ympärysmitta miellytä.

  • Mä en ole koskaan tuota huutelua tajunnut. Mulle ei ole eläessäni, ei edes lapsena tullut mieleenkään huudella tai haukkua ketään, tai ylipäätään kommentoida negatiivisesti kenenkään ulkonäköä. Yläasteellakin aina ihmettelin niitä tyyppejä ketkä huuteli muille jotain ”LAUTA!” ja ”PIZZANAAMA!” sekä ”LÄSKI!” juttuja. En kyllä tajua edelleenkään mikä pointti on puuttua toisten ulkonäköön. Ei vaan ymmärrä.

 4. Hyvä kirjoitus! Musta tuntuu, että suurin osa näistä lihaksikkaita tai normaalipainoon päässeitä negatiivisesti arvostelevista on vain kateellisia näiden motivoituneiden onnistujien upeista tuloksista. Itsekin ehkä haluttaisiin vastaavaa muodonmuutosta tai ollaan muuten vaan tyytymättömiä omaan elämään. Katkeria kusipäitä.

  • Olen päätellyt samaa. Toki kaikkien maku ei ole samanlainen, jotkut tykkää pulleimmista ja jotkut eivät pidä lihaksikkaista, se on selvä. Mutta aika monella on varmaan joku kateus takana. Toiseksi, vaikka ei aidosti tykkäisi siitä after-kuvasta niin miksi haukkua sitä? Henkilö itse siitä pitää ja se on hänen tavoitteensa, joten eikö siitä tulisi kannustaa ja kehua? :)

 5. Ahh kun oli hyvä teksti!!
  Omalle kohdalle ei ole sattunut (paitsi kerran ollessani jotain 18v poikkesin yhen koulun pihan lävitse kun olin kotiin menossa, jolloin jotkut 13-14v teinit huusi että ”sulla on iso perse!).. mutta piti sanomani, että kyllä suu loksahti auki pari kertaa kun luin noita alkutekstejä tosta papparaisestakin joka salille alkaa kommentoimaan. Ei helvetti. Ja samoin tuo mies, joka sulle alko huutelemaan keskellä katua. Oikeesti? Mitä vit..? Hohhoijakkaa..

 6. Aamen!
  Hyvää tekstiä!
  En varmastikaan koskaan tule ymmärtämään tätä joidenkin tarvetta kertoa ääneen kaikki ajatuksensa, tai no, ainakin ne negatiiviset ajatukset, koska näiltä ihmisiltä ei taida juuri mitään positiivista suusta päästä…. Tuleeko siitä hyvä olo, ”jes, pääsinpäs sanomaan”????
  Ja onhan noita tullut joskus kuultua, vieläkin lähinnä huvittaa seuraavanalinen tapahtuma: Olin ystävän kanssa pelaamassa kesällä tennistä ulkona ja silloin oli helteinen kesä, mittari hipoi jatkuvasti 30. Meitillä oli kisakevät takana, joten ihan timmi kunto oli. Olin sitten helteessä caprit jalassa ja lyhyt urheilutoppi päällä. Joku nuoripari sitten käveli kentän ohi ja pariskunnan naispuolinen osapuoli tokaisi ohi kävellessään ”lait ny huora paita päälles”. Itellä kesti hetken ennen kuin ees reksteröitsin sanoman ja olin kyllä aika äimistynyt ja kaikenlisäksi muikilla itsellä oli vesirajahame päällä :D Jälkeenpäin on kyllä huvittanut, tuolloin ärsytti oma hitauteni sanoman reksiteröintiin, mutta ehkä parempi niin, koska ei olisi hyödyttänyt varmaan mitään sanoa takaisin… No tästä on tullut kavereiden kesken vitsi :D

  • Ei jumalauta :D ”lait ny huora paita päälles” WTF? Kaikkea sitä kanssa saa kuulla. Ihmettelen kyllä tämmösten ikimöläyttelijöiden kohdalla että eikö ne koskaan saa turpiin… Luulis että joku päivä ne laukoo mielipiteitään jollekin joka ei tyydy pelkkään sanalliseen palautteeseen, niitäkin kun on :D

 7. Olen itse lievästi ylipainoinen, lähinnä ”pyöreä” ja olen usein joutunut randomien läskittelyn uhriksi.

  Useimmiten tilanne on mennyt niin, että esim baarissa tai aikanaan koulussa on tullut jotain sanaharkkaa ja silloin tämä läskikortti heitetään heti pöytään..
  Ja siis lähinnä ärsyttää se, että miksi konfliktitilanteessa mennään paniikkiin ja aletaan arvostelemaan jotain ulkonäköä..? Eikö mitään muuta tule oikeasti mieleen.
  Koulussa minua kiusattiin painostani ja kiusaajilleni sanoin, että miten painoni liittyy nyt yhtään mihinkään, niin vastaus oli ”pidätsä ittees laihana vai?” :D
  No meni vähän aiheen vierestä, mutta läskittelyä käytetään yleensä riidassa, että muka tämä toinen osapuoli ”voittaisi”.. oikein jo valmiiksi huvittaa, kun aina sen tietää mitä sieltä tulee :D

  Mutta tuntematon asiakas haukkui mua ”vitun läskiksi”, kun en rikkonut seteliä pienemmäks, niin pidin kunnon huutokonsertin äijälle oikein kirosanojen kera. Hämmentyi niin, että pyysi anteeksi :D

  Nykyään vain tuijotan läskiksi haukkujaa sen näköisenä, kuin en ois ihmistä nähny (toivoen, että olemukseni ärsyttäisi) tai vaikka hyvän frendin kanssa jossain baarissa revetään oikeesti täysiä päin tyypin naamaa tai jos sattuu olee huono päivä nii drinkki naamalle <3 (done that.)

  • No jopas on. Aika lapselliselta kuulostaa että riitatilanteissa erimielisyyksiä ratkotaan ulkonäkökortti vetämällä. Mutta ihmiset sortuu kyllä ihan ihme alatyylin kommentteihin kun ei enää muutakaan keksi…

 8. No huhhuh, en kyllä jaksa ymmärtää miten joku katsoo oikeudekseen huudella ihmisille mitälie törkeyksiä. Muistan muutaman tilanteen joiden jälkeen ilmeeni on ollut O_O mutta en nyt jaksa muistaa näitä kommentteja, ikinä en kyllä suutani saa auki että saisi takaisin jotain sanottua :D

 9. mua ei oo miesten vittuilu ulkonäöstä paljon hetkauttanu. kerran mm. otin jotain arvostelijaa tukasta kiinni ja hakkasin sen päätä seinään niin kauan et se sammui. sen sijaan enemmän naisten kiinnostuksen puute on aiheuttanu surullisia fiiliksiä..

  • Huh huh karstakeuhko, sulla on aika rajuja nämä toimintamallit kyllä. Hui! No mutta kuten epäilinkin, joskus joka ei vain kohauta olkiaan vaan saattaa tulla tupenrapinat.

  • no siis tosta on jo aikaa, olin sillon 6 vuotias. oon nyt reformoitunut ja pyrin selvittämään asiat puhumalla tai feidaamalla jos vaan mahdollista. toi jätkä joka sai turpaansa oli joku porukan johtaja ja se koko porukan ilkkuminen loppui niinku seinään sen jälkeen. sitä ennen ne haukkui mua joka päivä läskiks ja muutenki töni ja kaikkee.

 10. lol, heti ku olin kommentoinu tänne niin joku hinaaja tuli vittuilemaan mulle mun blogiin. tarttui vielä hienosti mun trollaukseen ja sai itsensä näyttämään typerältä ja wannabe hauskalta. kaiken maailman apinat lukee juuri näitä kirjotuksia joissa niistä itsestä puhutaan ja ne saa tyydytystä tästä ku kertoo avoimesti olevansa loukkaantunut.. ristiriitaista mutta totta. siksi trollaan vitun lujaa.

 11. Olihan se hieno tunne kun olin vuosia sitten tämän kroonisen migreenin ja raskaan ylilääkityksen ja kortisonikuurien takia todella turvoksissa (ja viiksetkin oli kuulkaa), sanoivat jotkut ohikulkevat nistit bussipysäkillä ”olipa tosi lihava tyttö”. Jos eivät olisi olleet kaksin ja nistejä ja jos en olisi ollut lähes psykoottisen masennuksen tilassa ettei mikään jaksanut kiinnostaa niin takaisin olisin antanut samalla mitalla, mutta siinä kohtaa olin vain hiljaa ja esitin etten kuullut. Nykyisin kyllä sivustakatsojanakin aukoisin varmasti päätäni takaisin, jos ei suoraa turvallisuuriskiä olisi. Ylipäätään kulttuuri oli pitkään se, että ylipainoisia sai arvostella ja anorektikkoja taas sympattiin (laiska vs kamala sairaus). Toisaalta on sitäkin, että luonnostaan luuta ja nahkaa oleville naisille kuittaillaan ”anoreksiasta” tai kuittaillaan ylipäätään että on ”liian” hoikka vaikkei sille mitään mahda. Kaiken kaikkiaan aika aivotonta touhua. Aasiakkaista sen verran, että itsekin entisenä aspana ihmettelen miten se ego sillä pönkittyy että tullaan randomilla muita haukkumaan (varsinkin sitä aspaa kun luullaan ettei se voi sieltä tiskin takaa työvaatteet päällä sanoa takaisin). Mutta niin, maailma on täynnä paskapäitä.

  Btw, kiitos BED -kirjoituksesta. Itse en koskaan diagnoosia saanut, siihenhän vaaditaan ylipaino. Oma paino saattoi heittää vuoden sisällä 20 kilolla sen mukaan oliko ahmimis- vai laihdutusvaihe menossa, mutta oli sitten aina joko normaalipainon ylä- tai alarajalla ja kun en kerta oksentanutkaan niin eihän minun syömiskäyttäytymisessäni mitään vikaa voinut olla ;) Psykoterapeutti tosin ymmärsi homman alusta asti ja puhui minut siihen, etten lähdekään oksentamaan, koska sitten alkaa olla rankempia terveysriskejä nopeammin tiedossa. Huumeriippuvuusvertaus on omastanikin mielestä osuvin, vaikkakaan roskaruoalla ei saa niin helposti niin isoa vauriota aikaiseksi eikä siihen liity laittomia lieveilmiöitä ellei joku sitten näpistele satsejaan. Tiedä sitten pitäisikö olla iloinen että epäterveellistä mössöruokaa ovat liiterit pullollaan pilkkahintaan ja terveellinen, puhdas ruoka maksaa maltaita. Sehän on tieteellinen fakta että rasva, sokeri ja suola toimivat kuin kokaiini ja kannabis aivoissa. Tuo tieto alkoi olla itsellä viimeinen niitti ruokapelleilyjen kanssa vaikka lopullisen rauhan saamiseen menikin hetki.Toisaalta, kuten totesit: mikä sitten on se ”lopullinen”. Minä näen anoreksiankin riippuvuutena, kuten alkoholismin, huumeriippuvuuden, ruokariippuvuuden, peliriippuvuuden… ja se piirre kun on ihmisessä niin täytyy tiedostaa aina missä mennään, ettei homma laukea uudestaan käyntiin. Pitkävetoa vaan ei ole pakko pelata ja ilman viinaakin pärjää vallan mainiosti, mutta ruoka on aina läsnä ihmisen elämässä. Siinä se haaste sitten on.

  • Apua, tähän on jostain syystä jäänyt vastaamatta ajallaan! On mennyt tämä ihan ohi vaikka julkaisen kommentit yleensä aina sitä tahtia kun vastaankin :)

   Mutta jees, asiaa kirjoitit. Kiitos pitkästä kommentista, ne on aina tervetulleita! :) Komppailen sua aika pitkälle kaikessa kirjoittamassasi. Tosi ikävää kommenttia olet saanut ja kokemusta löytyy näköjään sultakin.

 12. Loistokirjoitus :) Itse kirjotin kans aiheesta tuossa männä päivänä, kun facessa yhteiskuvani Bullin kanssa sai ”rehellisiä ja suoria” kommentteja tyyliin ”yök” ja ”hyi” ja ”osaaks toi puhua”, jopa yhden tietävän kommentin herran persoonallisuudesta. Huoh. Ei vaan jaksa ymmärtää noita ulkonäön perusteella yökkäilijöitä. Mun teki mieli yökkäillä niiden käytöstavoille.
  Ite oon ollu alipainonen lähes aina ja nyt vasta kunnon kuntokuurin avulla päässy normaalipainoon. Ja lisää massaa aion saada. Oon siis kokenut sen että oon ollut pulkannaru ja anorektikko, kohta ”toivottavasti” alan sit mieheks kun saan lihasta….
  Kyl on tunteita nostattava aihe, alko taas pikkasen höyryttää päässä ^_^

  • Ihmiset osaa olla dorkia, käsittämättömän dorkia. Mä en vaan tajua sellaista käytöstä kun ite en ikinä kehtaisi, eikä tulisi edes mieleenkään…

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta