Vesi vanhin voitehista

On se vaikeaa. Mikä ihme siinä on niin vaikeaa? Vesihän kuulemma on kaikista paras janon sammuttaja ja heti kiljun jälkeen jumalten juomaa. Mikä mulla mättää että sen juominen on aivan ylivoimaisen vaikeaa?

Ei. Se että juon Pepsi Maxia tai jotain sokeritonta colajuomaa ei selitä. En mä niilläkään ”janoani sammuta”. Puolitoista litraa päivässä ei ole kovin paljoa, se ei ole lähellekään riittävästi. Olen joskus kokeillut olla juomatta limsoja tai muita mun mielestä hyvälle maistuvia light-juomia. Ei se auta. Sitten mä en juo sitäkään vähää. Olen kokeillut myös sitä että laitan valmiiksi vettä pulloon jotta näen selkeästi sen määrän, ja ei, ei auta sekään. Litra päivässä menee ja työn ja tuskan takana on sekin.

Vesi ei ole mun mielestä sopivaa juomaa mihinkään muuhun yhteyteen kuin treenin aikana ja sen jälkeen. Silloin janottaa ja vesi maistuu, mutta muuten ei, ja etenkin treenipäivien ulkopuolella se on ISO ongelma. Turkissa reissussa ollessa tuli juotua paljon, arviolta 3-6 litraa vettä meni päivittäin ihan heittämällä, eikä ollut mitään ongelmaa. Oli kuuma, suuta kuivasi ja olin janoinen. Limsaa join silloin vain ruoan kanssa, enkä kyllä aina silloinkaan.

Vesi ei ole mun mielestä pahaa, itseasiassa se on hyvää. Mä en kuole siihen että juon vettä, mutta siihen voi kuolla ettei juo. Miksen siis juo? Ei siihen kuole! Mutta kun se ällöttää. Se on vaikeaa. Kun ei ole jano, ei ole kiva juoda väkisin. Olen yrittänyt aamulla juoda edes lasillisen, silloin yleensä on jano. Mulle silti maistuisi se jääkaapissa oleva jääkylmä colajuoma huomattavasti paremmin, se kun maistuukin niiiiin hyvälle. Kaipaisin ehkä hiilihappoa, se tuntuu kivalle ja tuntuu vievän paremmin janoa. Kivennäisvedet (maustetut) uppoaakin huomattavasti paremmin kuin pelkkä puhdas raanavesi sellaisenaan.

Viime viikolla ukko täytti mulle pullon vettä ja sanoi että ”JUO!”. ”Tänään sä juot kolme tälläistä!”, arvatkaas joinko? En, ja mä oikeasti jopa yritin (tiedän, en yrittänyt tarpeeksi). Hirveä työ oli juoda n. 1.5 litraa. Aivan naurettavaa… Tiedän että pitäisi sitä vettä lipittää ja se olisi aivan hemmetin tärkeää, järkevää ja toimivaa. Tekee hyvää iholle, elimistölle, aineenvaihdunnalle, ihan mille vaan. Vesi on oikeesti tärkeä osa mitä tahansa ruokavaliota, oli tavoitteet sitten mitä tahansa.

Nyt kysymys kuuluukin: Miten hitossa saan pakotettua itseni juomaan enemmän vettä?

Eve / Queen Of Everything

16 vastausta artikkeliin “Vesi vanhin voitehista”

  • Enpä kyllä ole. Toki sitruunalla joskus, mutta ei se kyllä hyvää ollut. Lime voisi ollakin, ja tuo kurkku kuulostaa jo aika erikoiselle. Pelkkää kurkkua siivuina veteen vai…?

 1. Mä juon kylmää vihreää teetä. Ainakin sitruunan ja mintun makuiset on ihan herkkua. En oo makeuttanut millään, mutta voisi kai siihen jotain laittaa jos kaipaa. Maistuu hyvältä ja jotain antioksidanttiakin vissiin pukkaa samalla.

 2. En tiiä tykkäätkö sitruunasta, mutta kokeile? Siis purista vähän sitruunamehua joukkoon. Pullosta vesi maistuu/uppoaa mulla parhaiten. Joskus se vaan tökkii…

  • Pullosta on kyllä paras, ja itseasiassa pullotettu vesi maistuu mun mielestä paremmalle kuin vesijohtovesi.

 3. Hmm, sairaalan sellanen nestepussi aina mukaan ja suoraan letkusta elimistöön! Ei tarvi juoda! Nojoo, ei ehkä paras idea. Mullekki se veden lipittäminen on vaikeeta, en tajua miten jotku voi lipittää useemman litran päiväs.

 4. Sitruunamehu veden seassa ei tee kovin hyvää hampaille (ei sillä, ei tee kolajuomatkaan joita myös ite litkin turhan paljon). Opettele pikkuhiljaa lisäämään veden määrää päivittäin. Ei kannata yhtäkkiä vaan alottaa kolmella litralla päivässä. Lisää vaikka puoli litraa viikossa siihen päivittäiseen määrään.

  Ite juon mehuja. Vesi menee helpommin alas kun se maistuu joltain, eikä pieni määrä mehutiivistettä oo pahasta, varsinkaan jos on mahdollisuus käyttää sokerittomia tuoremehuja (itellä lasissa tällä hetkellä anopin omenoista tehty mehu, ei lisättyä sokeria). En siis lisää tiivistettä ees senttiä lasin pohjalle vaan ehkä ruokalusikallisen tai jopa vähemmän, ihan vaan maustamaan vettä.

  Ja tuosta kurkusta: joo siivuina vaan. Pistä illalla kannuun vettä ja sinne kyytiin kurkkuviipaleita (myös vesimeloni, karpalot, mustikat, minttu ja basilika toimii) ja aamuun mennessä vesi on jo maustunu.

  • Hampaille huonoksi on moni muukin, kuten tee tummentaa… :D Pitää yrittää kasvattaa määrää hiljakseen. Lievä sokerittomalla mehulla maustaminen voisi toimia. Pitää testata!

 5. Miten täälä nyt on joka helvetin postauksessa jotain juustoja lie mitä.

  Reenille prkl! CBB laifstail takas! chicken aaaand rice!

  -tiedät kyllä kuka-

  • Tiedän kyllä kuka :D Ja hei, mun puolustus: Se oli VIIKONLOPPU! Hehe. Kyllä kyllä. Steing stroong än bodipilding vil säkrifais evri sinkl dei! ;)

 6. Itsellä on tuo Sodastream, hapotan pelkkää vettä ja humps vaan kun on litra jo mennyt… : ) Muuten ei tule juotua kun tyyliin puoli litraa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta